http://www.carclub.mk/2017/06/15/novata-opel-insignia-grand-sport-promovirana-vo-makedonija/Првите впечатоци се мошне позитивни. Колата изгледа убаво - особено од напред. Од позади ми е малку underwhelming, односно како да дизајнирале, дизајнирале, и отишле на ручек. Плус, гзот малку изгледа како Passat CC и Opel Astra да имале ванбрачно дете. Како и да е, дизајнерски ми се допаѓа. Бара похрабри тркала и некоја поубава боја.
Ентериерот е комотен и просторен (не успеав да сликнам ради никакво светло). Се седи убаво и ниско, седиштата се комотни а има многу простор и на задна клупа. Глава и рамења над прошлата Insignia во однос на финална обработка. Браво!
Е сега.. Имам забелешка во однос на самата промоција. Неколку пати (најмалку 10 пати) беше спомнато „премиум, премиум“ и спомнати беа германски премиум конкуренти. Тоа се фини амбиции, ама не може бе да се збори за премиум и да донесеш на промоција коли со платнени седишта. Ако веќе толку се збори за премиум, сакам да седнам во кола со ентериер за кој умреле најмалку 4 крави.
Се надевам дека набргу ќе имаме можност да ја возиме. Ценовно започнува од 23.000 евра (односно, нормално одма си има „акција“ во Аутомакедонија со 2400 евра распуст).