Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 66014 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2258
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #540 на: 18 Декември 2024, 21:45:50 pm »
А Ауди А6? Не мора да е фул опрема.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6035
« Одговори #541 на: 18 Декември 2024, 21:46:00 pm »
Проблемот со алфата е дека ќе остари со неа овде. Бетер е од ренолче да  продаваш кога ќе дојде за продавање, сем ако планираш за внуци да ја чуваш.
Дека ќе шлукаат сите овде бравос алал да ти е ќе шлукаат. Ама кога ќе и дојде денот за продавање во една шака луѓе држава, ако едвај се најде човек за шкодата шо е сенародно возило со топ преформанси, рачунај за алфа купена стара од старт 10 години, плус во неа инвестирано како во шкодата, еден тон ќеш, мало морген продавање.
Е таков чоек дека ќе се најди да ја шитнеш, не е роден уште, плива низ мадлаци, треба да се роди, да заврши скољје во Ит свера и да го мани лопата по глава по дваесетина години од сега за да ја купи.
А деќа ќе шлукаат овде, честито продажба, ќе шлукаат :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1201
« Одговори #542 на: 18 Декември 2024, 21:54:19 pm »
Geely Starray пристигна. Се ставив на список да го тестирам тро. Ќе направам и некоја фотосесиичка па ќе споделам импресии.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ова е за клошари ко мене. :D
Мислам дека спомнав нарачав 2008, кога гледав, дечкото(екстра продавач, ретко кај нас таков човек, онака ради инфо, екс продавач во Мерцедес) во geely во џевахир,делфино, ми ја даде да ја пробам Coolray S возилцето е топ.
Не ја зедов од две прости причини:
-Страв за резервни делови(лим, фарови такви глупости)
- Како ќе одат на старо(ова е жива глупост, ама јбг Балканец сум)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14911
« Одговори #543 на: 18 Декември 2024, 22:48:38 pm »
Саше? Саше ептен добро си ја брка работата.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #544 на: 18 Декември 2024, 22:58:08 pm »
Проблемот со алфата е дека ќе остари со неа овде. Бетер е од ренолче да  продаваш кога ќе дојде за продавање, сем ако планираш за внуци да ја чуваш.
Дека ќе шлукаат сите овде бравос алал да ти е ќе шлукаат. Ама кога ќе и дојде денот за продавање во една шака луѓе држава, ако едвај се најде човек за шкодата шо е сенародно возило со топ преформанси, рачунај за алфа купена стара од старт 10 години, плус во неа инвестирано како во шкодата, еден тон ќеш, мало морген продавање.
Е таков чоек дека ќе се најди да ја шитнеш, не е роден уште, плива низ мадлаци, треба да се роди, да заврши скољје во Ит свера и да го мани лопата по глава по дваесетина години од сега за да ја купи.
Од кај толку информации знаеш за мене? ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6035
« Одговори #545 на: 18 Декември 2024, 23:03:54 pm »
@Simo - Carrier159  Од рекла казала 🤣
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14911
« Одговори #546 на: 18 Декември 2024, 23:04:13 pm »
Симо како те профилирал 😂😂😂

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #547 на: 18 Декември 2024, 23:24:30 pm »
Епа сега ако земаш кола за да му се допаѓа на тој после тебе што ќе ја купува, не земај ич поарно. Јас еден сат ја мразам, еден сат ја сакам Алвата, не е лесно морам да признаам  ;D

Не дека се кузнај шо коли, ама има нешто во нив, ко шо кажа и Кларксон

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2258
« Одговори #548 на: 18 Декември 2024, 23:36:34 pm »
Не е проблем да се купи Џулија. Ама не за 64к еу.

22к еу  е сосем океј цена за Џулија од 2022ра со 40-50км илјади поминати.

Искрено не знам што ви е толку магично во Алфа Ромео.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14814
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #549 на: 19 Декември 2024, 00:09:31 am »
 Ништо не е магично,90% ги обзема филм,другите 10%
,пола разбираат,пола не.
Џулиа е страшно клаустрофобична и не комфортна.
Пежо 208 е покомфортно и на предни и на задни седишта.
Да ја платиш 60+К.........Версаче од Арачиново не пери пари на тоа ниво...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44481
  • Il Moderatore
« Одговори #550 на: 19 Декември 2024, 00:12:56 am »
Тек да видиш колку е клаустрофобично и неконфорно Ferrari 488 Pista,чудо едно! А тоа па 400.000+ евра да ти кошта, тоа па какво перење пари е.. ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14814
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #551 на: 19 Декември 2024, 00:20:15 am »
И Конигсег Агера Р е некомфорна ама не ја спомнав.
За дејли драјв,освен ЗФ 8 степен ауто менувач,заден погон,квалитетни(само)кожни седишта,мотор(така/така),друго ништо не е позитивно.
Гледано не навивачки.
Сум ја возел,сум се возел,ок е но ништо посебно,еспешиле не за таа цена.За 3х помалку да.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9291
« Одговори #552 на: 19 Декември 2024, 05:24:39 am »
Geely Starray пристигна. Се ставив на список да го тестирам тро. Ќе направам и некоја фотосесиичка па ќе споделам импресии.

Ова е за клошари ко мене. :D
Мислам дека спомнав нарачав 2008, кога гледав, дечкото(екстра продавач, ретко кај нас таков човек, онака ради инфо, екс продавач во Мерцедес) во geely во џевахир,делфино, ми ја даде да ја пробам Coolray S возилцето е топ.
Не ја зедов од две прости причини:
-Страв за резервни делови(лим, фарови такви глупости)
- Како ќе одат на старо(ова е жива глупост, ама јбг Балканец сум)

Kako ke ja prodadesh e validen muabet. Bez razlika dali e za 5 ili 10 god.

Poglup muabet od to deka kolava e vo start 10 godini stara nema. A deka ke se prodade koga ke saka i te kako ke se najde kupuvac

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7022
  • Бенве сие бенве
« Одговори #553 на: 19 Декември 2024, 06:11:18 am »
Видовме колку брзо Марјанот најде купувач за џулиетата по која сите паѓавте во несвест и требаше да ве бара штом се реши да ја продава.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3328
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #554 на: 19 Декември 2024, 07:57:54 am »
Саше е фантастичен лик од Џили Мкд, не само како професионалец во својата работа, туку и генерално како човек. Го запознав кога другарот го купи Џили-то, човек кој навистина ја сака својата работа. Тоа се гледа и препознава - искуството си го прави свое. Од мене, големо браво за човекот за тоа како го води процесот наречен sales.

Цените на автомобилите во последно време се зголемуваат и ќе продолжат да растат. Од една страна е добро, но од друга – не многу. Не постои win-win ситуација. Никој не дискутира за брендот Порше, бидејќи тој од век-векова го одржува своето високо ниво на цени. За Ауди, БМВ и Мерцедес, пак, дури и половните автомобили стануваат скапи. На пример, новото А5 е околу 75 илјади евра. Не дека не е убаво возило – супер е, мене ми е во топ 3, што се однесува до лимузини и седани. Но, да не биде џип, тоа е веќе претерано – премногу со цената! Дури и половно, ако е со една или две години, сè уште е скапо. Но, не дека не е убаво или не би го поседувал. Едноставно, куповната моќ го прави своето.

Понатаму, брат ми, најценетиот Микси одлично што се реши да се ослободи од Шкода. Еве, една од Струмица се врти веќе година и повеќе, како нова, но на огласите не може да се продаде. Причината е што нема купец. Шкода не може да ја достигне ценовната категорија на Ауди А5 – тоа е крај на приказната. Без разлика колку и да е стара, Шкода е едноставно Шкода.

Брат ми, Микси, го разбирам – си сака лимузина, не сака SUV/џип. Легитимно. Не знам дали во Македонија може да се најде Q8 2021 година нагоре со 286 коња за околу 50 илјади евра, ако се најде сочуван примерок. Мислам дека во тој автомобил би се нашло сè што му треба.

Алфа Ромео и Италијанците си се приказна за себе. Освен Ферари и Ламборџини, сè останато не треба ниту да се гледа.

Да го цитирам нашиот ценет преку океан член, господин Нандор Ренделис: „Ајде, ајде, стегни г’3!!“ :D

Среќно брату микси ако жената не те убеди за џип и да се манеш од алфа нема кој друг од тука :D
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD