Автор Тема: Opel Astra H GTC 1.9 150  (Прочитано 27070 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14236
  • Пудингот на шоферството
Одг: Opel Astra H GTC 1.9 150
« Одговори #135 на: 12 Јануари 2022, 19:49:29 pm »
Англија по дворови одат ги креваат колата на дигалка и ги сечат со батериска брусилка.Има еден куп видеа на ЈТ од надзорни камери.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6137
« Одговори #136 на: 12 Јануари 2022, 19:50:25 pm »
Имам читано за ова. На Хонда Џез било посебно лесно да се извади.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5456
« Одговори #137 на: 12 Јануари 2022, 20:03:14 pm »
Незнам дали му седат видеата  на еден "vanlife" јутубер ,мислам на Хонда елемент беше, на сред спиење вкола му го украдија.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6672
  • Бенве сие бенве
« Одговори #138 на: 12 Јануари 2022, 22:56:03 pm »
Минатата недела пријател однесе кола дс му изфарбаат браник. Му го извадија катализаторот :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Молам?
Ај секако му ја упропастивме темата. Го закачил браникот и ја носи колата на поправка, ја зема ама нешто чудно му работи. По 2-3 дена ја носи на мајстор (ја има купено од тој ист мајстор) и му вика овој катализаторот ти е изваден нов е 700еур. Еве го се гледа варот е нов. Се враќа кај авто лимарот тој му се колне и му вика може механичарот ти го извадил и тоа е зачаран круг во кој што не сакате да се најдете. Нема кај да се жали, му останува така да вози и да се моли да помине на технички следен пат.

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #139 на: 12 Јануари 2022, 23:12:46 pm »
Минатата недела пријател однесе кола дс му изфарбаат браник. Му го извадија катализаторот :)

Молам?
Ај секако му ја упропастивме темата. Го закачил браникот и ја носи колата на поправка, ја зема ама нешто чудно му работи. По 2-3 дена ја носи на мајстор (ја има купено од тој ист мајстор) и му вика овој катализаторот ти е изваден нов е 700еур. Еве го се гледа варот е нов. Се враќа кај авто лимарот тој му се колне и му вика може механичарот ти го извадил и тоа е зачаран круг во кој што не сакате да се најдете. Нема кај да се жали, му останува така да вози и да се моли да помине на технички следен пат.

Нема шо да се моли се фаќа за бапки кај тој шо била последно колата и се ака од земја

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1476
« Одговори #140 на: 13 Јануари 2022, 00:36:32 am »
затоа downpipe ;D
за технички у сарај и чао пријатно
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #141 на: 31 Јануари 2022, 13:29:48 pm »

Утре една година од кога дојде Астрата во мои раце, богами брзо помина. Поминати околку 14.000км за таа година, и по груб прерачун по нејзе дадени 110.000 денари, што за фарбарија, полиранција, прагчиња, делчиња, џиџи миџиња, сервиси и ремапи. Навидум многу пари за старо и користено возило, но битно меракот кога ќе седнам во нејзе е ист како и првиот ден кога ја земав.

Еве некои фотки со новите бандафчиња:

Кратко видео од трепкачкото трето штоп светло што го монтирав за да го намалам ризикот да ме плесне некој позади кога пропуштам пешак на влез на Скопје после Лукоил:

И така, сега сме во потрага со Прчот да довлечкаме OPC Line прагови и спојлерче за гепек од Блгарска, па ќе видиме што друго ќе донесе годинава.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7052
  • хаУс мајстор
« Одговори #142 на: 31 Јануари 2022, 13:53:45 pm »
Одлично легнале бандвчињата, си го доби изгледот како што треба.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29596
    • CARclub.mk
« Одговори #143 на: 31 Јануари 2022, 18:48:34 pm »
Одлично! Јас само трепкачкото стоп-светло би го направил да е нетрепкачко. :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1779
« Одговори #144 на: 31 Јануари 2022, 21:01:30 pm »
Колку пари те кошташе трепкачкото светло? Имам едно модулче за продавање, па да знам колку да му барам

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #145 на: 01 Февруари 2022, 08:19:56 am »
Одлично легнале бандвчињата, си го доби изгледот како што треба.
Да си ми жив!

Одлично! Јас само трепкачкото стоп-светло би го направил да е нетрепкачко. :)

Ова лична преференца, или мислиш дека би сметало во сообраќајот? Можеби е малку "tacky", али мислам дека е интересен додаток.

Колку пари те кошташе трепкачкото светло? Имам едно модулче за продавање, па да знам колку да му барам

И ова е модулче само, колку ме фати, дали 3-4 амерички долари од Аљи. Слушам во Скопје имало некоја мајсторинка за 1000рче им ги монтирал на деца, можеш да пробаш некој бизнис тука. ;D

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #146 на: 28 Февруари 2022, 14:35:45 pm »
По краткотрајна борба со завлекување на воланот при возење, мотивиран од патешествието на @dbl.dzo, денеска во БоМи, освен центрирање беа променети и:

- чаури
- стабилизатори
- лева кратка спона.

Останува уште утре на автопат убаво да се истестира, па да воочиме дали стварно е проблемот решен. Целосното задоволство ме кошташе 6.200 денари.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6791
  • French diamond
« Одговори #147 на: 28 Февруари 2022, 15:15:05 pm »
Мора да се среди, нема нешто што не се средува со нови делови...освем ако е јако удрена па после тоа да влечи, а твојата претпоставуваме дека не е  :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #148 на: 28 Февруари 2022, 17:35:11 pm »
Сигурен сум дека главни виновници биле чаурите.
Наздравје возење. ☺️

Присутен ivanxh

• Јуниор
  • **
« Одговори #149 на: 01 Март 2022, 08:46:01 am »
Завлекувањето го прогласувам за умрено. А и општо доста по стегнато ми се осеќа колава сега. Ова ме става во мисла, ако од овие 3 работи осеќам ваква промена, какво преродување би било со нови спирали/амортизери? Или подобро да не мислам многу.. :-X

@n1kola јако удрена со некој друг објект не била фала Богу, али имав сусрет со мајка природа каде што штракнав навидум не толку опасна дупка (која што со 17тките не сум ја ни осетил што се вика), а со 18ткиве дури гума дупнав. Од тука некаде произлезе проблемот, али на крај ми е мило што е решен.