Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 715862 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1425 на: 24 Декември 2013, 16:16:32 pm »
Супер тоа е одлично за потрошувачите. Тоа значи дека добиваат повеќе вредност отколку што плаќаат за тоа, башка работа со оглед на количината на возила што ја продаваат. Или пак би сакал да ни образложиш зошто Опел губи пари и зошто нивната профитабилност е битна за било што?

Добиваат, добиваат. 200 кила по Астра добиваат. И све пропратно што си доаѓа со тие 200 кила.

Истовремено, поздрав од Opel Antara во салон, во 2013 (море веќе 2014) година.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1426 на: 24 Декември 2013, 16:17:57 pm »
Супер тоа е одлично за потрошувачите. Тоа значи дека добиваат повеќе вредност отколку што плаќаат за тоа, башка работа со оглед на количината на возила што ја продаваат. Или пак би сакал да ни образложиш зошто Опел губи пари и зошто нивната профитабилност е битна за било што?

Добиваат, добиваат. 200 кила по Астра добиваат. И све пропратно што си доаѓа со тие 200 кила.

Истовремено, поздрав од Opel Antara во салон, во 2013 (море веќе 2014) година.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Rekov, ve molam ne trosete gi tastaturite na Antara!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1427 на: 24 Декември 2013, 16:18:30 pm »
Incoming: сликата кај шо е спуштен Голфот со стеги за авто шоуто. Онака, колку да се контра а не да се признае.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #1428 на: 24 Декември 2013, 16:19:14 pm »
Ајде молим ти се. Мешаш баби и жаби. Мешаш финансиски резултат со квалитет на производите. Не ги читаш битните работи.
Парите од патентите на Опел одат на сметка на GM а не на стана на Опел. Па ти замисли да одеа на страна на Опел, како што одеа порано кога Опел беше најголем и најстар производител во Европа.

И? Што ми е мене гајле у животов за ова? Зашо јас да замислувам шта би било, кад би било, ако парите од патентите на Опел, одеа кај нив? Јас сум им крив што не одат парите кај нив?

Или пак би сакал да ни образложиш зошто Опел губи пари и зошто нивната профитабилност е битна за било што?

Повели. Да не пишувам јас, оти по дифолт тоа би значело дека врска неам што зборам и дека сум пристрасен.

Цитат
Carmaker Opel, ailing European brand, could use a little ancient wisdom if it wants to reverse the $3.5 billion losses of the last three years: know thyself.

Не сум јас тој што може да каже дали се или не се, или во што се подобри. Колку што знам, Опел доста добро стои на reliability тестовите, така да, квалитетот сигурно го има.

Ете видиш како ти текнуе?  :-*
Значи... хејтинг

И аман више со ова „хејтингов“, досадни сте. Неам попаметна работа у животов, па ќе хејтам Опел, чисто онака за инат на Стратро и Фаланга. Нига плиз. Отворете малце очите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1429 на: 24 Декември 2013, 16:19:40 pm »

Da glavata e dobra, te. coscast (cosworth) glavite se top, ali drugiot del od motorot, ne e nisto posebno, osven sto e lupnato turbo, namalena kompresija, drugi klipovi i vozi misko. Kraj kraja i XE motorot ne e nisto posebno, ali e bulletproff, pa i po 20 godini (neotvaran) pravi parce niz skopskite ulici, a neretko se desavalo tjuniran XE da isperdasi LET;)

Izvini vaka ali....Vo koj univerzum ova? ;D ;D

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #1430 на: 24 Декември 2013, 16:44:09 pm »
Obrate se kaj Bobi-Zuti :)))

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #1431 на: 24 Декември 2013, 18:02:40 pm »
Zatvarajte temava dodeka Angela Merkel ne videla testov..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1432 на: 24 Декември 2013, 18:27:40 pm »
Не почнувајте за Антарата...ете ја у двор кај мене...не би сакале љубениците на опел да го слушнат моето мислење за неа (а релевантно е, со оглед што ја поседуваме)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1433 на: 24 Декември 2013, 18:30:33 pm »
5-6 години старо видео?? енд?

Мислам дека сите, ама апсолутно сите викаат како Опел во последните години наместо да ја унапредува астрата ете поготова, постојано иде наназад...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1434 на: 24 Декември 2013, 18:42:11 pm »
Ах бе штрумфко бееее.....

Шо те боли и ондак што направиле 15 милијарди загуби? Ете овие направиле 15 милијарди ама ГМ заштедиле исто толку на друго место. Руселхајм им прави возила и за Америка и за Европа и за Австралија и за Азија..... И јас тоа те прашав. Што те заболе тебе за финансискиот резултат на Опел? И што го заболе Зеро за 200-те кила на астрата? Ќе се прашуваме сега зошто китот е 200 кила потежок од слонот? Па зошто е 200 кила боља астрата затоа.

Не почнувајте за Антарата...ете ја у двор кај мене...не би сакале љубениците на опел да го слушнат моето мислење за неа (а релевантно е, со оглед што ја поседуваме)

Сега гревот да ви го јадИме? Шо не ја продадете?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #1435 на: 24 Декември 2013, 18:43:09 pm »
Ууууууууу, ај тоа со финансиите. Ама ова со килава...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #1436 на: 24 Декември 2013, 18:45:20 pm »
СО што може астрата да се пофали фалнга? мислам освен со вишакот килограми

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1437 на: 24 Декември 2013, 18:46:01 pm »
Кила да добие човек од темава, тоест од офтопикот на темава.

@ Diki, интересно прашање...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1438 на: 24 Декември 2013, 18:47:29 pm »
Што и фали на  последнава Астра? Баш е одлична. По сите метрики е боља од претходната, а се продаваше како леб.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1439 на: 24 Декември 2013, 18:49:05 pm »
Ова евентуално ќе биде преместено во темата Опел и нивните модели која откако е креирана стои како непрочитана од моја страна, така да небитно е што е офтопик.
Битно тука е што во тие 200 килограми вишок, никој не знае кај отишле. Имаат бетонирано и плочки ставано, треба да се провери под тепихот.