Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 722480 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #3510 на: 08 Септември 2017, 13:46:21 pm »
GSI e GSI, не е OPC. Искрено не знам дали планираат да извадат OPC. Ако извадат OPC тогаш е друга приказна.
А Sports Tourer нема никаква врска со спортски карактеристики.

GSI е легендарна значка за Opel. Да не ги девалвираме работите. OPC беше насленик на GSI, со враќањето на GSI значката OPC „оди во пензија.“ Од Opel веќе се пофалија дека новата Insignia GSI е побрза на Nurburgring од минатата Insignia OPC.

Како мислиш да се пронајдат во хиерархијата на PSA?

Ова не е Merger туку Acquisition. Opel си е Opel, Пежо си е Пежо, Цитроен си е Цитроен. Секој на секого е конкуренција, разликата е само кој поседува каков дел од акциите.

Така фино. Брендовите ќе си продолжат да функционираат независно (колку што функционираат независно брендовите во VAG, да речеме) но ќе си има стриткно дефинирана хиерархија (исто како што има и во VAG). Секој бренд ќе таргетира специфични купувачи. Ова не го измислувам јас - ова е кажано од PSA. Ќе делат платформи, ќе делат мотори, ќе делат производствени капацитети. PSA го купи Opel примарно за да зголеми производство и да постигне подобар economy of scale.

Значката GSI служи за споредба на возилото внатре во дистинкцијата на моделите на инсигниа а не за споредба со моделите на Пасат.

Значката GSI означува врвен модел во понудата. Top of the line. И секако дека ќе се споредува со другите top of the line конкуренти. Секој ден. Тоа е сосем очекувано и нормално, ние го правиме тоа секој ден на форумов, за милион различни коли.

Знаеме де што сакаш да кажеш, не мора вишок зборови да арчиш :)

Што сакам да кажам?

Реално, место 0-100 треба да нудат време за 60-100, 80-120 и 100-140.
Круцијални бројки. Затоа и реков дека и 10-100 е многу поважно од 0-100. Корење на старт е еднаш на 5000 тргања. А претицање на меѓуградски патишта е 50 на секое тргање.

Сигурно ќе се појават официјални податоци. А и драг-тркички на Јутуп.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34115
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #3511 на: 08 Септември 2017, 16:57:11 pm »
Ааа, фино што ми објасни дека GSI не е OPC. И фино што немало врска сево ова со спортски караван. Оди и објасни им на Опел, да не се занасаат со таков маркетинг, пошто врска немаат и да не шират лажни информации:

Самата GSi ознака значи спортски ориентирата Инсигниа. А Sports Tourer значи примарно турер, кој е погоден за транспорт на спортски помагала, како скии, сноуборди, велосипеди.... палки за голф ;)

Wouldn't you say? ;) Пошто караван.... ама спортски а? Кххх...кххх... Тоа само на Ауди им успева, иако е смешно :P

На хартија не може. У реалност, може ќе биде и подобра од конкуренцијата, ќе видиме.

Шо си дозволуеш бе ти да лафиш за полупроизводов?

Знаеш ли ти дека подобра куќа е онаа со неколку сантими поголема квадратура а не онаа која тебе ти го освојува срцето и во која се чувствуваш како дома? И знаеш ли дека куќите се мерат само по квадратура.... и каква значка им стои на влезна врата а? Кој те прашуе тебе уствари, твој проблем што не си по помодарство :P

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #3512 на: 08 Септември 2017, 17:04:34 pm »
Ааа, фино што ми објасни дека GSI не е OPC. И фино што немало врска сево ова со спортски караван. Оди и објасни им на Опел, да не се занасаат со таков маркетинг, пошто врска немаат и да не шират лажни информации:

[/quot].
Самата GSi ознака значи спортски ориентирата Инсигниа. А Sports Tourer значи примарно турер, кој е погоден за транспорт на спортски помагала, како скии, сноуборди, велосипеди.... палки за голф ;)

Wouldn't you say? ;) Пошто караван.... ама спортски а? Кххх...кххх... Тоа само на Ауди им успева, иако е смешно :P

На хартија не може. У реалност, може ќе биде и подобра од конкуренцијата, ќе видиме.

Шо си дозволуеш бе ти да лафиш за полупроизводов?

Знаеш ли ти дека подобра куќа е онаа со неколку сантими поголема квадратура а не онаа која тебе ти го освојува срцето и во која се чувствуваш како дома? И знаеш ли дека куќите се мерат само по квадратура.... и каква значка им стои на влезна врата а? Кој те прашуе тебе уствари, твој проблем што не си по помодарство :P

Бреееј, ако ауди рс6 ти е смешка, а другово полупроизвод, не знам спаркчето како го дефинираш. Играчкa?
;D ;D  :)

« Последно менување: 08 Септември 2017, 17:10:23 pm Nikol4e »
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3513 на: 08 Септември 2017, 17:20:08 pm »
Колку да не и даам точак на жена ми, со спаркот има поголеми шанси да загине

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #3514 на: 08 Септември 2017, 18:14:14 pm »

Ааа, добро, сеа ми е појасно, ама пак треба да ми објасниш: „Opel Insignia GSI Sports Tourer“. Дали е ова инвалидска количка или е караван со спортски карактеристики?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #3515 на: 08 Септември 2017, 21:30:28 pm »
Дали Jaguar XF Sportbrake е "спортска кочница" или нешто друго?
Дали Alfa Romeo Sportwagon е "спортско возило" или нешто друго?
Дали Audi A5 Sportback е "спортски грб" или нешто друго?

Да бидам искрен, и мене ми се несфатливи имињава, али јеби га, до тоа стигна. Фор факс сејк, говна од по 2 тона носат име "Спортско утилитарно (има бољи превод за ова?) возило"...
Фино лепо: Bmw Touring, Mercedes Estate (пу пу скраја да е "shooting brake" глупоста), Audi Avant... Нема потреба од излишни придавки.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3516 на: 08 Септември 2017, 21:53:12 pm »
Ајде од поново (зимам боички и блок бр2):

Alfa Romeo 156 GTA Sportwagon е спортски караван.
Дали Opel Insignia GSI Sport Tourer е спортски караван или не?
Според она што го пропагира GM Europe, Е! Зошто тогаш го дрвиме околу тоа?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3517 на: 08 Септември 2017, 22:04:18 pm »
Па да, ама Opel Insignia 1.6 CDTI абер нема од спортски караван, а пак го именувале така :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3518 на: 08 Септември 2017, 22:07:40 pm »
А има 1.6CDTI GSI? Ако има, ја се извињавам, ја мислев зборам за GSI 2.0 CDTI biturbo ...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3519 на: 08 Септември 2017, 23:02:35 pm »
Добро, јас зборев за името "Sports Tourer", пошто  (релативно небитно) и за тоа се разви дискусија.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3520 на: 11 Септември 2017, 01:21:11 am »
Ааа, добро, сеа ми е појасно, ама пак треба да ми објасниш: „Opel Insignia GSI Sports Tourer“. Дали е ова инвалидска количка или е караван со спортски карактеристики?

Why don't we cut the crap... ајде вака да го поставам прашањето: што е разлика меѓу кола со спортски карактеристики и тркачка кола?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3521 на: 11 Септември 2017, 06:35:01 am »
Накратко:

Кола со спортски карактеристики: Seat Leon Cupra

Тркачка кола: Seat Leon TCR

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3522 на: 11 Септември 2017, 07:21:22 am »

Why don't we cut the crap... ајде вака да го поставам прашањето: што е разлика меѓу кола со спортски карактеристики и тркачка кола?

Како бе миле „why don`t we cut the crap“, а поставуваш вакви прашања?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14053
« Одговори #3523 на: 11 Септември 2017, 09:35:54 am »
Муабетов за Sports tourer, Sportwagon е исто толку меродавна колку

SUV - Sport utility vehicle

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3524 на: 11 Септември 2017, 09:54:04 am »
Аман, за GSI праиме муабет. Заебете караван некараван. Се погоди караван у муабетот заради тоа што Opel промовира караван со џоамити спортски карактеристики, кој уствари каска зад години постарата конкуренција по перформанси.