Автор Тема: Фејк Тјунинг!  (Прочитано 390984 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Фејк Тјунинг!
« Одговори #825 на: 04 Октомври 2013, 04:34:00 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #826 на: 04 Октомври 2013, 10:04:00 am »
Ова е фејк?

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #827 на: 04 Октомври 2013, 11:31:33 am »

extra:
Need For Speed: Картон

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #828 на: 04 Октомври 2013, 20:17:25 pm »
Ова е фејк?
pogore gi imaa postirano, mene mi se ubaj.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #829 на: 04 Октомври 2013, 20:25:26 pm »
Постирани беа како пример за правилен тјунинг на тој Голф.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #830 на: 05 Октомври 2013, 13:03:45 pm »
правилен тјунинг се праи у фабрика

све друго е фејк тјунинг imho

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #831 на: 05 Октомври 2013, 16:15:04 pm »
Тјунинг е нешто што се прави за да се постигнат подобри пефрорманси. Дали систем за управување, кочење, овес или мотор... Фејк тјунинг е нешто што се прави за колата да не добие ништо од ова горе наведеново. Односно џабе вложен труд. На пример, лепиш enkei налепница на крило а имаш челичен бандаш со раткапна.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #832 на: 07 Октомври 2013, 03:54:22 am »
e dobro da menis sedista, nikakvi performansi ne dobivas, ama ti e poudobno za sedenje, ili navlaki da si stavis na sedistata da ne ti se valkaat... e sega da gi isfarbas stopovite so crna boja nisto ne dobivas(provereno :) )

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #833 на: 07 Октомври 2013, 09:39:23 am »
ке шлапнеш налепница од кар клуб и афтоматски добиваш 5 до 10% на коњажа... уште ако туриш и некој стикер во стилот стрит рејсинг, или девил-кинг-мастер или што и да е оф роад дополнително појачуваш со околу 10%. има да рика. афтоматски мораш да го сецнеш ауспухот помеѓу првиот и вториот лонец за да извади “спортски“ звук, како сите би увиделе дека сепак навистина се работи за спортско тјунирано возило.

го зимаш таквото набуџано возило, доаѓаш пред веро (пред мекдоналдс поточно) и ги палиш гумите, за да дополнително ги увериш другите дека е баш така околу пумпањето на возилото. ако не ти успее да ги запалиш, ке земеш литро прегорено масло, ке го истуриш по гумите и асвалтот, и почињаш со палење НА НЕРВИТЕ И ЖИВЦИТЕ НА ПРИСУТНИТЕ ЛУЃЕ, КАКО И НА ОКОЛНИТЕ ЖИТЕЛИ И СТАНАРИ НА ЗГРАДИТЕ. добро е што почна полицијава да реди казни за таквите... ваљда ке прекине тоа фејк тресење на полуистрошени машини. а интересен момент е дека типците што доаѓаат со навистина тјунирани возила, не се курчат баш нешто многу. уствари не се курчат ич...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #834 на: 07 Октомври 2013, 09:52:05 am »
Тјунинг е нешто што се прави за да се постигнат подобри пефрорманси.

Шо знам... господин човек, кога сака подобри перформанси, оди у салон и си купува ауто со подобри перформанси. Овие афер-маркет „подобрувањата“ повеќе ми зрачат со некоја гадна смеса од клошаризам, тинејџеризам и неебизам, отколку со грижа за перформансите. Искрено.

Неќам да навредам ничии чувства и однапред се извинувам, ова е само мое лично гледиште и не го наметнувам како универзален принцип кој сите треба да го прифатат.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #835 на: 07 Октомври 2013, 10:04:47 am »
Евото зрачи клошаризам? Шо мајка ти? ;D

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #836 на: 07 Октомври 2013, 10:15:49 am »
Филип, во дабрика се прават возила за пошироки народни маси. Се прават и специјални верзии на тие возила, наменети за не толку широки народни маси. Тјунингот е за да се направи нешто наменето специјално за тебе.

Да направиш промена што тебе ти одговара пр. тркала што ти се допаѓаат, а ги нема во изборот на понудени од производителот.

Значи поентата на тјунингот е изразување на својата визија за тоа како би можел да изгледа твојот автомобил кога би ги немало ограничувањата од производителот.

Некои од овие промени се идиотски и екстремно лошо изведени и тоа е тоа што го викаме фејк

Не треба секое тјунирано возило да ти се допаѓа, тоа е направено да му се допаѓа на неговиот сопственик и само на него.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
« Одговори #837 на: 07 Октомври 2013, 10:19:21 am »
Тјунинг е нешто што се прави за да се постигнат подобри пефрорманси.

Шо знам... господин човек, кога сака подобри перформанси, оди у салон и си купува ауто со подобри перформанси. Овие афер-маркет „подобрувањата“ повеќе ми зрачат со некоја гадна смеса од клошаризам, тинејџеризам и неебизам, отколку со грижа за перформансите. Искрено.

Неќам да навредам ничии чувства и однапред се извинувам, ова е само мое лично гледиште и не го наметнувам како универзален принцип кој сите треба да го прифатат.

Господин човек не слушнал за тунинг. Не го занимаат перформанси, освен за курчење у луксузен ресторан кога раскажува за своето масерати грантурисмо, колку коњи имало.

Оние што се занимаваат со тјунинг играат другачие у животот, и не се толку господини. Еве еден чоек кој не е господин:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
« Одговори #838 на: 07 Октомври 2013, 15:02:08 pm »
Кога просечниот македонец ке ги разграничи термините тјунинг и стајлинг, тогаш ќе може да се тера муабет на, и во оваа тема.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #839 на: 07 Октомври 2013, 19:10:23 pm »
Кога просечниот македонец ќе сфати дека вграденото во фабрика можеби не е најдобро (туку нај исплатливо) за тоа возило и за среќа постојат полно фабрики за афтермаркет делови кои ќе ти донесат поголема насмевка, тогаш можеби ќе му ја снема одбивноста што ја има кон доработки на возилото.

На пример господин човек сум и сакам да возам клио рс ама не ми прави кеиф како иде, а нема опција да се порача појако. Што да правам?
Спасот е или во доработка на постоечкиот мотор, или swap на мотор од меган рс. И во двата случаи се губи фабричката состојба на возилото. Дали е тоа лошо?