Автор Тема: Opel и неговите модели  (Прочитано 782321 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
Одг: opel и неговите модели
« Одговори #1380 на: 24 Декември 2013, 09:53:56 am »
The Antara, based on the Theta platform, shares its underpinnings and powertrains with the Chevrolet Captiva. However, it is slightly shorter, offering only five seats instead of seven, and has a different exterior and interior design.

...

Theta is General Motors' compact and mid-size crossover SUV automobile platform. The architecture debuted in 2002 with the Saturn Vue and was later used for the Chevrolet Equinox and Captiva and similar models.

...

Engineering for the Opel Antara, and Chevrolet Captiva was performed in large part in Korea by GM Daewoo Auto & Technology, and by Opel in Germany as well.

Миле.. Не ја брани Антарата. Брани све друго, ама не ја брани Антарата.

@Stratro: Што од тоа што го напишав не е вистина за да ми „негираш дел по дел“? Тоа дека OPC продуктите се одлични? Или тоа дека Opel има направено 15 милијарди евра загуби и нема остварено профит во прошливе 15 години? Или тоа дека треба да се дистанцира од други производители за повторно да се етаблира себеси како бренд?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1381 на: 24 Декември 2013, 10:12:47 am »
Разбирам да сакаш и почитуваш бренд, ама ова е трагикомично.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1382 на: 24 Декември 2013, 10:23:41 am »
C20XE е моториште, али за LET да се збори дека е моториште.... А незнам ни зошто си ја трошите тастатурата на Антара и такви квази модели на опел, кога corsa, astra, insignia, се во секој поглед аута вредни за почит, и достојни конкуренти на елитата. Се надвам дека опел ќе прекине со глупата политика и ке успее овие модели да ги направи бр.1 во нивната класа, што не е далеку од моменталнава ситуација.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1383 на: 24 Декември 2013, 10:25:58 am »
Она што јас сум го пишал е резултат на бројни разговори со поедуцирани од мене во врска со Опел. А да се ќорам барајќи линкови за нешто што пак ќе речете "не е точно зошто бла и бла", немам намера.
Фаланга има Опел од памтивек кој сеуште се тркала, а Стратро го има единственипт Опел што јас некогаш би го погледнал. Чувајте ги, пазете ги како децата свои, зошто тие модели на Опел вредат и ќе вредат гледајќи какви к*ротреси прави Опел во последно време.
Линкови ќе сум постирал, пих. Ќе ви најдам и линкови за секој поединечен збор што го кажувам, кога ќе имам пристап до компјутер. И пак ќе речете "неееее, врска немаш ти, Кларксон е во право за преценетиот Опел".
Уште Инсигниа фали да возам, иако очекувам да НЕ ме разочара како и останатите core модели на Опел, за комплетно да си го формирам мислењето за брендот.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #1384 на: 24 Декември 2013, 11:26:54 am »
C20XE е моториште, али за LET да се збори дека е моториште.... А незнам ни зошто си ја трошите тастатурата на Антара и такви квази модели на опел, кога corsa, astra, insignia, се во секој поглед аута вредни за почит, и достојни конкуренти на елитата. Се надвам дека опел ќе прекине со глупата политика и ке успее овие модели да ги направи бр.1 во нивната класа, што не е далеку од моменталнава ситуација.

Prijatelju...C20 LET e pomalku ili poveke C20XE so turbina..
Imaat nesto porazlicni bregasti i sekako usisna grana...
I dvata motori imaat bore/stroke 86x86 mm ( kako denesen Veyron) ;D
« Последно менување: 24 Декември 2013, 11:48:32 am Stratro »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1385 на: 24 Декември 2013, 11:40:42 am »
Што се изнапиша пријателе, алал нека ти е.
Ај прочитај се уште еднаш сега.
Многу искуство имаш со Опеливе изгледа, или не ти се учеше па тепаше време.

Сеа гледам, извини што не ти реплицирав. Те молам кажи ми кај грешам, си ги читам постовите и не гледам дека некаде лажам или ширам невистини.
Збунет сум, зошто пред постирање ги прегледувам постовите за печатни грешки, зошто само за тоа остана замерки да ми фатите.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1386 на: 24 Декември 2013, 11:50:07 am »
Разбирам да сакаш и почитуваш бренд, ама ова е трагикомично.

..vo Deni style..

Разбирам да не сакаш и да не почитуваш бренд, ама ова е трагикомично.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #1387 на: 24 Декември 2013, 11:52:03 am »
Разбирлив одговор, во недостаток на нешто попаметно.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #1388 на: 24 Декември 2013, 12:36:08 pm »

@Stratro: Што од тоа што го напишав не е вистина за да ми „негираш дел по дел“? Тоа дека OPC продуктите се одлични? Или тоа дека Opel има направено 15 милијарди евра загуби и нема остварено профит во прошливе 15 години? Или тоа дека треба да се дистанцира од други производители за повторно да се етаблира себеси како бренд?

Za pocetok..Opel so svoite produkti koi se " просечни-накај-подпросечни-накај-срање" ne povlekol 2.6 milioni vozila vo eden mesec.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30072
    • CARclub.mk
« Одговори #1389 на: 24 Декември 2013, 12:37:45 pm »
Прво нека стигне да ги продаде. :)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #1390 на: 24 Декември 2013, 12:41:32 pm »
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1391 на: 24 Декември 2013, 12:42:26 pm »
Тефтерче и календарче за љубителите на Адам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1392 на: 24 Декември 2013, 13:00:53 pm »
Миле.. Не ја брани Антарата. Брани све друго, ама не ја брани Антарата.

Каде виде дека ја бранам Антарата? Платформата е изработена од некој subsidiary во Канада иначе и нема врска со Кореа. Немам намера да бранам ништо зошто сите тука ги знам како дишат и знам што ќе ми реплицираат. Но не се сложувам дека биле просечни накај подпросечни до срање бидејќи таквата оценка е несериозна. Од просек до срање има многу. Твое е да се одлучиш, а дали ќе бидеш пристрасен тоа исто така е твоја одлука.

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #1393 на: 24 Декември 2013, 13:41:31 pm »

Prijatelju...C20 LET e pomalku ili poveke C20XE so turbina..
Imaat nesto porazlicni bregasti i sekako usisna grana...
I dvata motori imaat bore/stroke 86x86 mm ( kako denesen Veyron) ;D

Toa i mi e muabetot, ne biva od sekoj atmosferec turbas, te. ne treba taka da se pravat motorite. Ne vikam deka e losh, ali HF ili Cosworth motorite, se svetslosni godini napred, da ne zboram za subaru i mitsubishi...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1394 на: 24 Декември 2013, 13:56:55 pm »
Тоа се наменски правени тркачки мотори. А C20LET иако е само спортски мотор се доближува до тркачките по перформанси. По издржливост не знам. Затоа видиш у голф ставаат C20LET :)