Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Спенсер на 02 Мај 2022, 09:50:48 amЕдинствена добра работа тука е што со првата твоја кола ќе ти дојде памет за друг пат и понатаму нема да се преебуваш вака. Колата ми се бендиса премногу, ја купивме без да отвориме хауба, поклон ми е од дедо, кога ја однесов кај татко ми и кога отвори хауба се разочара, цел мотор беше со масло, кога ја крена шипката од маслото почна да прска масло по цел мотор и ми рече дека е продувана (blowby), ама чудно ми е како во овие 400км нема потрошено масло и воошто не чади ни на полна гас, додека друга астра 1.6 16в не прскаше масло од шипка, не чадеше на полна гас, но трошеше масло можеби пола литро на некои 800 километри.
Единствена добра работа тука е што со првата твоја кола ќе ти дојде памет за друг пат и понатаму нема да се преебуваш вака.
Да, му пратив 200€ и бара уште 1400 денари, променил дихтунг на глава, ребраст каиш, ги чистел вентилите и променил семеринг на радилица тоа е сѐ.
Астрата е конечно кај мене, попладне ќе направам список кои делови се сменети, деловите коштаа 7400 ден и работната рака 4000 денВкупно:11400 ден
Цитат: nestorodario на 01 Мај 2022, 14:55:05 pmДа, му пратив 200€ и бара уште 1400 денари, променил дихтунг на глава, ребраст каиш, ги чистел вентилите и променил семеринг на радилица тоа е сѐ.Цитат: nestorodario на 04 Мај 2022, 07:44:37 amАстрата е конечно кај мене, попладне ќе направам список кои делови се сменети, деловите коштаа 7400 ден и работната рака 4000 денВкупно:11400 денНекој тука ја ебава мечката.
Штопна да не е?
Цитат: Бузуки на 01 Мај 2022, 23:41:16 pmСо здравје да се вози друже.. Најдобро ќе ти било да си смениш друг мотор, верувам со се сервисот немало повеќе од 300 евра да те кошта.. Ти веќе 200 евра си лупнал во стариот мотор само не разбирам како ќе ги префрлиш дихтунгот, вентили, семеринзи на новиот мотор.. А и мајсторот што мајстор ќе беше, гледа дека не го бива моторот фатил чисти вентили, мењава делови залудно..Исто како пациентот да умира а докторов му пресадува коса..Знам дека и мајсторот претера, инаку можам масло, антифриз, филтри, каиш, водна пумпа, ролни и затегачи да префрлам па да спасам околу 150-200€.
Со здравје да се вози друже.. Најдобро ќе ти било да си смениш друг мотор, верувам со се сервисот немало повеќе од 300 евра да те кошта.. Ти веќе 200 евра си лупнал во стариот мотор само не разбирам како ќе ги префрлиш дихтунгот, вентили, семеринзи на новиот мотор.. А и мајсторот што мајстор ќе беше, гледа дека не го бива моторот фатил чисти вентили, мењава делови залудно..Исто како пациентот да умира а докторов му пресадува коса..
Ништо не се слуша.Колку те фати моторот и промената?