Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Повторно јас Каде може да најдам пасивен 3 омски subwoofer 7" (180мм) по можност 100W?Исто така ако има некој нека понуди.
Имам проблем со фабричко радио на Mercedes ML W164 со CD changer со 6 cd(највисока опрема е со cd changer) кој стои во касетката (glovebox). Чита само купечко cd, пробав со mp3 Verbatim и Audio Verbatim CD, но не ги чита. Во астрата ги чита и двете и на домашно кино. Знам отприлика како работи и дека внатре ласерот треба да се штелува со потенциометар кој има опсег од 180-220 оми, но не сакам да расклопувам бидејќи може воопшто да не чита потоа Во совет со Хоби Томи, ми рече дека треба да изберам друго cd (да избегнувам Princo) и да го наместам на најмала брзина на режење. Е сега јас режев преку лаптоп и најниска брзина беше 10х преку Burnaware. Која марка на cd да изберам или ваш совет?
Не е само до програмата за режење туку и до цедињата е. Јас во Скопје не успеав никаде да најдам цеде со помала брзина од 12x а мене ми требаше барем да е со 8x или помало. Така да среќно во потрагата.
Брзината на читање нема никаква врска со брзината на режење. Може да влијае на квалитетот на самото режење. И леле од кога ги немам правено овие муабети.
читањето од цедето зависи со која брзина ќе го снимаш. Ако го снимаш со 4x - со толку и ќе го чита, а не со x12 (како што пишува на него).