Автор Тема: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170  (Прочитано 97474 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44820
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair 170
« Одговори #750 на: 19 Јануари 2026, 09:39:51 am »
Се спасив од тоа романтизирано зло по 350ккм со него, несакам ни да погледнам веќе ајваромешалка до мене 😁
Иако за воља на вистинста правам по 100/200км месечно на службените, кој се со тоа стапот измеѓу седишта и секогаш после возење на тие возила во памет им се заблагодарувам на сите инжињери во светот.

;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7513
  • French diamond
« Одговори #751 на: 19 Јануари 2026, 10:36:38 am »
Незнам дали ќе можи секој да го  види постот на амерот, убо е доловено why not automatic

https://www.facebook.com/share/r/1DhgqszWW1/

Мада за во нормално возило и јас сум појќе за автоматик.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 2227
« Одговори #752 на: 19 Јануари 2026, 10:48:53 am »
Незнам дали ќе можи секој да го  види постот на амерот, убо е доловено why not automatic

https://www.facebook.com/share/r/1DhgqszWW1/

Мада за во нормално возило и јас сум појќе за автоматик.

Да разјасниме само, „автоматикот“ во сликата на Симо го може истово :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44820
  • Il Moderatore
« Одговори #753 на: 19 Јануари 2026, 15:01:16 pm »
Ма не е битно кој мењач што може, него битно е кој со што се фали ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4078
« Одговори #754 на: 19 Јануари 2026, 17:41:39 pm »
Се спасив од тоа романтизирано зло по 350ккм со него, несакам ни да погледнам веќе ајваромешалка до мене 😁
Иако за воља на вистинста правам по 100/200км месечно на службените, кој се со тоа стапот измеѓу седишта и секогаш после возење на тие возила во памет им се заблагодарувам на сите инжињери во светот.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

;)

Не е побрз 0.1с, небитна е таа 0.1с. Но од 100 обиди, 100 ќе ги направи исто. Кај мануелецот нема, тоа беше муабетот.

Секој со своите гледишта, моите се тие.

И ја би рекол дека секој што вози мануел го романтизира мачното менување на брзини со тоа дека има некое уживање во истото. И тоа е сосема Ок, може да му е на некој уживање, мене не ми е. Според мене менувањето на брзини во нормална евридеј кола е бесмислено кога има нешто што тоа го прави подобро, помеко и ти трга една глупа, досадна, репетитивна работа од умот, за многу мала цена.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7513
  • French diamond
« Одговори #755 на: 23 Февруари 2026, 22:48:34 pm »
Пошто немам тема за дубакот (Пежо 107), ќе споделам тука искуство со задни амортизери, му зедов нови Monroe, арно ама уште од старт колата стана многу крута и скокаше, чудно возеше и плус се јави некое крцкање/тропање кое иако сите пластики ги проверив назад неможев да го најдам...ми скисна и зедов нови KYB, испадна дека Monroe се подолги од што треба иако се земени за конкретниот модел. Сега вози како што треба, не скока, а и тропањето назад го снема. Глупа работа, џабе фрлање пари

Алфата се вози одвреме навреме за ќеф, 1 месец не беше запалена.