Автор Тема: Предлог за нова кола  (Прочитано 66041 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1539
Одг: Предлог за нова кола
« Одговори #525 на: 18 Декември 2024, 12:04:11 pm »
Нов кандидат им поматува сметки на претходните две.
Audi A5 40TFSI Quattro. Помалку снага од кандидатите, послаба опрема и најскап. Ама добро изгледа и внатре и надвор.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #526 на: 18 Декември 2024, 12:47:28 pm »
Со здравје да го возиш

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3328
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #527 на: 18 Декември 2024, 12:51:46 pm »
Audi A5 40TFSI Quattro. Помалку снага од кандидатите, послаба опрема и најскап. Ама добро изгледа и внатре и надвор.
ми се допаѓа 👌⚡️
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #528 на: 18 Декември 2024, 12:53:05 pm »
ми се допаѓа 👌⚡️
за 5 години кога ке го продаваш ја ке ти го купам 🤝 ✅

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 632
« Одговори #529 на: 18 Декември 2024, 13:22:31 pm »

Уште го немам видено во живо... ама како што кажав на слика е далеку поличен од другите :)
40TFSI  е со 2.0 со 200 и нешто коњи? Сосема доволен за секоја ситуација... е сега нема да ти прави ќејф како претходната, ама споредено со неа, ова внатре е space shuttle..., а и надвор е повеќе од топ... Опрема, битно да ја има најпотребната без која не се може... добри светла, безбедносна опрема, опрема за незамарање со споредни работи...
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #530 на: 18 Декември 2024, 14:01:25 pm »

Уште го немам видено во живо... ама како што кажав на слика е далеку поличен од другите :)
40TFSI  е со 2.0 со 200 и нешто коњи? Сосема доволен за секоја ситуација... е сега нема да ти прави ќејф како претходната, ама споредено со неа, ова внатре е space shuttle..., а и надвор е повеќе од топ... Опрема, битно да ја има најпотребната без која не се може... добри светла, безбедносна опрема, опрема за незамарање со споредни работи...

Ептен треба да се лишам од речиси сите ситници како греење/ладење на седишта, електрика па тек, за да биде цената докај 70.000, што знам.... ама добро изгледа.
Инаку за сосема доволен трт.. па и 1.5 е сосема доволен. Не се работи тука за нешто доволно.. :D
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14911
« Одговори #531 на: 18 Декември 2024, 14:22:56 pm »
Geely Starray пристигна. Се ставив на список да го тестирам тро. Ќе направам и некоја фотосесиичка па ќе споделам импресии.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9291
« Одговори #532 на: 18 Декември 2024, 14:40:24 pm »
Prasaj towing capacity kolku mu e te molam.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2258
« Одговори #533 на: 18 Декември 2024, 14:57:45 pm »
Сигурно ќе купи Џили.

Ѓили ѓили.

:D

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #534 на: 18 Декември 2024, 15:08:51 pm »
Сигурно ќе купи Џили.

Ѓили ѓили.

:D

Немам проблем со кинески. Имам со SUV. А тука кинеските сите се SUV.

Отсутен miksi

• Редовен
« Одговори #535 на: 18 Декември 2024, 16:46:36 pm »
За А5-та само што ми пратија понуда
Значи 40tfsi 204hp quattro s-tronic
Дополнителна опрема :
3FP Панорама покрив
9VD Audi sound system
C1J Алуминиумски тркала 8.0Јx18, 5 крак дизајн со гуми 235/45 R18
IU1 Audi smartphone interface
Business пакет ( Камера за паркирање позади, Адаптивен темпомат, Паркинг систем плус, MMI
PQ0
Experiance Plus )
Внатрешност со "S" спортси седишта Plus во комбинација со Dinamica/кожа во црна боја, Обложување
на плафонот со штоф во црна боја, Декорација во внатрешноста со " Matte Brushed Aluminum" во
антрацит боја, Заштитни алуиминиумски лајсни на внатрешниот дел од вратите, осветлени на предните
PWN
врати, Електрична лумбарна потпора за предните седишта, Мултифункционален 3-крак волан со рамен
горен и долен дел обложен со перфорирана кожа и со S Logo, Педалите и потпирачот за нога од
нерѓусовачки челик,
QL5 Затемнети задни стакла
QQ2 Амбиентално осветлување

Цена: 73.900

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7324
  • French diamond
« Одговори #536 на: 18 Декември 2024, 17:08:43 pm »
Прашај ги малку да не им се 74 000 евра за 200 коња  :'(  За тие пари имаш QV, btw каква Џулиа видов денес, црвена со црни банддажи, липче, спојлерче ова она, реално нема споредба со ништо друго, освем M и RS сериите, а ова не беше QV, обична 280ка.
« Последно менување: 18 Декември 2024, 17:32:48 pm n1kola »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5677
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #537 на: 18 Декември 2024, 18:39:49 pm »
За А5-та само што ми пратија понуда
Значи 40tfsi 204hp quattro s-tronic
Дополнителна опрема :
3FP Панорама покрив
9VD Audi sound system
C1J Алуминиумски тркала 8.0Јx18, 5 крак дизајн со гуми 235/45 R18
IU1 Audi smartphone interface
Business пакет ( Камера за паркирање позади, Адаптивен темпомат, Паркинг систем плус, MMI
PQ0
Experiance Plus )
Внатрешност со "S" спортси седишта Plus во комбинација со Dinamica/кожа во црна боја, Обложување
на плафонот со штоф во црна боја, Декорација во внатрешноста со " Matte Brushed Aluminum" во
антрацит боја, Заштитни алуиминиумски лајсни на внатрешниот дел од вратите, осветлени на предните
PWN
врати, Електрична лумбарна потпора за предните седишта, Мултифункционален 3-крак волан со рамен
горен и долен дел обложен со перфорирана кожа и со S Logo, Педалите и потпирачот за нога од
нерѓусовачки челик,
QL5 Затемнети задни стакла
QQ2 Амбиентално осветлување

Цена: 73.900
Mnogo je kume, ne deka voziloto ne e ubavo ama suma e 74k a ne e top spec.
Zabegaa skroz so cenite...

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #538 на: 18 Декември 2024, 19:48:34 pm »
A5 е фантастично возило но цената е скоро исто како на мерцедес е 220д мислам дека е толку нов 75.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 846
« Одговори #539 на: 18 Декември 2024, 21:23:35 pm »
Друже @miksi
Шкода веќе возеше.
Ауди има секој втор дилер, не е интересно.
Очигледно имаш мерак да возиш Алфа еднаш во животот.
Алфа толку и се купува, еднаш.
Исполни си ја желбата, послушај го срцето, земи си Алфа, и на стари години ќе можеш да зборуваш дека имаш возено.
Ако ништо друго, изполни ни ја желбата на нас, кој не можеме да си дозволеме да си купиме кола со таа цена.
Верувај, многу повеќе народ ќе се заврти по Алфа-та и ќе посака да е на твое место во споредба со Ауди-то (Шкодата не ја споменувам, ми олесна на душата кога ја продаде).

Ова треба да е форум за ентизијасти, Алфа-та е една од најмераклиските коли кој постојат.

Кога ја донесоа Giulia, јас бев да ја видам која ја истовара од камион, пред официјално претставување во Македонија.
Јас сум 186cm и 115кг, едноставно не можам да влезам излезам од неа. Прениска ми е.

Ако ја земеш, те частам чоколада кога ќе дојдам да ја видам :)
Со среќа изборот.
« Последно менување: 18 Декември 2024, 22:27:20 pm draganamon »