Автор Тема: Аудиo опрема  (Прочитано 312308 пати)

Отсутен ZEC Electronics

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 101
    • www.zec.mk
Одг: Аудиo опрема
« Одговори #135 на: 05 Февруари 2013, 09:31:15 am »
Пријатели мои.....
сите сте на еден начин во право.....

Да се користи повеќекратно повеќе снага на појачалата...ама за објекти и разгласи и слично.......јас кога работев порано рента....одев на 4-5 КВВ звучници со бар 10кВВ појачала......

но за домашни улови претежно се зема појаќи звучници во однос на појачалото.....затоа што поверојатно е дека при поголеми снаги и недоволно искуство да се препознае на звук кога некој звучник или појачало изобличува, ќе изгорат звучниците. Појачалата во денешно време имаат електронска зачтита па при прегревање  исклучуваат....но сеуште не се направени да исклучуваат при изобличување....за жал..или бар да не дозволат понатамошно зголемување на влезниот сигнал.  Пионеер конкретно од пред 3 години користи сосема друг засилувачки модул.....кој за разлика од претходните генерации од 1995 до 2007 има повторно ставено акцент и на стерео слушање...не само на сараунд слушање.

Ве поканувам сите у дискусијава кога сте слободни на тест за слушање.....и кафе нормално  ;D

Поздрав

Зец
ZEC ELECTRONICS

ZASTAPNIK I OVLASTEN SERVIS ZA

PIONEER , JVC , ALPINE  GROUND ZERO, MTX AUDIO ,MAGNAT , MAC AUDIO , BLAUPUNKT , JAMO, ONKYO , LENCO , ION , PIONEER DJ , SHERWOOD , ELTAX , AMERICAN DJ I MN.DRUGI

INFO 02/3110-186

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #136 на: 05 Февруари 2013, 09:33:45 am »
но за домашни улови претежно се зема појаќи звучници во однос на појачалото.....затоа што поверојатно е дека при поголеми снаги и недоволно искуство да се препознае на звук кога некој звучник или појачало изобличува, ќе изгорат звучниците.

Напротив. Многу поверојатно е со послабо појачало да има изобличувања и да изгорат звучниците. Суровата практична реалност ова ефектно го демонстрирала на 1.000.000 домашни и кафански журки.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #137 на: 05 Февруари 2013, 09:42:18 am »
ЗЕЦ кажува од искуство мислам во врска со продажбата на уредите. А и во право е, зошто 90% од купените работи се со послабо појачало и посилни звучници. Моја претпоставка.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #138 на: 05 Февруари 2013, 10:01:32 am »
ЗЕЦ кажува од искуство мислам во врска со продажбата на уредите. А и во право е, зошто 90% од купените работи се со послабо појачало и посилни звучници. Моја претпоставка.

и јас така мислам. но, тоа што повеќето прават нешто, никако не значи дека е исправно!

http://en.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_populum

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43716
  • Il Moderatore
« Одговори #139 на: 05 Февруари 2013, 15:56:51 pm »
Е па на Аргументум ад популум се базира цел демократски систем, па ти види сеа!  :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #140 на: 05 Февруари 2013, 16:28:49 pm »
Е па на Аргументум ад популум се базира цел демократски систем, па ти види сеа!  :)
Најдобриот аргумент против демократијата е петминутен разговор со просечен гласач. -Черчил

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #141 на: 08 Февруари 2013, 09:37:21 am »
Имам дома Aiwa систем дома и ми е поврзан на компјутер.Одеднаш само од себе ја изгуби јачината на звукот.Што може да е,и кај да го однесам да го проверат?

Отсутен Skef

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #142 на: 12 Април 2013, 22:27:52 pm »
  Onkyo Onkyo TX-DS676 moeto magare  Output Power (Total) 575.0 Watt

Присутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 519
« Одговори #143 на: 24 Јуни 2013, 22:06:06 pm »
Ова - Marantz 1515

и ова. - Hitachi DA1000 (Помеѓу првите ЦД плеери, ако не и прв) Proud of it.

Заедно со овие. Marantz HD550

Олд скул.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #144 на: 04 Ноември 2013, 10:44:02 am »
https://soundcloud.com/mp3-losses/sets/mp3-losses-experiment/

Прекрасно клипче.

Песната, а потоа делот од песната што се губи при различни енкодирања и компресии! :) Flawless victory!

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #145 на: 07 Ноември 2013, 00:51:19 am »
дечки, дали можете да ми препорачате нешто добро 2.0 за во соба?

нешто како мониторски звучници за студио или таква работа... + појачало(само појачало без ресивер)... не ми треба гласно значи ми треба квалитетен звук...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #146 на: 07 Ноември 2013, 08:10:25 am »
Види дали во артист системи  уште ги имаат овие, M-audio DX4:

Ич не се лоши! Свират многу коректно! Кутијата е дрвена, а и самите се тешкички и масивни, што остава добар впечаток. Башка се и активни (имаат појачало у нив), така да не ти треба посебно појачало.

не би требало да се повеќе од 100-150 евра пар.

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
« Одговори #147 на: 07 Ноември 2013, 11:32:47 am »
читав ривјуа за овие само викаат имале некој шум кога бил до крај намален тонот...

а нешто со лампаш некоја комбинација?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #148 на: 07 Ноември 2013, 12:08:52 pm »
читав ривјуа за овие само викаат имале некој шум кога бил до крај намален тонот...

? шум? каков шум?

овие ги имам више 7 години. нема никаков шум.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #149 на: 07 Ноември 2013, 12:29:56 pm »
Шум може да има (или брум) ако нечинат каблите или се лошо изолирани од надворешни влијанија.