Автор Тема: Аудиo опрема  (Прочитано 336567 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #1035 на: 31 Мај 2017, 15:41:05 pm »
дрво користиме како позната компанија за акустични гитари(така знам дека е акустично добро дрвото) wow

А да, ми треба и дрво. Плоча од масивен орев, не подебела од 20мм, по можност без јазли. Не мора да биде акустички добра. Thoughts?
http://teoharov.mk.
Контактирај го ќе ти излезе во пресрет мислам.Прикател порача од кај него звучници, рачна изработка на кутиите, кастом скретници, драјвери по избор.Професионалец е дечкото, ако не може да ти помогне ќе те упати.

Сум го гледал сајтов и сум читал рецензија на некој енглески сајт за некој дечко од англија што ги порачал и тоа изгледаше феноменално. А со цени, како е?
Најниска класа bookshelf со се сталки  од 2000 евра нагоре, во зависност од драјверите и финишот на кутиите варира цената.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1036 на: 31 Мај 2017, 16:37:49 pm »
Ти спотребале "сталки".

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #1037 на: 31 Мај 2017, 17:41:37 pm »
И јас тоа го викам за моиве секој ден кога ќе ги видам, ама после ги пуштам и заборавам на изгледот... до наредно гледање :)

KH 310 A или D?

A :)

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #1038 на: 31 Мај 2017, 18:47:18 pm »

Има многу разлика од Klein+Hummel O 300?

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #1039 на: 01 Јуни 2017, 09:39:49 am »

Има многу разлика од Klein+Hummel O 300?

О 300 ги слушнав еднаш само, пред 3 години можеби, не се сеќавам веќе на нивниот звук.Знам дека многу ми направија ќеиф и после тоа дознав кои и што се, па после долга година-две различни аудиции ги одбрав 310А за моментален избор.Мислам дека се инкрементално подобрување, но драстично подобри не би рекол.

Ако ги имаш слушано О 300 и ти правеле ќеиф, тогаш 310А дефинитивно би ти одговарале, ама ако не ти правеле ќеиф, тогаш ни 310А не би одговарале... барем мое мислење.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1040 на: 01 Јуни 2017, 10:59:14 am »
Ако ги имаш слушано О 300 и ти правеле ќеиф, тогаш 310А дефинитивно би ти одговарале...

Најс. O 300 ми легнаа баш фино онака.

Ако имаш прилика некогаш, би сакал да ги слушнам 310A... без обврски, секако, и само ако не е малтретирање. Како оди времето, се движам кон помал и целосно активен систем, па K+H се дефинитивно опција...

...друга опција е Focal SM9 или Focal Trio6 Be.
« Последно менување: 01 Јуни 2017, 11:07:25 am InSides »

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #1041 на: 01 Јуни 2017, 11:27:48 am »
Ако ги имаш слушано О 300 и ти правеле ќеиф, тогаш 310А дефинитивно би ти одговарале...

Најс. O 300 ми легнаа баш фино онака.

Ако имаш прилика некогаш, би сакал да ги слушнам 310A... без обврски, секако, и само ако не е малтретирање. Како оди времето, се движам кон помал и целосно активен систем, па K+H се дефинитивно опција...

...друга опција е Focal SM9 или Focal Trio6 Be.

Ако те носи патот накај Битола, во секој момент може да се договориме да поминеш да ги слушнеш нема никаков проблем.... секако скарата и мезето се на мој трошок ако доаѓаш специјално за ова :)

Focal SM9, Genelec 8351 и ATC SCM40A ми беа најголеми фаворити мене, ама сепак морав да направам разумен price/performance компромис и се одлучив за 310А и воопшто не жалам.Да имав поголем буџет на располагање имаше и други опции (ME Geithain RL901K), ама задоволен сум сега, а за во иднина здравје...

Сега најголем фокус ми е акустиката во новиот стан што го купив да ја средам, после едно убаво грамафонче за ќеиф.

Еве една стара фотка како изгледа моментално:

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1042 на: 01 Јуни 2017, 15:04:35 pm »
Ако те носи патот накај Битола, во секој момент може да се договориме да поминеш да ги слушнеш нема никаков проблем.... секако скарата и мезето се на мој трошок ако доаѓаш специјално за ова :)

As luck would have it, денес требаше да доаѓам до Битола, ама малку се заакав (читај, пладневна дремка :() и сега е веќе доцна. :) Мое доаѓање би било секако после работно време - ќе се најавам благовремено.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1043 на: 03 Јуни 2017, 17:22:07 pm »
http://www.4ad.com/store

Онлајн винил продавниче, испорака до МК.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1044 на: 03 Јуни 2017, 20:24:35 pm »
@ igor_xxxx  на сликата ако добро гледам, имаш плочки каде што ти се звучниците?

Преправај плафони и ѕидови со акустични панели.

Еве ти од knauf нешто ново и мнооогу добро.

Cleaneo

https://www.knauf.de/profi/sortiment/systeme/knauf-cleaneo-akustik-decken.html

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
« Одговори #1045 на: 03 Јуни 2017, 20:52:33 pm »
@ igor_xxxx  на сликата ако добро гледам, имаш плочки каде што ти се звучниците?

Преправај плафони и ѕидови со акустични панели.

Cleaneo

Стара е сликата, да плочки се ама врз целата област каде што ми се сега звучниците и јас слушам имам дебел тепих, плус разместувам мебелот итн... Далеку од идеално е, ама за некоја недела се селам во станот што го купив и веќе работам на решенија за акустика, нема теоретски шанси да оставам така како што е сега.

Веќе ми стигна MiniDSP Umik1 микрофонот за мерење на акустика, да завршам со сите обврски околу опремување на станот и планирам да ги почнам широко-појасните акустичните панели за прва рефлексија и колку ќе можам физички (и од жената :) ) bass traps да сместам.

За крај, ако има потреба, ќе пробам и некое DSP EQ за специфични проблеми како пикови во ниски фрекфенции кои што bass traps не би ги решиле.

Планот ми е да биде Live End Dead End решението, ама да видиме во пракса како ќе биде.

Фала за материјалот, баш деновиве се мислам каде да барам кај нас материјали и правам спецификации што да користам.

Каде е најдобро кај нас ваков материјал да се бара?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1046 на: 03 Јуни 2017, 21:14:17 pm »
Овај е достапен секаде каде што има knauf плочи. Не е нешто поразличен за монтажа од класична гипс-картон плоча.
Ако имаш некој проблем за набавка во Битола, пиши ми.
Ќе ти пуштам од Скопјето.
:)

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1047 на: 03 Јуни 2017, 22:33:46 pm »
Планот ми е да биде Live End Dead End решението, ама да видиме во пракса како ќе биде.

Јас имам Live End Dead End решение со Rigips Rigiton (алтернатива на Knauf Cleaneo, со повисок степен на дифузија). Штом сум во Битола, ќе се договориме за повратна посета ако сакаш да видиш како функционира кај мене, особено во комбинација со жена-фактор.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1048 на: 03 Јуни 2017, 23:21:25 pm »
Cleaneo

Koлку е цената?

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1049 на: 04 Јуни 2017, 08:26:52 am »
Koлку е цената?

Зависи од дистрибутерот, чинам. Стандардната перфорација (правилно распоредени квадратни отвори) се произведува во Македонија (за Кнауф). Перфорацијата 8-15-20 се увезува. (*)

(*) Ова се информации од пред речиси една година - може да има промени.