Naucniot konsenzus na vremeto velel deka nema pktreba da se mijat racete.dosol eden ungarec,pocnal da gi mie racete od eden do drug pacient.redukcija na smrtnost 95%. Posle toa naucniot konsenzus vikal deka e dobro da se mijat racete.
Btw ungarecot bil ismean i isrflen od doktorskata fela.
Koga sme vekje kaj naucen konsenzus.
Ајде, ако ја тераме прикаската до крај. Кое било научното објаснување на унгарецот дека миењето раце придонесува за намалување на инфекциите кај новороденчињата? Немал. Тоа бил основниот проблем за целосно признавање на неговиот успех. И тоа ќе биде секогаш проблем со научниот консенсус. Додека не приложиш валидни научни докази за одредено сознание, научниот консензус не може да го прифати. А кога ќе се појават доказите, научниот консензус се менува и ги прифаќа сите валидно приложени докази. Но тоа не значи дека научниот консензус грешел, туку едноставно немало научни докази.
denes naucniot konsenzus vika:
deteto moze da ti regresira 1 saat posle primanje na vakcina. NO
sve moze da e,osven vakcinite. vlijanieto na saturn vo 10tata kukja e poverojatna pricina za regresijata(1 saat poslw primanje na vakcina) nego vakcinata. duri i najmaliot somnez za kazualnost se tretira kako eres i ludost,bidejki site znaeme deka vakcinite se 'bezbedni'. bez da objavat studija za sporedba bilokakva,a use pomalce da napravat studija so poslednata najdobra vakcina.
poso kako i za drugite lekovi sto se laziraat,taka i za vakcinite tie retki studii,se pravat kontrolna so placebo grupa.
a ne se pravi nova vakcina vs. prethodnata najdobra vakcina.
kakov e toj naucen konsenzus sto odnapred ja isklucuva duri i najmalata moznost vakcinata da e pricinitel za bilosto?
najnovo e,ne e vakcinata vinovna za osteruvanjata,nego visokata temperatura('normalna' pojava kaj vakcinite) e pricina za ostetuvanjata
ne go ubi turkanjeto od zgrada,nego udarot od asfaltot. kakov e toj naucen metod na istrazuvanje so odnapred otfrla edna verojatnost sto sosem 'slucajno' se pojavuva kaj mnogu od zasegnatite deca??? kade e naukata tuka? poise e politicka odluka deka vakcinite se nesto sveto i deka ne smee da se voopsto zboruva za niv vo nikakov kontekst.
ova me potsekja na ortodoksnite vernici sto apriori otfrlaat sekakva moznost deka nivniot imaginaren prijatel e izmislen.
kje zborime za sve drugo,osven za toa dali mojot bog postoi.
kje zborime za sve drugo,osven za toa dali e mozno vakcinata da e pricinitel.
da se navratam na slucajot so ungarecot.
kaj se dokazite(studiite) deka vakcinite se bezbedni i efikasni? dodeka naukata ne prilozi takvi dokazi,kako da prifatime deka e taka?
znaci,ima snimki od deca kako idat,trcaat,zborat pred vakcina i snimki den dva posle vakcina. deca nemozat da stojat na noze posle'normalnata' povisena temperatura.
sto e dinamika?zbrir od statiki. kolku statiki zavisi od toj sto ja pravi opservacijata.
kolku anekdotni slucai treba da zememe vo predvid za nekoj nekade,konecno da prifati deka mozda ima nesto vo site tie slucajni ostetuvanja posle vakcinata? 1000?