Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 785237 пати)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #3105 на: 20 Септември 2016, 19:17:11 pm »
30 секунди срч за фамозната К20 машина на хонда:

Looking to boost it and was wondering how many ppl are at or around 300 whp or higher on a stock k20...

-You should be fine with a stock block at 290-300hp. If you beat on it, you may have trouble with the tranny.

-Тhe K20 motor can handle about 318-326hp with no problem. But if you want more hp change out the rods and pistons. Then the intake manifold, heads, injectors and what not.

На кратко гуглање

http://www.youtube.com/watch?v=9X3tJgTpCXQ

http://www.youtube.com/watch?v=l662iJAB8t8

http://www.k20a.org/forum/showthread.php?t=46602

Ова е 1.8 и 2.0

http://www.youtube.com/watch?v=7FbRWbx5tJE

« Последно менување: 20 Септември 2016, 23:13:43 pm IdeuX »

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3106 на: 20 Септември 2016, 20:49:37 pm »
Poslednovo video so 1.8 LS VTEC nema blage veze so type r. Go ima samo vtec sistemot so poslabi bregasti. Podobri sicovi, ventili, kanali, trkacki klipovi, pojaka radilica ima integra type r. Ama IdeuX ne e bitno toa neli, poso opel ima turbo od fabrika...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #3107 на: 20 Септември 2016, 20:59:34 pm »
Да не беше добар К20 немаше да го вградуваат во Osella, Ariel Atom и уште еден куп прототипови за брдо и круг.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #3108 на: 20 Септември 2016, 21:06:10 pm »
Дури и мојот 1.4 со 120кс има кована радилица и јаки клипњачи...ене ги низ Гр, по 300-310кс со стандардни интернали и релативно мал буст...310кс на 1.4 моторче (и 1.6бар буст, заборавив) се нешто како 440кс од 2.0 (Снага вс зафатнина) - или во превод 226,6кс/1Л - што во случајот Хондата со стандарден блок го поминува...но незнам дали и опелот со стандард блок и тој буст од 1.6.

К20 како дизајн е според мене еден од најдобрите мотори во масовно сериско производство. Колку и да го хејтам брендот, тоа е реалноста.

Чисто, онака...Пунтово е 301кс  :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3109 на: 20 Септември 2016, 21:33:02 pm »
К20 како дизајн е според мене еден од најдобрите мотори во масовно сериско производство.
Според мене и најдобар. Комбинација од rb26 i 2jz, лесно врти како првиот, издржлив како вториот :) A тие два се најдобри според мене...

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3110 на: 20 Септември 2016, 21:36:56 pm »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3111 на: 20 Септември 2016, 22:39:16 pm »
I'll just leave this here:

Може да продолжите со дискусијата ;D

Уствари уште ова:

Е сега може да се продолжи! ;D
« Последно менување: 20 Септември 2016, 22:45:01 pm MartinAlfista »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3112 на: 20 Септември 2016, 23:33:25 pm »
Ај да прашам со молба за најреален одговор (доколку е воопшто можно такво нешто), дали и колку има вистина во ова со рѓава и Опеливе?
Инсигнија ми е сериозен кандидат за наредно возило, па ме интересира.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #3113 на: 20 Септември 2016, 23:57:35 pm »
Ај да прашам со молба за најреален одговор (доколку е воопшто можно такво нешто), дали и колку има вистина во ова со рѓава и Опеливе?
vectra c i insignia nemaat rda. ne se dvoumi najdobro vozilo ti e za parite. a i motorite im se zakon. so vectra b imale pad na kvalitetot...posle vectra b se odlicni

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3114 на: 21 Септември 2016, 00:15:38 am »

Идете со опелџиите скопски што возат c20let на 2 бара буст, а ги проаѓа leon cupra со чип....

Важи..како ќе кажеш.

« Последно менување: 21 Септември 2016, 00:22:29 am Stratro »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #3115 на: 21 Септември 2016, 00:17:21 am »

Зимај.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3116 на: 21 Септември 2016, 00:28:59 am »
Овој па одма со миљони коњи ми се расфрла тука :)
Абе нормална кола меркам, а не некоја што ќе ми го напраи кучето стикер кога ќе цапнам на гас :D

vectra c i insignia nemaat rda. ne se dvoumi najdobro vozilo ti e za parite. a i motorite im se zakon. so vectra b imale pad na kvalitetot...posle vectra b se odlicni

Од тоа што можам да најдам како информација, Вектра Ц е прилично катастрофална кола. Инсигнијата од друга страна има доста позитивни критики, особено за издржливост, поузданост итн итн. Немам претстава како се имаат покажано моторите (особено ме интересира 2.0 ЦДТИ со 160 КС)...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3117 на: 21 Септември 2016, 00:51:16 am »
За тој мотор читај како се покажал во 159 и Giulietta, бидејќи е истиот мотор - детјуниран за 10 коња.

Од тоа што прочитав (за Алфа верзијата секако ;D), внимание да се обрне на EGR, DPF и дизни, како и кај секој дизел нели. Има олеснување во поглед на DPF затоа што бил нова генерација на филтер кој полесно се регенерирал бидејќи бил поблиску до блокот и повисоката температура не дозволувала толку лесно да се затнува.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3118 на: 21 Септември 2016, 09:12:49 am »
Стратро бе... ме изнасмеа со корсата :) побарај го видеото од трките на влез во скопје каде го јаде од кадет д со C20XE

Отсутен mambo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 77
« Одговори #3119 на: 21 Септември 2016, 09:14:07 am »
Овој па одма со миљони коњи ми се расфрла тука :)
Абе нормална кола меркам, а не некоја што ќе ми го напраи кучето стикер кога ќе цапнам на гас :D

Од тоа што можам да најдам како информација, Вектра Ц е прилично катастрофална кола. Инсигнијата од друга страна има доста позитивни критики, особено за издржливост, поузданост итн итн. Немам претстава како се имаат покажано моторите (особено ме интересира 2.0 ЦДТИ со 160 КС)...
vectra c ne poznava majstor druze. moze da te zezne samo elektronikata na bosh-senzori sto e kaj site koli isto. lance sistem ic gajle da nemas