Автор Тема: Мобилен дитејлер  (Прочитано 46957 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Мобилен дитејлер
« Одговори #90 на: 19 Август 2021, 11:07:25 am »
Diesel gledam si me sfatil sto sakav da kazam ;)
Sns i vtor sloj bsd 😁 posle toa bullet proof e 😁😁😭

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #91 на: 19 Август 2021, 22:03:49 pm »
@Diesel samo ti teraj si ja rabotata taman si e se ako ti treba nesto tuka sme 😉

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #92 на: 19 Август 2021, 22:47:27 pm »
Апсолутно.

Фала ти.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #93 на: 21 Август 2021, 21:38:03 pm »
Едно market research прашање до сите - да провериме дали јас сум луд или нешто друго е во прашање...

Вака - денес детално чистев и правев хемиско на камион. Во поглед на стварите внатре, знаете дека камионите претежно се како станови - се има внатре, и не само што е се, туку е и многу, количински. Плус, во 30 различни прегради и фиоки е разделено.

Трошам речиси еден час од времето да ја испразнам кабината од ствари, за да можам непречено да работам. Вадам ствари, полнам три црни вреќи од 120 литри.

Добив коментар, односно забелешка од сопственикот на камионот, дека јас сум морал да селектирам што било ѓубре и да се дели, а што не било. Поточно, ми кажа дека само сообраќајните и документи не биле ѓубре, друго се било за во канта.

Јас не се согласив и му кажав дека е нормално јас се да извадам надвор, да соберам на едно место, за да можам да чистам и дека јас не можам да знам што треба да се фрли, што не, и дека таа е работа на сопственикот на возилото, откако ќе завршам, само да си пререди внатре.

Во "ѓубрето" имаше фискални сметки, фактури, патни налози, отчетни листови, храна конзервирана, неотворени пијалаци, прва помош, чаши, прибор за јадење, ќебиња, перница, цело пакување од 100 пластични стеги, лекови, полначи за телефон, ситни пари, евра и слично, како дома (кој има близок шофер, знае).

Се налути, а и јас пошто не знам да молчам, малку се заџанкавме, иако е муштерија, ама сметам река неговото тврдење е апсурдно.

Треба ли да ги менувам начинот на работа во поглед на овој дел? Совет?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3926
« Одговори #94 на: 21 Август 2021, 21:44:14 pm »
А да не сака и да му го поделиш, пластика, стакло хартија... Каков опинок како може ти да фрлаш работи од туѓо возило кога незнаеш што е за фрлање а што не...Опинокот да не е од капитал транс или ирена? :)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #95 на: 21 Август 2021, 22:01:32 pm »
Според мене скроз на место е твојата реакција. Ти не можеш да знаеш што е за фрлање, а богами и не ни треба да знаеш.

Кога утре ќе му затреба таа рандом сметкопотврда од Валијант, ти ќе бидеш крив дека си ја фрлил.

Имаме една прилепска изрека - покриен газ некој не го плука. Ти си ја завршил твојата и само твојата работа, верувам најпрофесионално. Продолжи со работа и мирна глава.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #96 на: 21 Август 2021, 22:01:54 pm »
Dobro si napravil. Dokumenti, fiskalni, od kaj znaes ti sto e. Ako si gi frlel ke bilo zosto gi frli. Welcome to reality :)

Uci od takvite iskustva i toa e toa. Sleden pat na pocetok prasaj dali ima nesto bitno ili se vo kanta :)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #97 на: 21 Август 2021, 23:02:07 pm »
Си требал да ги извадиш фискалните и да ги скенираш, за инат.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #98 на: 21 Август 2021, 23:51:08 pm »
Прво, непристојно од сопственикот што ти оставил све и свашта внатре. Јас не би можел така, срам би ме фатило. Дури и кај перални кога ја оставам колата, гледам сам да си го извадам ѓубрето од кола, фискални, ќесички, ливчиња од мастики и сл., за да им олеснам поубаво и поквалитетно да исчистат и пребришат.
Второ, нема што да се расправаш. Ќе му објасниш дека тоа не е твој принцип на работа, туку дека твоја работа се елементите од возилото, а не елементите накнадно во возило што се нашле. Нема што ти да му ги бришеш иконите од богородица и ланчињата на ретровизор што висат.
Ако не му се допаѓа, је*и га друже, ти го изгубил времето за доаѓање, ама си се спасил од поголема мака.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #99 на: 22 Август 2021, 00:01:16 am »
Мене циги од ЕкстраБенве у Охрид влечките ми ги украде, па ништо не му направив...

Да сум како тебе би му залепил една на овој што те оставил ѓубре да му собираш. :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #100 на: 22 Август 2021, 06:46:32 am »
Не си требал да почнеш со работа додека не си расчисти

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #101 на: 22 Август 2021, 07:36:50 am »
Insistiraj oni da si rascistat. Vo servisot kaj sto rabotev se sluci pri krevanje kabina shipka od armatura da izleze od negde vo kabina i da skrsi sofersajbna, iako tvrdese shoferot deka se e cisto i osigurano vo kabinata. Posle ovaa slucka sekoj si potpisuvase izjava deka e rascisteno i osigurano sve vo kabinata. Ne si dolzen ti toa da go pravis i uste pomalce da mu selektiras. Kraj kraeva on e toj sto zivee vo taa kabina 5 dena vo nedelata, ne mi e jasno kako sedat taka vo kocini vnatre.

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #102 на: 22 Август 2021, 08:41:18 am »
Не, ОК е, оставаат ствари внатре речиси сите, само кај колите е полесно, пошто е помалце и полесно се вади.

Кај камионите е денгубно, качи се - симни се.

Не ми смета мене тоа, иако да, треба бар битните работи да си ги соберат, и да ми каже "фрлај се што ќе најдеш". Или, истата селекција, само ќе ја направи откако јас ќе завршам, пошто веќе јас се сум собрал на едно место. Сеедно е.

Ова се случи после 9 саати работа, значи муабетов е на завршена работа.

Искрено, ова прв пат ми се случи. Досега сум собирал ствари на едно место, и само ќе им кажам откако ќе завршам дека се е тука и дека морав да извадам за да исчистам како што треба. Никаков коментар до сега.

Ама, со (не)луѓе... Така е.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #103 на: 22 Август 2021, 08:47:01 am »
Мене циги од ЕкстраБенве у Охрид влечките ми ги украде, па ништо не му направив...

Да сум како тебе би му залепил една на овој што те оставил ѓубре да му собираш. :)
Не ти ги украл, го фрлил ѓубрето ;D

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #104 на: 22 Август 2021, 08:51:01 am »
Кој не е работел со луѓе и пари - ништо не знае!