Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 785313 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
Одг: Opel и неговите модели
« Одговори #4410 на: 04 Септември 2018, 15:49:13 pm »
Само шо опелов троши 2л плус а има исти па и послаби перформанси.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6581
« Одговори #4411 на: 04 Септември 2018, 15:51:30 pm »
За да го подигнеме квалитетот на дискусиите, може ли да се воздржиме од термини како губи, победи, најдобар, подобар, изгуби, полош без притоа да прецизираме за што конкретно станува збор?

Ќе издвојам неколку реченици од тестот што ти го постира

1.
Цитат
If you look at the subject of quality and workmanship, the better fits and the higher-quality materials in the BMW show. In addition, you get with the 3 Series a fully painted car, while Opel omitted the Insignia on the clear coat in the engine compartment.

2. 
Цитат
The travel qualities of the 3 Series Touring is not only a lower interior noise level compared to the Sports Tourer, the sound also pleases better - not least because of the quieter rolling noise.

3.
Цитат
When looking at the ergonomics of the GSi pats against the 3 Series with a slightly smaller and poorer auflösendem navigation screen.

4.
Цитат
Disturbing is also the faster in the rain polluting lens of the rear view camera in the Opel.

5. .
Цитат
On poor roads, the Opel test car with 20-inch tires (1000 euros) springs somewhat stiff-legged, but shows good balance between front and rear suspension and damping. On bumps, however, it tends to blow through in the unloaded state. Here, the BMW also offers significantly more reserves with its likewise surcharge 18-inch mixed tires.

6.
Цитат
With regard to the fuel economy, the Bayerische Motorenwerke once again lives up to its name: With a test consumption of just 6.3 liters per 100 kilometers, the 320d xDrive Touring is almost two liters more fuel efficient than its test opponent
.

Дами и господа, набројав неколку точки каде што бмв-то има подобри материјали, технологија, повеќе е пазено на детали, поекономични мотори. Сето тоа кошта пари да се истражи, тестира, стави во производство. Ете затоа БМВ-то кошта повеќе од Опелот. Каде виде губење жити се?!?!

Опелот е поевтин да, затоа и како целосен пакет воопшто не е лоша понуда и добива поени на тоа. Но, да бидеме реални.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4412 на: 04 Септември 2018, 16:15:26 pm »
Пријател, ме направи будала што сум купил нова кола, за неколку години ќе сум изгубел пола од вредноста...
Конечно уживам во нова кола (според мојата черга) и ич не се секирам колку вреди моментално, ниту колку ќе вреди во иднина.
Нема потреба да се правам нешто што не сум и да возам половен премиум за истите пари.

Истиот тој, пред некое време се мисли која кола да купи (половна), а главен критериум му е колку ќе изгуби за некоја година.
Му велам, не купувај, оди пеш и најмалку ќе изгубиш !

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4413 на: 04 Септември 2018, 17:01:30 pm »
Pozdravi go prijatelot od mene.
Nikoj ne vika da se trkalate vo krshovi.
Sum vozel I Jugo so 350.000, sum kupil I nova od salon I stara nad 10 godini I polovna so 13.000 km koja uste mirisa na novo. Za mene licno cenata e bitna..cesto presudna, bidejki parite
ne mi rastat na drvo sto e pricina plus da ne gi zalupam na bilo sto ama novo....pogotovo pa premium.

Moe mislenje bazirano na moe iskustvo.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #4414 на: 04 Септември 2018, 17:16:03 pm »

Ќе издвојам неколку реченици од тестот што ти го постира

Дами и господа, набројав неколку точки каде што бмв-то има подобри материјали, технологија, повеќе е пазено на детали, поекономични мотори. Сето тоа кошта пари да се истражи, тестира, стави во производство. Ете затоа БМВ-то кошта повеќе од Опелот. Каде виде губење жити се?!?!

Опелот е поевтин да, затоа и како целосен пакет воопшто не е лоша понуда и добива поени на тоа. Но, да бидеме реални.

Кај најде сеа и ти со аргументи и факти да дискутираш... :)

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4415 на: 04 Септември 2018, 17:34:20 pm »
Vlatko sega da gi prevede recenicite vo korist na Insigniata I da ne se pravi pri oci slep za toa koj gubi na testot, koj ima pomalku poeni I koj e vtor...

..ili da trknam do pazar po vreka sol ako ne.

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #4416 на: 04 Септември 2018, 18:07:07 pm »
Пријател, ме направи будала што сум купил нова кола, за неколку години ќе сум изгубел пола од вредноста...
Конечно уживам во нова кола (според мојата черга) и ич не се секирам колку вреди моментално, ниту колку ќе вреди во иднина.
Нема потреба да се правам нешто што не сум и да возам половен премиум за истите пари.

Истиот тој, пред некое време се мисли која кола да купи (половна), а главен критериум му е колку ќе изгуби за некоја година.

Се надевам дека кога ќе дојде време да ја продаваш колата , нема да имаш оглас како овој  ;D ( хинт: 3та слика )

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #4417 на: 04 Септември 2018, 18:26:41 pm »
На фејс имаше објавено од ауто цем нова Астра седан 1.4 турбо или 1.6 турбо за 12.000 € на акција,бааги се мислев дали да одврзам кесето 🤔

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #4418 на: 04 Септември 2018, 18:43:54 pm »

Mhm..ili...Vo Automkd ostavija staro za novo 2013 Megan RS turbo , brembo kocnici I site trakatanci za nekoi 13.000 evra...plus minus.Okolu 3-40.000 pominati km.

E to se trazi...a ne A3 sedan na marlmlad so neznam kakvi ti premium izolacii I materijali...baska uzas e na moose test. :P

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #4419 на: 04 Септември 2018, 18:46:14 pm »
Starto оваа беше нова во Тетово беше мислам,бела по боја,баш ке видам дали сум зачувал на фејс

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #4420 на: 04 Септември 2018, 18:58:06 pm »
Еве ја  :)
Најпрвин извињавам се 13,900 евра била  ;D редовна 18,055 евра

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #4421 на: 04 Септември 2018, 19:00:50 pm »
Поштена цена.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #4422 на: 04 Септември 2018, 19:14:15 pm »
Не се исплати ни за таа цена бидејќи можи да се земи новата со 1.4 турбо и Enjoy ниво на опрема за 14500 - 15000 евра
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4423 на: 04 Септември 2018, 20:16:53 pm »

Се надевам дека кога ќе дојде време да ја продаваш колата , нема да имаш оглас како овој  ;D ( хинт: 3та слика )

Да не ме чекаш до тогаш? ;D
Ако имаат толкав мерак (пари) за Кијата, ќе си легнат на брашно.

Немаш доволно приходи, си купуваш половно и терај.
Но не ги прави магариња тие што ќе се одлучат за ново (средна класа), наместо половен премиум.

Имаш доволно приходи, си бираш од горе наведените опции, во зависнот од потреби и желби (сни).

Имаш повеќе од доволно приходи, си ги остваруваш желбите, какви и да се...

Губењето од вредноста е нерелевантен муабет во поглед какво возило да се купи.

ПС
Стратро е исклучок, да игра лото сигурно ќе добие главна награда :)

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #4424 на: 04 Септември 2018, 21:44:41 pm »
Другар купи ваква од АутоЦем за под 13.000.

Mhm..ili...Vo Automkd ostavija staro za novo 2013 Megan RS turbo , brembo kocnici I site trakatanci za nekoi 13.000 evra...plus minus.Okolu 3-40.000 pominati km.

E to se trazi...a ne A3 sedan na marlmlad so neznam kakvi ti premium izolacii I materijali...baska uzas e na moose test. :P

Меганот беше огласен за 17, па се продаде за 15. Сега колку го даваат на плацот?