Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 785319 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #3135 на: 21 Септември 2016, 11:50:44 am »
На истата Топ гиар истава Инсигнија ОПЦ помина повеќе од солдино...
Кому да му верувам..на Џејмс Меј или тебе?

За овој збориш? :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мхм.
https://www.youtube.com/watch?v=LO0PgyPWE3o

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3136 на: 21 Септември 2016, 11:51:52 am »
Не го ругам брендот, нешто си у заблуда :)

Пошто не ми се трошат 5 минути да ги репостирам сите говнарии што ги пиша во темава вчера и денес..еве нека биде така.
Кул?

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #3137 на: 21 Септември 2016, 11:56:40 am »
1. Мене не ми е јасно зошто дечко што (по малце) се разбира од автомобили, вози Калос :)
2. Што Стратро се обидуваше да ти каже е, џабе е толку софистицирана машината на Хонда, коа губи од 'несофистицирани' мотори на Опел. Несофистицираните мотори на Опел исто така се многу трајни и издржуваат малтретирање.

Мене ми се свиѓаат старите атмосферски косилици на Хонда. Затоа што верувам дека треба да постои алтернатива. Што повеќе тоа подобро. Honda ги развиваше атмосферците и штета е што престана. Би возел хонда мотор во некоја кола за на стаза повремено. Никако во нормална кола.

Дечкото вози Impreza WRX поред калосот и астрата. Стратро и ти се обидувавте нешто да објасните али залудно пошто појма немате од контрукција на мотор и се обидувате со глупи споредби да докажете нешто спротивно. Ако внимателно прочитавте што пишуваме од старт немаше вака да се развие дискусијава.

Иначе ене ги погоре Хондите со stock мотор како вадат страшни коњажи, па нешто ве нема да искоментирате.

На истата Топ гиар истава Инсигнија ОПЦ помина повеќе од солдино...
Кому да му верувам..на Џејмс Меј или тебе?

За овој збориш? :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мхм.
https://www.youtube.com/watch?v=LO0PgyPWE3o

Смешки :D

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3138 на: 21 Септември 2016, 12:06:23 pm »
Не бе друже....само сакам да појаснам дека еден Хонда атмосферец  (К20 или кој сака нека е) изваден од фабрика ако сака да мери муда со Опелов или било кој турбаш, мора да смени вера и религија и самиот да стане турбаш...

Тоа им е јасно и на Хонда, па на новиот Тајп Р му начукаа турбина..а тоа му е јасно и на другарчето ваше со белата Хонда, па и сам си стаил турбо.

Појасно ли е сега?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #3139 на: 21 Септември 2016, 12:12:51 pm »
1. Мене не ми е јасно зошто дечко што (по малце) се разбира од автомобили, вози Калос :)
2. Што Стратро се обидуваше да ти каже е, џабе е толку софистицирана машината на Хонда, коа губи од 'несофистицирани' мотори на Опел. Несофистицираните мотори на Опел исто така се многу трајни и издржуваат малтретирање.

Мене ми се свиѓаат старите атмосферски косилици на Хонда. Затоа што верувам дека треба да постои алтернатива. Што повеќе тоа подобро. Honda ги развиваше атмосферците и штета е што престана. Би возел хонда мотор во некоја кола за на стаза повремено. Никако во нормална кола.

1. Што К*Р те боли јас што возам и како возам?
2. Твојата детска провокација дали и колку се разбирам од аута, уопште не ме занима ни мене ни другиве на форумов.
3. Како што кажа IdeuX имам 5 коли и возам што сакам, немам комплекс. И да, од кога ќе ја продадам импрезата ќе си го правам тркачкото југо, од 300евра, и со тоа ќе ви ги пердашам газенцата на опел турбаши и тди трактори... пошто со импреза нема поента :)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #3140 на: 21 Септември 2016, 12:15:59 pm »
Не бе друже....само сакам да појаснам дека еден Хонда атмосферец  (К20 или кој сака нека е) изваден од фабрика ако сака да мери муда со Опелов или било кој турбаш, мора да смени вера и религија и самиот да стане турбаш...

Тоа им е јасно и на Хонда, па на новиот Тајп Р му начукаа турбина..а тоа му е јасно и на другарчето ваше со белата Хонда, па и сам си стаил турбо.

Појасно ли е сега?

А кој па рече дека од фабрика некој атмосферец ке помине фабрички турбаш?? Фабричка варијанта е за до пазар и не ме занима.

Муабетот беше за потенцијалот на моторот за страшни снаги. Ете погоре што може и како може во фабричка варијанта на доста низок притисок - околу 1 бар.

За да бидам прецизен, да заклучам појасно - типувам дека Хондата на близнаците со stock мотор и 1 бара притисок ќе ја помине Астрата наредена со full кован мотор и 1.8 бара притисок

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3141 на: 21 Септември 2016, 12:16:30 pm »
Не бе друже....само сакам да појаснам дека еден Хонда атмосферец  (К20 или кој сака нека е) изваден од фабрика ако сака да мери муда со Опелов или било кој турбаш, мора да смени вера и религија и самиот да стане турбаш...

Појасно ли е сега?
Не бе друже, пак си у заблуда, голема. Пазарот диктира дали и какви ќе бидат колите, а најповеќе фамозната CO2 емисија... Ради тоа ферари е турбо, ради тоа WANKEL не се прави, ради тоа кајман има 4 цилиндри турбо, затоа М3 звучи ко косилица.... Ајде потруди се малку да ме разбереш, знам дека можеш.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3142 на: 21 Септември 2016, 12:17:05 pm »
Лошко...ја излегов у заблуда...ти искомлепксиран.;D

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3143 на: 21 Септември 2016, 12:19:32 pm »
Лошко...ја излегов у заблуда...ти искомлепксиран.;D
ха ха ха, е сеа ме заеба и ти и ЛП :D

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #3144 на: 21 Септември 2016, 12:21:17 pm »
Ај малце спуштете ја топката. Стратро заборавив да ти кажам за видеата горе што си ги постирал со интеграта, зирни да видиш кој ги има прикачено. Тоа му доаѓа ко народнана "ела татко да ти кажам нивата" :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #3145 на: 21 Септември 2016, 12:21:30 pm »
Прифаќам, само нека не го продава Субаруто, оти ако ме помине со Југо дури тогаш шо ќе праам.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3146 на: 21 Септември 2016, 12:22:55 pm »
Прифаќам, само нека не го продава Субаруто, оти ако ме помине со Југо дури тогаш шо ќе праам.
Ке му турам opel C20let, затоа :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3147 на: 21 Септември 2016, 12:27:01 pm »
А што се замарате? И онака со тек на време ќе изрѓаат пунктираните делови на шасијата на секој Опел и ќе се распадне.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #3148 на: 21 Септември 2016, 12:28:58 pm »
Ке му турам opel C20let, затоа :)

Шо сакаш тури му..
Кој е побрз е ствар на слободно време и вишок пари.

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #3149 на: 21 Септември 2016, 12:30:35 pm »
hahaha kako se izraduvaa kutrite, pa i aplauzi davaat :D