@MAPJAH Ако алудураш на мене дека бил 20 евра дефект не беше, Јас на лице место неможев да го најдам проблемот, а пробав. Расипана расплињача (друкаше притисок огромен) излезе на крајот, околу 200е по мајстори
Опцијата за шлеп или сервис ја одлучија од таму после зборање за проблемот.
Проблемот беше шо без грешки ниту пак маки некакви колата ми го исфрли цел антифриз, среќа го фатив во моментот на течење оти седев в место и приметив на светлата чад/пареа. Да ја носев таму во локален сервис место шлеп, ќе ја закрпеа, ќе ја преегреев 50км подолу на некој семафор и ќе останев и без мотор со искористено осигурање и да платам цел шлеп до Битола, исто како шо ја закрпија во сервисот во Бт, менаа црево, спојка го наполнаа цел антифриз, ми рекоа нема ништо ни на компјутер ни вака на кола, терај црево попуштило на пластична спојка во внатрешноста не се приметувало лесно, само кога ќе го гибнеле под одреден агол го прскало цел антифриз. И стварно изгледаше и звучеше нормално колата.
Среќа шо од сервис слегов одма на плинар, да се договорам да менат се од спојки на црева нови, ја стави на компјутер дури зборавме дека имав мака, рече расплињачата ти е отидена, некој си притисок ми го покажа требало да е максимум 0.7 бар, кај мене регистрираше 2.5.
Друг пат ако земам осигурање значи да го користам исклучиво ако ја превртам колата на кров и да не можам самиот да ја вратам на тркала или евентуално ако се запали целата напред па да барам шлеп.