Автор Тема: Прашање за сообраќајка и суд  (Прочитано 8165 пати)

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
  • Пораки: 25
Одг: Прашање за сообраќајка и суд
« Одговори #45 на: 27 Јануари 2022, 11:08:22 am »
Pak ne osuduvate voznja u pijano stanje, toa e problemot. Istecena registracija na kola i pijanstvo, koe e poloso? ShotCaller de kazi koe godiste i e kolata, ako e nekoja ponova kola mnogu ke mi bide milo, da vidam togas sto ke kazat moralistite okolu registracijata ahahahahahaha

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
« Одговори #46 на: 27 Јануари 2022, 11:09:49 am »
A i da e postara kola nema veze, ako udarot ne proizlegol od otkazuvanje na kocnici znaci od tehnicki aspekt, togas apsolutno toa sto bila neregistrirana kolata nema veze

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #47 на: 27 Јануари 2022, 11:12:18 am »
Да немаше везе европскиот записник ќе беше веќе направен.

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
« Одговори #48 на: 27 Јануари 2022, 11:14:13 am »

A ti znaes deka ako vozis pijan i ucestvuvas vo soobrakajka, osiguritelnata kompanija ne ti isplakja nisto i go gubis popustot?

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3719
« Одговори #49 на: 27 Јануари 2022, 11:16:59 am »
Тој што е пијан ќе си плати казна за тоа. Тој што ја предизвикал несреќата ќе си плати за штетата.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1806
« Одговори #50 на: 27 Јануари 2022, 11:19:27 am »
Многу јасно е дека кога се пие не треба да помисли никој да седне зад волан али кај нас тоа слабо иде, кога седнуваш зад волан фала богу последиците ги сносуваш типот ризикувал пијан да вози да направел карамбол он ке бил главен виновник за све, исто ти е како да седнуваш без возачка или истечена возачка одземена не регистрирана кола машко женско не битно, знаеш дека постои ризик да се деси нешто за кое може да се добие казна, тоа барем треба да бидат основни работи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #51 на: 27 Јануари 2022, 11:20:09 am »

A ti znaes deka ako vozis pijan i ucestvuvas vo soobrakajka, osiguritelnata kompanija ne ti isplakja nisto i go gubis popustot?
Си напишал „учествуваш“, наместо „предизвикаш“. Во случајов пијаниот не предизвикал ништо, така?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
« Одговори #52 на: 27 Јануари 2022, 11:27:04 am »
Ама девојче било, не разбирате вие! (Баш ме занима дали ќе го земе судијата како олеснителна околност овој исклучително битен факт)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #53 на: 27 Јануари 2022, 11:33:41 am »
Кога ќе сфатиш дека сето ова произлегува бидејќи возилото е нерегистрирано, ќе можеш да продолжиш со резонирање на остатокот од случувањата.

A ti ne procita deka se raboti za zensko vozac? Mislam pre ocigledno e deka ona ne ni znae kaj i stoi soobrakajnata, a mozda kolata i ne e nejzina. Sakas devojce da ti gleda dokumenti pred vozenje? Devojka ti toa go pravi li? Treba da, apsolutno treba, ama ako se desi nenamerna greska se gleda da se pomogne so sovet posle, a ne posle svadba tapani. Ima slucki vo soobrakajot sto mozat na sekoj da se slucat. Bitno ne bila pijana. A on? On bil pijan, baral 500 evra, baral iminja preziminja na nejzin clen od familija, koj e on toa da go bara? I posle policija na pokvaren nacin, izlazal deka ona izbegala. Wtf?

Ако некој е сопственик на возилото, очекувам да знае дека не е регистрирано и да не го вози.

Ако треба да возам возило од некој друг, очекувам тој да знае, и воопшто да не ми го даде возилото ако е нерегистрирано.

Да било регистрирано возилото, ќе било веќе решено, уште истиот момент, на лице место.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #54 на: 27 Јануари 2022, 11:47:42 am »
Ама девојче било, не разбирате вие! (Баш ме занима дали ќе го земе судијата како олеснителна околност овој исклучително битен факт)
А што правиме ако некој е травестит ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3799
« Одговори #55 на: 27 Јануари 2022, 11:50:10 am »
Pak ne osuduvate voznja u pijano stanje, toa e problemot. Istecena registracija na kola i pijanstvo, koe e poloso? ShotCaller de kazi koe godiste i e kolata, ako e nekoja ponova kola mnogu ke mi bide milo, da vidam togas sto ke kazat moralistite okolu registracijata ahahahahahaha

Истечена регистрација е полошо. Друго е истечена регистрација 5 дена да не видиш, друго е 6 месеци. За вакви глупости како ти и членон што трола што ги пишувате на форумов треба да ви се фрли светата клетва со конкретен датум, ама ај. Нема смисла имате роднини политичари и адвокати.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Ace03

• Почетник
  • *
« Одговори #56 на: 27 Јануари 2022, 11:54:49 am »
Glup si druze i toa e. Nz sto drugo da kazam

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1103
« Одговори #57 на: 27 Јануари 2022, 11:58:08 am »
Абе и јас да прашам, имав секс без кондом со комшиката и остана трудна, како да и кажам на жена ми?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #58 на: 27 Јануари 2022, 11:59:16 am »
Glup si druze i toa e. Nz sto drugo da kazam

Припази малку со изразувањето, не знаеш на каков лик му викаш "глуп си".

Ќе ми бидеш благодарен за предупредувањево.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #59 на: 27 Јануари 2022, 12:00:16 pm »
Ацка, а да си легнеш да одмориш малку?