Гласање

Кое од овие возила би го ПРЕПОРАЧАЛЕ на својот најдобар пријател до 10.950 евра?

Сузуки Свифт
Форд Фиеста
Цитроен Ц3
Тојота Јарис
Опел Корса
Фиат 500

Автор Тема: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!  (Прочитано 62158 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Одг: Нова кола до 10.950 евра. Тражили сте- Гласајте!
« Одговори #45 на: 06 Декември 2011, 00:23:09 am »
Леле сите за фиестата типувате а свифтот е еб...е од кола..
Свифтот,спортски изглед е ненормално јак!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #46 на: 06 Декември 2011, 00:38:46 am »
Јарис,безразлика колку е понепривлечен од другите модели,поузданоста е на првото место,истотака финалната изработка мислам дека муе меѓупрвите....а на второ место Сузуки Свифт :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #47 на: 06 Декември 2011, 00:46:07 am »
Стар модел, стари пластики...џабе финална изработка кога внатре се е тврда пластика...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #48 на: 06 Декември 2011, 00:52:24 am »
Стар модел, стари пластики...џабе финална изработка кога внатре се е тврда пластика...
Јас мислам дека се зборува за новиот модел друже,а пластика има во сите,само во Јарис и Свифт ја има најмалку....

п.с јас зборувам за овај 

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #49 на: 06 Декември 2011, 00:56:10 am »
kako bre "stari plastiki"..... kolata pred nekoja godina imase facelift, kolata so ke ja kupis od salon ne e proizvedena od 2003god,  goina dena max imaat kolite na lager so se, lugjeto do vcera kupuvaa Opel Astra Classic II, a noviot jaris pred mesec dena izleze na prodazba.....
ako se zboruva za modelot sogo spomna gOJDO.....a noviot model e drug muabet

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #50 на: 06 Декември 2011, 00:59:35 am »
За стариот модел се работи...другар го има од Волково, 2009 крај произведена...пак се надоврзавте на моето...има веќе НОВ Јарис зошто би го купил стариот кога за тие пари има нов модел на нова кола со побогата опрема и поубав изглед внатре и надвор ?
EDIT: Ако гледам убаво акцијата е за стариот модел...http://www.blogmotori.com/wp-content/uploads/2010/01/nuova-toyota-yaris-2010-06.jpg ќе ве молам...мое мислење ама ентериеров е...да не се изразам погрдно...ете го тој facelift...јас ви рекол faceshit...пак, ова е јас како си размислувам и како ги гледам работите...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #51 на: 06 Декември 2011, 01:01:39 am »
Бојан понов од оној погоре шо го постирав нема,така да не се надоврзавме на ништо пријателе  ;D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #52 на: 06 Декември 2011, 01:05:03 am »
Мислев на Сарач дека кажа дека има веќе нов модел :D
Башка чим пишува ограничени возила значи е стариот модел...:D

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #53 на: 06 Декември 2011, 01:10:26 am »
znam deka ima nov model, no mubetov na gOJDO bese deka za 9k mozes da zemes mnogu dobar dizel motor, a noviot model licno mene mnogu mi se svigja.......

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #54 на: 06 Декември 2011, 01:13:42 am »
Искрено мене поважно ми е да се чувствувам убаво внатре отколку да возам дизел...ако е така купи куќа на најубаво место ама внатре остави ја празна и види како ќе се чувствуваш...јас барем така гледам...а за новиот не знам, не сум влегол, не сум го видел во живо сеуште...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #55 на: 06 Декември 2011, 01:16:12 am »
gOJDO, ти зборуваш за функционалност,а навиваш за Јарисов...ок твој избор ама пази, купуваш нова кола ама стар модел што значи кај и да е нема да се произведува веќе зашто има нов модел нели...ќе имаш нова кола, а уствари стара...од страна на функционалноста, јас во тикото имав 60% од оваа опрема на јарисов...а можам да ти го најдам за 2000 евра...добро ти го спореди Сузукито со Јарисов...пак би го земал Сузукито зашто сепак е нов модел,нова кола многу поагресивна на изглед...и башка голема работа ако е дизел...кога и така за една год ќе биде мање од 3 ден разлика...ќе дадеш гас тие позади тебе ќе се гушат во црн дим...секогаш навивам за бензин...башка Фиестава ај зашто ја имам и знам за што е способна т.е. ниедна друга кола од овие горенаведениве нема таква вожња како Фиестава па дури ни многу повисоките класи...друго за тие пари добиваш каде каде поопремена од Јарисов...ќе мораш попуст да си побараш...т.е. опремата на титаниум верзија, Воздушни перничиња за возач и сувозач
Странични воздучни перници и перниче за колено
ABS
Тонирани стакла
Серво управувач подесив по висина и длабочина
Електрично задвижување на предни стакла
Браници во боја на каросерија
Хромирани лајсни
Централно далечинско заклучување
Имобилизатор
Нивелирање на фарови
Мануелно подесување на возачко седиште по висина
Електрични и загревани ретровизори во боја
Мануелен клима уред
Менувач (кожа / алуминиум)
Кожен волан
Патен компјутер
Предни светла за магла со хромирано куќиште
Лумбарно подесување на возачко седиште
Radio/CD mp3  со 6 звучници и команди на волан
Алуминиумски фелни 15"
Патосници ( velour )...
Сепак не зборувај навивачки, зборувај реално...:D

EDIT: Во исто време го напиѓав со Зеро, не крадам мислење...
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Шо тико ќе беше тоа  ??? ??? ??? :D :D :D :D :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #56 на: 06 Декември 2011, 01:21:35 am »
Хахаххахахах не е што Тико ќе беше тоа туку што Јарис е ова :D Единствено Тико возено на две леви странични тркала :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #57 на: 06 Декември 2011, 01:27:41 am »
Хахаххахахах не е што Тико ќе беше тоа туку што Јарис е ова :D Единствено Тико возено на две леви странични тркала :D
Друже во Тико опрема имаше само клима уред(и тие беа многу ретки),друго ништо немаш.....рачунај во некои Тика,рачки за раце(на кровот),оние за сонце напред(горе на кровот) и слични работи одеа како дополнителна опрема,дај не заебавај сеа  :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
« Одговори #58 на: 06 Декември 2011, 01:30:23 am »
Имав и алуминиумски бандажи,многу ретки...тоа што овој Јарис го нема...иначе поентата ми беше деке не е баш добро и богато опремен за нова кола, барем за мене лично

Отсутен Sarach

• Јуниор
  • **
« Одговори #59 на: 06 Декември 2011, 01:37:39 am »
Искрено мене поважно ми е да се чувствувам убаво внатре отколку да возам дизел...ако е така купи куќа на најубаво место ама внатре остави ја празна и види како ќе се чувствуваш...јас барем така гледам...а за новиот не знам, не сум влегол, не сум го видел во живо сеуште...

abe da e za mene i jas mnogu dizel ne obozavam, ama oprema DA, jas da imav 12-14.000eu nikad me bi zemal kompakt klasa, bi idel na malo auto so dobar motor(ne osnoven) i visoko nivo na oprema....
imav moznost so parite so go zedov lancerot da zemam nesto pogolemo auto, no ke trebase da bide prazno (osnovna verzija)....