Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 783996 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1335 на: 23 Декември 2013, 16:21:14 pm »
Kako bre....sinko....Maybach...ruzna?! ;D
Maybachot e kako crno odelo.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1336 на: 23 Декември 2013, 16:24:01 pm »
Ahhh....the sales figures...(when there`s no other option left). ;D

Opel Adam (1813) vs Fiat 500 (1.553).

[imfkwg]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20130615200237/trollpasta/images/1/10/If_you_know_what_I_mean.png[/img]

Сериозно? Адам само што излезе, а Фиат 500 се продава веќе Х години во земјата од која извлече податоци? И кога секој нормален што сака 500-че ќе си купи половно?

Опелџии, што побрзо упиете дека Опел пропаѓа ко гованце у шоља, многу полесно ќе ви биде. Прво, дизајнот на колите (освен ОПЦ пакетите на некои возила, читај само Астра и Инсигниа) е очаен, американизиран и набрзина нацртан. Второ, колите се анемични за возење. GTC-то е кул, но само затоа што е ефтино Широко, и како прилепено за земја и поширочко, има извесни способности на пат. Каскадата, кога ја возев, се осеќав толку лошо што боље би ја возел мојата Алфа со раскрцкана маска и 17 години натепани во газот. Едноставно очајно. Во 21 век кога некој производител прави автоматски мењачи со 8-9 брзини, Опел направил мењач со 6 брзини што ни сама кола, а ни дизајнерите немаат најпроста идеја кога тој мењач треба да смени брзина. Страшно беше...
Адамчето... нека го чуваат во салон. Колку сака нека е ефтино, колку сака Кларксон нека го фали и нека го купи за ќерка му, ама нормален човек со грам емоции во себе не би платил за таа кола да му предизвикува инфаркти кога ќе запали светло во гаража.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1337 на: 23 Декември 2013, 16:25:58 pm »

Ако оделото е испокинато, без ракави и наместо панталони има бермуди у замена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1338 на: 23 Декември 2013, 16:29:53 pm »
Претходната S класа е како црно одело.

Како цел плакар полн со црни одела и смокинзи.

Плакар кој ретко кој ќе може да го достигне во следните 10-20 години. Вечна класика што ќе остане.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1339 на: 23 Декември 2013, 16:33:07 pm »
Ahhh....the sales figures...(when there`s no other option left). ;D

Opel Adam (1813) vs Fiat 500 (1.553).

[imfkwg]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20130615200237/trollpasta/images/1/10/If_you_know_what_I_mean.png[/img]

Сериозно? Адам само што излезе, а Фиат 500 се продава веќе Х години во земјата од која извлече податоци? И кога секој нормален што сака 500-че ќе си купи половно?

Опелџии, што побрзо упиете дека Опел пропаѓа ко гованце у шоља, многу полесно ќе ви биде. Прво, дизајнот на колите (освен ОПЦ пакетите на некои возила, читај само Астра и Инсигниа) е очаен, американизиран и набрзина нацртан. Второ, колите се анемични за возење. GTC-то е кул, но само затоа што е ефтино Широко, и како прилепено за земја и поширочко, има извесни способности на пат. Каскадата, кога ја возев, се осеќав толку лошо што боље би ја возел мојата Алфа со раскрцкана маска и 17 години натепани во газот. Едноставно очајно. Во 21 век кога некој производител прави автоматски мењачи со 8-9 брзини, Опел направил мењач со 6 брзини што ни сама кола, а ни дизајнерите немаат најпроста идеја кога тој мењач треба да смени брзина. Страшно беше...
Адамчето... нека го чуваат во салон. Колку сака нека е ефтино, колку сака Кларксон нека го фали и нека го купи за ќерка му, ама нормален човек со грам емоции во себе не би платил за таа кола да му предизвикува инфаркти кога ќе запали светло во гаража.

Ah...Fijatzija...

Epa vaka.. najdobro cuvaj si ja Alfata od pred 17 godini togas...bidejki i da sakas da kupis nova osim Mito uplav edition i Gulieta captain Worf edition..bash i nemas nekoj izbor. ;D

Dosta me smeevte za denes pogotovo koga ne citate diskusii od pocetok , pogotovo postot za koj si me citiral, a cija poenta e deka brojkata na prodadeni auta vo Germanija nema veze so toa dali autoto koe podobro se prodava e podobro od drugoto koe poslabo se prodava.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1340 на: 23 Декември 2013, 16:42:27 pm »
Како паметен човек, башка иден економист по професија, половна Алфа е многу бољи избор од нов Опел.
It's a fucking Opel for fucks sake.
А Giulietta, покрај сите нови Опели на планетава изгледа, и фактички и практично е warp, не светлосни, години подобра.

За вториот параграф си во право, иако Адамче се продало за 300 (па ни толку) коли поише од Фиатче, it's still buttface ugly.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1341 на: 23 Декември 2013, 16:48:34 pm »
Iden ekonomist?
Im talking to a kid for fucks sake.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #1342 на: 23 Декември 2013, 17:20:02 pm »
Ако најавата на Шевролет за повлекување од Европа ги опфаќа и моделите на Daewoo тогаш има иднина за Адам, достојна замена за Спарк, а воедно и за Опел кој најголемиот удар го доживеа од корејската експозитура на Шевролет..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1343 на: 23 Декември 2013, 17:51:47 pm »
Ептен голем напад кон опел и кон адам...Мартин, многу остро кон каскадата...далеку од убава е, далеку од исплатлива е...и далеку од мноооооогу други работи е, али нема да ми смета да речеме девојка ми таква да вози, ама уопште :D Јес да како конкуренти го има пред се ауди и бмв, па не би ја ни погледнал каскадата, али ајде...

Адамот сака да биде нешто што незнае ни он што сака да биде...далеку ми е од убав, ама дека е ружен, тужен и до бога дужен, не е..да бидеме реални - Внатре дури ми е симпатично..надвор, од назад погоово ми се кења коа ќе го видам...Ама мене и фиат 500 не ми е убаво, освен абарт. коа сме у таа класа, за мене дефиниција е audi a1, ама е огин скапо...али па кога ќе ги видиме колите у тој ценовен ранг како - ајгоУ на тојотка, 107, ц1, уп, мии, тоа на шкода како и да се викаше нешто сити...адамот изгледа повеќе на кола одколку на тостер у движење.. :)
Јес да лично, никат не би го купил, како што не би купил ни Форд Ка (пошто изгледа како фиеста што доживеала убава сообраќајка)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1344 на: 23 Декември 2013, 18:28:25 pm »
Пошто испадна дека Maybach било вајарско дело природе (  ??? ), ај вака...

Екстериер

feeling a bit sick...

Ентериер

По некоја логика, Mulsanne е добра, убава и привлечна кола, пошто има одличен ентериер, а ентериерот е дел од колата?

I rest my suitcase.

Проблемот со Adam и Cascada е, што не знаат што сакаат да бидат (некој веќе го кажа ова). Adam не е доволно привлечен за да биде „стилско изразно средство“, во конкуренција со MINI, A1, Fiat 500 и слично. Cascada, освен очајното име, има и друг проблем... Некој пиша дека као планираат да биде у конкуренција со Audi A5... Ако е тоа така, онда wait what?? Excuse me? Пошто потепавте све живо у својот сегмент, па тргнавте у освајање „премиум“? У конкуренција со Golf Cabrio, Megane CC и слични, би била на врвот. За другите, едноставно не е дорасната.

« Последно менување: 23 Декември 2013, 18:39:21 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1345 на: 23 Декември 2013, 18:30:02 pm »
Фотошоп турнир - Разубавување на Опел Адам ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1346 на: 23 Декември 2013, 18:37:33 pm »
Хах! Викај го Симо да организира! :)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #1347 на: 23 Декември 2013, 18:38:11 pm »
Не мислам дека Опел ја позиционира Каскадата како конкурент на А5,и бмв 3, туку дека просторот кој го нуди,баш би сакал да ми даде некој од каде таа информација.
Со цената си е поставена баш таму каде што треба да биде,со Голф,Меган,А3,Фокус и другите.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #1348 на: 23 Декември 2013, 19:12:12 pm »
Мене Адамот ми е грд само во предницата, а целата грдотија е собрана во предниот браник. Се надевам на некој ке му текни поличен браник кој ке ја разубави предницата.

На брзина во пеинт како поскладно би ми изгледал мене

:D :D :D

;D ;D ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1349 на: 23 Декември 2013, 19:12:41 pm »
Не мислам дека Опел ја позиционира Каскадата како конкурент на А5,и бмв 3, туку дека просторот кој го нуди,баш би сакал да ми даде некој од каде таа информација.
Со цената си е поставена баш таму каде што треба да биде,со Голф,Меган,А3,Фокус и другите.

http://www.topspeed.com/cars/opel/2013-opel-cascada-ar126683.html

"Well, it is rather obvious who Opel is going after with the new Cascada: the Audi A5 . Sure, it can be compared to the BMW 6-series convertible, but it is closer to the size of a 5-series. In terms of the Audi A5, Opel simply comes up short in the engine department, as Audi offers up a slew of engines. The engines start at the 170 PS (167-horsepower) 1.8 TFSI engine and range up to the super-powerful 270 PS (266-horsepower) 3.0 TFSI engine, plus a handful of eco-friendly diesels."

http://www.vauxhall.co.uk/about-vauxhall/vauxhall-news/2013/02/competitive-price-for-premium-convertible-cascada.html

"With the Audi A5 Cabriolet firmly in its sights, the Cascada offers affordability paired with outstanding levels of equipment, technology and luxury. It comes in two trims, with the entry level SE getting 18" alloy wheels, a sports chassis, LED tail lamps and aux-in/USB, all as standard. The Elite includes leather trim, heated front seats and steering wheel and front fog lamps."

И то еве, официјално од Opel/Vauxhall.