Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 715532 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1605 на: 28 Декември 2013, 01:15:11 am »
Djiji druze, zar mislis deka ke kupev Opel za zena mi ako naprimer mislev deka e sranje. Ama veruvaj Opel Ljanra e vistinski Lajnara! u stvari ne e Opel, toa e najgolemiot problem !

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #1606 на: 28 Декември 2013, 01:16:25 am »
Веруем друже и не викам не, само не сакам кога се генерализира.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1607 на: 28 Декември 2013, 01:19:57 am »
Nikogas ne sum generaliziral. Corsata e edno od podobrite postari mali kolicinja sto sum gi vozel, iako e kosilica ! ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1608 на: 28 Декември 2013, 01:20:21 am »
Како се докажани дизел моторите на опел?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1609 на: 28 Декември 2013, 01:22:45 am »
Како се докажани дизел моторите на опел?

Одлични се.

Nikogas ne sum generaliziral. Corsata e edno od podobrite postari mali kolicinja sto sum gi vozel, iako e kosilica ! ;D

Се слагам за Корсата посебно Б моделот кој е прост. Но има уште едно возило што е многу попросто од Корсата има помалце електроника а тоа е Сузуки Свифт или Пунто 1.1.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #1610 на: 28 Декември 2013, 01:25:34 am »
@Djidji: Во текот на целиот муабет, никој овде не го нападна Опел - истиов муабет се тераше и во темата за нови возила. Она за кое коментираме е објективната реалност на Опел. Темава е за Опел и неговите модели - и сосема нормално е да се има и позитивни и негативни ставови.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1611 на: 28 Декември 2013, 01:44:50 am »
Ма не го бранам ни јас, пет години го пцујам - ама таму кај што треба :)
Спортекс, не мислев на тебе за генерализирањето.бтњ Корсата ти е уникат!
Класен, точно дека треба да се искажат своите ставови, сепак форум е, АМА тоа придонесе да стане плодна подлога за некои искомплексирани типчиња кои колку да бидат интересни не ни знаат што пишуваат (прости им Боже - не знаат што прават).
Не сум човек кој цврсто ќе застане позади нешто бранејќи го, а при тоа всушност си ја брани својата суета (познати се тие нели ;) ), ама не сум ни човек кој што може да премолчи ставови кои забегуваат веќе во нечија фантазија.
Се согласив дека Опел е дааааалееекууу од идеален, ама неможам да се согласам и дека е тешко ѓубре! Антара мислам дека не ја споредија уште само со Трабант, Варбург иии чекај, Запорожец мислам, нели? Знам доста луѓе што возат Антара и никој не се пожалил, очигледно бев во право кога зборев за претходно поставените критериуми. Лично јас не ја сакам, не ја бендисав ни од блиску, а и пријателите како Спортекс, Деј Волкер и др. кои имаат лично искуство со истата ме предупредија за нејзините „квалитети“. Ама Антара не е ни Опел кога ќе видиш... Дали и Мока е иста? http://www.autocar.co.uk/car-review/vauxhall/mokka
Баталете ја Антарата, заеднички заклучок е дека е чист промашај, да бидеме малку по-конструктивни...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2746
  • Слобода или смрт
« Одговори #1612 на: 28 Декември 2013, 04:40:08 am »
Знаеш како се вика:

-Најдобар Опел е нерѓосаниот.
-Најдобар Форд е продадениот.
-Најдобра Шкода е онаа во салон, само да ја немаш дома.
-Што е побрзо од Ламборџини на семафор ?
Рѓата кај Опелот.

Тоа се општо познати ставови на нашиот напатен народ. Поради немаштијата се принудени да возат Волксваген. Не дека Субару е лошо ама познат факт од сопственик на Субару е дека да го имаш треба да имаш и џебови полни со пари. Искрено почитувам Јапонцко возило.

Треба некогаш да сликам и да закачам да видеш каков е подот на кадетот гледано одоздола. Јас кога се симнав во каналот додека беше на мајстор лани се зачудив како може да нема рѓа. Ептен минимално кај ѓепекот каде е резервната гума само. 39 години стара кола и тоа не средувана подвозјето никогаш во овие 24 години откако е кај нас не и е чепнато не видела никаков третман.

Отсутен Mak1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 442
« Одговори #1613 на: 28 Декември 2013, 09:18:00 am »
Sve e toa koj kako ja cuva , inace za dizel motorite komsija moja ima Opel Corsa B 1.5td znaci kolata kako odi i kako se ponasa prosto sum zadovolen :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #1614 на: 28 Декември 2013, 12:40:55 pm »
Знаеш како се вика:

-Најдобар Опел е нерѓосаниот.
-Најдобар Форд е продадениот.
-Најдобра Шкода е онаа во салон, само да ја немаш дома.
-Што е побрзо од Ламборџини на семафор ?
Рѓата кај Опелот.

Тоа се општо познати ставови на нашиот напатен народ. Поради немаштијата се принудени да возат Волксваген. Не дека Субару е лошо ама познат факт од сопственик на Субару е дека да го имаш треба да имаш и џебови полни со пари. Искрено почитувам Јапонцко возило.

Треба некогаш да сликам и да закачам да видеш каков е подот на кадетот гледано одоздола. Јас кога се симнав во каналот додека беше на мајстор лани се зачудив како може да нема рѓа. Ептен минимално кај ѓепекот каде е резервната гума само. 39 години стара кола и тоа не средувана подвозјето никогаш во овие 24 години откако е кај нас не и е чепнато не видела никаков третман.

старите опели имаат добар и дебел лим кој тешко скапува
олимипијата моја мн малце е скапана со оглед на годиштето 69та
позади кај резервната гума што стои, чашките на фаровите и тоа само десната, и во предниот дел на праговите
кога ја стругав заштитата здрав лим испод без ни малку р`ѓа

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1615 на: 28 Декември 2013, 13:16:51 pm »
Постарите Опели имаат поздрав лим. Кај народот е познато дека Опелите имаат дополнителна опрема меѓу која и р-ѓата.
Во случајот мислењето на мнозинството преовладува. Исто како и за дизелите на Опел. Опел нема дизел туку користи од други марки - Исузу, БМВ.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #1616 на: 28 Декември 2013, 13:46:02 pm »
Fiat... А не спомнуваш дека шасијата е базирана на Лотус :) Каросеријата е два пати поцинкувана и има 10 год. гаранција. Си ги помешал брзините со Форд, ти реков ;) 'рѓа има само во чашките кај штрафовите на амортизерите, можеш да провериш и на НЕТ, ама таму и не треба да има вода/влага нели?  Конкретно кај мене мене нема, ама и да има - лесно се решава со коло-маст во чашката. Патосот... зависи од тоа каде се вози и дали ја носиш колата на долно перење, впрочем како и кај сите коли, значи ништо посебно. Молим те прати ми слика од 'рѓосан Опел, не друго - не сум видел стварно!

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1617 на: 29 Декември 2013, 16:39:32 pm »
@Jesus Ах мојот стар потпис. Незнам дали знаеш дека ова е од вториот форумски собир на Карклаб. :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

I ovaa e dobra od Deni..ali izduvot e veke out of date...:)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1618 на: 29 Декември 2013, 16:40:49 pm »
Сите се одлични од Дени. А и волку фабрика калибра да има во државчево незнам.. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #1619 на: 29 Декември 2013, 18:00:29 pm »
Калибра ми бил отсекогаш еден од најубавите Опели.