Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 782937 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #3330 на: 16 Мај 2017, 10:24:10 am »
Знаеш дека 100 пати сум читал а ниеднаш не ми текнало да проверам дали мојата е coscast? ;D

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3331 на: 16 Мај 2017, 16:06:22 pm »
демек имало и до 5кс разлика со нејзе :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3332 на: 16 Мај 2017, 16:26:51 pm »
Разликата меѓу ГМ и Косворт глава кај ЛЕТ била:

The earlier Coscast heads benefited from hand finished ports whereas the later GM heads were just straight from the cast.

...како и во изработката на внатрешноста наводно..Косвортовата била по квалитетно изработена ..и тоа само најраните модели, додека оние што се подоцна произведени скоро и не се разликуваат од оние на ГМ ).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3333 на: 16 Мај 2017, 16:57:43 pm »
Вака ќе си го обработиш и решено.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3334 на: 16 Мај 2017, 20:06:59 pm »
 Si gi smirglav jas portovite lani koga menjavme dihtung na usisna grana...

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3335 на: 16 Мај 2017, 22:59:41 pm »
нема позаебано за портирање од вр џаште глава. Браво за дечкиеве!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #3336 на: 15 Јуни 2017, 08:59:30 am »

http://www.carclub.mk/2017/06/15/novata-opel-insignia-grand-sport-promovirana-vo-makedonija/

Првите впечатоци се мошне позитивни. Колата изгледа убаво - особено од напред. Од позади ми е малку underwhelming, односно како да дизајнирале, дизајнирале, и отишле на ручек. Плус, гзот малку изгледа како Passat CC и Opel Astra да имале ванбрачно дете. Како и да е, дизајнерски ми се допаѓа. Бара похрабри тркала и некоја поубава боја.

Ентериерот е комотен и просторен (не успеав да сликнам ради никакво светло). Се седи убаво и ниско, седиштата се комотни а има многу простор и на задна клупа. Глава и рамења над прошлата Insignia во однос на финална обработка. Браво!

Е сега.. Имам забелешка во однос на самата промоција. Неколку пати (најмалку 10 пати) беше спомнато „премиум, премиум“ и спомнати беа германски премиум конкуренти. Тоа се фини амбиции, ама не може бе да се збори за премиум и да донесеш на промоција коли со платнени седишта. Ако веќе толку се збори за премиум, сакам да седнам во кола со ентериер за кој умреле најмалку 4 крави.

Се надевам дека набргу ќе имаме можност да ја возиме. Ценовно започнува од 23.000 евра (односно, нормално одма си има „акција“ во Аутомакедонија со 2400 евра распуст).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3337 на: 15 Јуни 2017, 09:01:29 am »
Заносно добар дизајн.

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #3338 на: 15 Јуни 2017, 18:08:14 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

http://www.carclub.mk/2017/06/15/novata-opel-insignia-grand-sport-promovirana-vo-makedonija/

Првите впечатоци се мошне позитивни. Колата изгледа убаво - особено од напред. Од позади ми е малку underwhelming, односно како да дизајнирале, дизајнирале, и отишле на ручек. Плус, гзот малку изгледа како Passat CC и Opel Astra да имале ванбрачно дете. Како и да е, дизајнерски ми се допаѓа. Бара похрабри тркала и некоја поубава боја.

Ентериерот е комотен и просторен (не успеав да сликнам ради никакво светло). Се седи убаво и ниско, седиштата се комотни а има многу простор и на задна клупа. Глава и рамења над прошлата Insignia во однос на финална обработка. Браво!

Е сега.. Имам забелешка во однос на самата промоција. Неколку пати (најмалку 10 пати) беше спомнато „премиум, премиум“ и спомнати беа германски премиум конкуренти. Тоа се фини амбиции, ама не може бе да се збори за премиум и да донесеш на промоција коли со платнени седишта. Ако веќе толку се збори за премиум, сакам да седнам во кола со ентериер за кој умреле најмалку 4 крави.

Се надевам дека набргу ќе имаме можност да ја возиме. Ценовно започнува од 23.000 евра (односно, нормално одма си има „акција“ во Аутомакедонија со 2400 евра распуст).
da si jades dzot, supet e i od napred i od pozadi. prednicate e jbg, bolja i od audi, mecka...abe super dizajn e

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #3339 на: 15 Јуни 2017, 18:09:56 pm »
Абе крави мора да умрат што ти е на тебе каков дизајн :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #3340 на: 16 Јуни 2017, 11:13:31 am »
ova so kravive me iznasmea :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #3341 на: 16 Јуни 2017, 12:23:01 pm »

Ама ај да бидеме реални.. Ако имаш презентација за новата кола, во саат време барем 10 пати го спомнеш зборот „премиум“ и се дрзнеш да ги спомнеш и да се споредиш со BMW, Mercedes и Audi, не е срамота да донесеш на таа презентација кола со платнени седишта?

Не ја оспорувам колата, се чудам на презентацијата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #3342 на: 16 Јуни 2017, 12:28:51 pm »
Се опуштиле малку... Ко за новата Астра шо беше рекламата кај што скока преку Бемвејци, Мечки и Авдија...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3343 на: 16 Јуни 2017, 15:48:05 pm »

Ама ај да бидеме реални.. Ако имаш презентација за новата кола, во саат време барем 10 пати го спомнеш зборот „премиум“ и се дрзнеш да ги спомнеш и да се споредиш со BMW, Mercedes и Audi, не е срамота да донесеш на таа презентација кола со платнени седишта?

Не ја оспорувам колата, се чудам на презентацијата.
Или некој од погоре им кажал како да го претстават возилово како премиум (не верувам), или своеволно локалниот шеф мислел дека премиум e way to go на презентација на вакво возило. Трето нема.

Еден Артеон по сите тестови што изгледа класи над ова и во технологија не се осмелуваат да го стават во премиум особено во возни карактеристики, а не па Инсигнија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3344 на: 17 Јуни 2017, 09:59:54 am »
Цел Опел се фура дека инсигниа ќе краде купувачи од  премиум сегментот. Не само нашиве дистрибутери.  Во европа, никако, а кај нас може да краде, пошто пасат е премиум кај нас, на рамниште со бмв ауди и мерц.  :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.