Автор Тема: Vozilo do 3500 eura pozelno benzinec  (Прочитано 26484 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Vozilo do 3500 eura pozelno benzinec
« Одговори #45 на: 21 Декември 2021, 16:51:35 pm »
И ќешки нагоре нека одат давачките за стари кршеви. Да мотивираме купување нови, макар и помали, ама понови и поздрави коли.
На која плата 15.500?

Sent from my NEN-LX1 using Tapatalk

Тоа е меч со две острици.
Кога имав плата 15.000 немав автомобил. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30069
    • CARclub.mk
« Одговори #46 на: 21 Декември 2021, 16:55:35 pm »
Ама така и цените на новите коли ќе отидат нагоре..

Не мора да значи. Треба како во другите земји, да се промовира купување нови и еколошки поприфатливи возила. Значително да ги намалиме давачките на нови возила, ако треба и да ги елиминираме, барем до некоја одредена ценовна граница. Си има начини.

Па понатаму - колку е пониска ЕУРО класата на возилото, толку повисоки давачки. Па ти купи ако сакаш ЕУРО 4 кола со милион километри, нефункционални катализатори и емисија на штетни гасови ко Чернобил, ама давачките да бидат изгор. Да биде ПОСКАПА од еквивалентна ЕУРО 6 кола да речеме. Да се дестимулира купувањето половни кршеви.

Па топтан со давачки, Ауди А4 од 2003-та да чини колку Ауди А4 од 2013-та. Карикирам, секако, ама во таа насока.

Тоа што е веќе увезено, увезено, здравје. Тоа е. Ама доста само се топориме со крш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #47 на: 21 Декември 2021, 17:20:18 pm »
И ќешки нагоре нека одат давачките за стари кршеви. Да мотивираме купување нови, макар и помали, ама понови и поздрави коли.

Секако отидоа нагоре цените за нови, така и ги повлекоа за половните.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #48 на: 21 Декември 2021, 17:29:49 pm »
So 20.000 den plata neznam koj familijaren covek bi se drznal za nova kola. Edino baba,dedo,nekoja niva od ostavinska da mu prepisat ili stara kukja pa da prodade i da ima kesh. Sve drugo zivurka od den za den i ni na kraj pamet ne razmisluva za novo vozilo.
I ja si znam da imam 1000 evropski plata odi uplati novo i barem prvite 7-8 god da si bidam miren em novo glanc em bez nervozi.
Ali posto njama suski ete kje preturame oglasive za 3-3500€.
Nego neznam koj spomna na pocetokot od temava mi spomna i Audi A6 tie od 99-2003g. Gledam cenite se vo moj budzet ama sve dizeli a tamo neznam sto da gledam. Ima edno 2.4 benzin plin tuka vo komsii neuvezeno perfektno ama gospodinot bara 5000 evropski :)

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #49 на: 21 Декември 2021, 17:37:33 pm »
Бегај од w210 .. Колку и да го крпиш и заштитуваш пак ќе јави корозија на истото место после максимум 1 година..
Тоа корозијата треба потполно да се избруси па да се стави нов лим, па да се бруси па да се стави подлога и на крај боја за заштита.. Кај нас само ќе зашлакаат колку да земат парите..

Јас за тие пари би земал passat, ауди а4 a6 1.9тди.. околу 3000 евра има во убава состојба

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3919908

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=4167744
Па да, самиот си кажа, колку ќе платиш толку ќе добиеш, не е до возилото, туку до мајсторите, има неколку души во Мк што си ја работат чесно работата само не се сите во Скопје…

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #50 на: 21 Декември 2021, 18:13:30 pm »
So 20.000 den plata neznam koj familijaren covek bi se drznal za nova kola. Edino baba,dedo,nekoja niva od ostavinska da mu prepisat ili stara kukja pa da prodade i da ima kesh. Sve drugo zivurka od den za den i ni na kraj pamet ne razmisluva za novo vozilo.
I ja si znam da imam 1000 evropski plata odi uplati novo i barem prvite 7-8 god da si bidam miren em novo glanc em bez nervozi.
Nego neznam koj spomna na pocetokot od temava mi spomna i Audi A6 tie od 99-2003g. Gledam cenite se vo moj budzet ama sve dizeli a tamo neznam sto da gledam. Ima edno 2.4 benzin plin tuka vo komsii neuvezeno perfektno ama gospodinot bara 5000 evropski :)
5000 за постариот модел или ?

Ако си заинтересиран ќе се распрашам па и ќе тркнам ќе го видам аудиво..
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3919908

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #51 на: 21 Декември 2021, 18:20:35 pm »
Со 20000 плата не се купува ново ама 25 годишен мерцедес е добра одлука?

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #52 на: 21 Декември 2021, 18:25:00 pm »

Не мора да значи. Треба како во другите земји, да се промовира купување нови и еколошки поприфатливи возила. Значително да ги намалиме давачките на нови возила, ако треба и да ги елиминираме, барем до некоја одредена ценовна граница. Си има начини.

Па понатаму - колку е пониска ЕУРО класата на возилото, толку повисоки давачки. Па ти купи ако сакаш ЕУРО 4 кола со милион километри, нефункционални катализатори и емисија на штетни гасови ко Чернобил, ама давачките да бидат изгор. Да биде ПОСКАПА од еквивалентна ЕУРО 6 кола да речеме. Да се дестимулира купувањето половни кршеви.

Па топтан со давачки, Ауди А4 од 2003-та да чини колку Ауди А4 од 2013-та. Карикирам, секако, ама во таа насока.

Тоа што е веќе увезено, увезено, здравје. Тоа е. Ама доста само се топориме со крш.

Кога ќе дојде таква можност, тогаш ќе правиме муабет.

Сега, во моментов, убаво кажаа и @Busav и @Vlatce-Vectra ... Јас, пример, со речиси три пати минимална месечни примања, плус на сопругата, ама и домаќинство кое зависи од мене, не се осудувам ни да помислам на нова кола.

Инаку, прв ќе бидам што ќе купам нова Киа Рио, Хјундаи и10, и20, Сузуки некое, Тојотичка... Не патам од "Ауди, Мерцедес и БМВ" комплекс.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #53 на: 21 Декември 2021, 18:28:17 pm »
Нека има давачки, ама нека не го дрват со забрануење увоз...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #54 на: 21 Декември 2021, 18:32:21 pm »
Нека има давачки, ама нека стават и фиксна каматна стапка од макс 2% за ново возило.
Што очекувате од ваква држава кога ги зголемија давачките за хибрид место да ги укинат/намалат.
Дополнителните давачки кои што беа наводно за половни возила, се префрлија и за нови.
Тоа е, не ебат како сакаат и си ќутиме...

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #55 на: 21 Декември 2021, 18:38:02 pm »
Форсираат инвертери за греење, а струјата за 10-тина дена ќе оди курац, па малку понатака...

Се извинувам за ОТ, ама ситуацијата и со авто-пазарот се отсликува поприлично исто.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #56 на: 21 Декември 2021, 18:45:28 pm »
Со 20000 плата не се купува ново ама 25 годишен мерцедес е добра одлука?

E ajde sto daj sovet. Otvori oglasive i protaraskaj normalna familijarna kola koja i e cenata. Spored tebe sto da zeam 2016 spark so 12" trkalca kade treba da go oteram soferskoto sediste pozadi da me sobere i automatski voziloto da go skratam na max 3ca patnici ???
Ne patam od kompleks samo da e ponovo. Klasika sum si jas ako e postaro samo da e komotno familijarno vozilo.

Отсутен Redneck

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 157
« Одговори #57 на: 21 Декември 2021, 18:50:20 pm »
Сите експерти за туѓи буџет и проблеми

Sent from my HRY-LX1 using Tapatalk

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2167
« Одговори #58 на: 21 Декември 2021, 18:51:48 pm »
Не е за комплекс. Нерви ќе изгубиш по мајстори.

Ја би идел на бензин без плин (па ако треба понатаму стави) и да не биде премиум бренд.

Астра, Меган, Сид можеби докај 3500-4000 макс. Од таа класа и да не е премиум бренд.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #59 на: 21 Декември 2021, 19:40:02 pm »
Цитат
Инаку, прв ќе бидам што ќе купам нова Киа Рио, Хјундаи и10, и20, Сузуки некое, Тојотичка... Не патам од "Ауди, Мерцедес и БМВ" комплекс
Секој со својот есап,но со 20К евра јас би зел половно лимузина или караванка со околу 250кс од средна класа со 100Ккм макс. и до 300Ккм ќе немам никакви проблеми,или некои сосем минимални.
200Ккм би ги направил за околу 10г шо не би ни издржал толку да чувам кола кај мене ама ете да речеме.
И ќе ми прави мерак ко ќе го возам,а нема да седнувам внатре од шо морам.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D