Стратро, ти беше по свирките, така?
Ти можеби за твоите свирки бараш 200 евра од вечер. Има некој друг што за скоро слична атмосфера ќе наплати 100 евра. Дали твоето поголемо знаење и искуство како музичар те прават дупло подобар од тој што бара упола пари помалце? Мислам немој со вакви испади молим ти се.
Не ти е на место аналогијава бидејќи споредуваш талент, знаење и искуство чија цена за 5 години не паѓа за 2/3 со куп железо, пластика и гума чија вредност и тоа како опаѓа...али ајде за твој атер ќе пробам бар во поглед на односот - премиум вс остали.
1.Ако газдата не се разбира од музика и ако го убедам дека само јас и уште двајца можеме да го отсвириме тоа што го сака, можам да му барам и 1000 евра, поготово ако со години уназад се рекламирам како најбољи, како бренд и сл.... и ако е доволно наивен,ќе му ги земам. (Премиумци).
2.Ако од друга страна се разбира од музика и знае кој све свири во градов и како свири, а и колку кошта, ќе ми покаже среден прст и ќе ги викне нив и ќе ја заврши истата работа со за нијанса полош перформанс, неприметлив за обичниот госстин, но за многу помалку нули. ( Опел, Форд, Рено, Корејци).
3.Ако од трета страна е ем скржав ем неинформиран, ќе викне неуки деца и свирката ќе биде прилично лоша, али бар ќе се пофали дека имал свирка за разлика од другите локали кои пуштаат радио. (Санг Јонг , Грејт Вол.).
Реков "ќе пробам", не ми се фаќај за ситници.