Даре, дали со уво знаеш да познаеш кој е скап а кој евтин усб кабел?
Не.. Не би знаел со уво да одредам кој е евтин а кој скап кабел (или која опрема е поскапа или поевтина).
Ама Да, со уво можам да одредам која опрема подобро звучи , која полошо и тоа за мој вкус (подобро-полошо може да биде и индивидуално).
А ти освен по цена, не разликуваш опрема ?
Како одредуваш тогаш ако ја добиеш поклон и не знаеш која е поскапа или поевтина?
А за Jitter И слично ми беше јасно дека допрва ќе гуглаш, чим тврдиш дека пазарски 1.8м кабел ќе звучи исто ко осредно добар 0.5 м (ај пак.. ДОЛЖИНАТА Е КЛУЧОТ).
Инаку а јас можда сум онака.. Супермен и приметувам разлика во звук. Ама на еден наш член како што веќе кажав му дадов на користење DAC. Он јес да има многу други квалитети, ама не е супермен (ќе се облакаше така ко Супермен, и ќе имаше у двор телефонска говорница). Замисли и тој член осети драстична разлика помеѓу ДАЦ от и он борд от што го користеше до тогаш.. А да.. Исто пробавме и Mp3 вс HighRes Flac..Замисли ја осети и таа разлика.
Ама..Ти верувај во твојата теорија, јас ќе уживам во музика пуштена низ компонентите внимателно селектирани..
И ти среќен и јас среќен.. Ама бар научи што е тоа Jitter , и те молам споделете со мене и Сале бидејќи и ние би сакале да го имаме тоа сознание, и зашто сме глупи што даваме пари за кабли и дац -ови и слично.