Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334447 пати)

Отсутен Morphius

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1395 на: 13 Септември 2016, 21:37:01 pm »
za vakcinata za rota virus,vesta e od lani.nemozam da najdam dali definitivno e vovedena
http://www.mkd.mk/makedonija/skopje/vo-makedonija-nema-smrtni-sluchai-poradi-vakcini-od-septemvri-i-polivalentni
eve od 2014 godina
http://www.telegraf.mk/aktuelno/makedonija/ns-newsarticle-136685-kostovska-naskoro-tender-za-nabavka-na-polivalentni-vakcini.nspx
Таа додаде дека според владината Стратегија планирано е во 2015 да се воведат поливалентните вакцини, во 2017 вакцината против стрептококус пневмонија, а во 2010 вакцината против рота-вирус.

- Тоа е планот и бидејќи ова се скапи вакцини мора да имаме еден ритам, време на воведување. Но, тоа не значи дека ако обезбедиме средства можеме и порано да ги воведеме - рече Јованка Костовска.
nekoj spomna kolku pari se pravele od vakcinite? eve Kostovska vika `skapi bile`.toa sto nie,gragjanite gi dobivame besplatno,ne znaci deka se eftini ili deka ne se pravat profiti od niv.
baska,use se sekjavam na vakcinite za grip,sto bea plateni i frleni. onaka,casual. mislis vishak pari imame na nivo na drzava za frlanje.
ne primeti za prenosot od vakcinirani na nevakcinirani? ok.

vikas ako i drugi pocnat da razmisluvaat kako mene,sto sme postignale posle? ja bi te prasal,sto sme postignale sega? osven za antibiotik,za sve drugo moras da odis vo stranstvo. deca umiraat radi egotripovi na psihopati. pogolema verojatnost ima da pocine dete od momentalniot zdravstven sistem vo mkd,nego li od bolestite protiv koi se vakcinira.

zborev za todorov i za olicetvorenie na sostojbata na makedonskoto zdravstvo vo momentov. shalajabajzer im se moca vrz 15 godini studiranje so toa sto im kazuva kako se operira poso on vezbal na telfeonska aplikacija. pa use klimaat i vikaat da gospodine,magarinjata letaat. i sve toa na glavni vesti. od niv da baram odgovornost ako nesto se sluci posle vakciniranje?

prvo ne ti se docituva i ignoriras delovi od post,posle impliciras so `zeleni`.taka ne se diskutira

a deka ima pedijatri ima,ama retko. najcest odgovor na nasite prasanja bese `mala e,kje porasne` od tie jaki pedijatri,morav da letam do istamubul i na kraj da zavrsam rabota vo belgrad za pogolemata kjerka. vo sistina so shepkanje ni bese kazano`ako mozete,idete vo istambul`

vo vrska so ustavniot,sakav da dolovam kako pravoto na izbor kaj abortus i vakciniranje ne se tretiraat isto,jer feminizam,abortus,rodova ednakvost itn itn... a drugive koga baraat pravo na izbor za svoite deca(rodeni,zivi,pravi,zdravi) se weirdos,nosat aluminiumski shapki i sto sve ne.

Колку што можам да најдам, вакцината за рота вирус сеуште не е дел од задолжителните во Македонија. http://www.fzo.org.mk/WBStorage/Files/PROGRAMA_ZA_ZADOLZITELNA_IMUNIZACIJA_NA_NASELENIETO_VO_REPUBLIKA_MAKEDONIJA_ZA_2016_GODINA.pdf

За преносот од невакцинирано на вакцинирано, за тој случајот што го пиша со 22 годишното лице што заболело од мали сипаници, а било вакцинирано. Според наодите на CDC, процентот на ефикасност на вакцините примени во детска возраст е 85-95%. Двојната доза за мали сипаници е со ефикасност над 99%. https://shotofprevention.com/2011/04/12/why-worry-about-the-unvaccinated/

А состојбата на здравство во Македонија е далеку од совршена. Никогаш не ни реков дека е. Се согласувам во целост за тоа со Тодоров и апликацијата. Најголемо омаловажување кое може да се деси. Учиш, не спиеш со години за испити, разум губиш, за на крај некој таков да ти рече со смеење на главни вести хаха види ја како научив да оперирам. Мизерија. Ја уништува почитта кон докторите. Ради таквите испади, да ги кажам, ти и еден куп други луѓе немаат доверба во докторите. И со право.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1396 на: 14 Септември 2016, 15:26:47 pm »
Кој имунолог? Тој што нема врска од ништо, тој што е платен од фармацевтстките корпорации или тој лудиот?

Не ЛП, нека си влезат у онаа групата со иглите и здравјето, таму има луѓе што гуглале околу 500 минути активно и сега се експерти.
Јебеш ти диплома и 12 години медицински факултет, доволно е 12 саати гугл распоредени во неколку дена и сите доктори може дома да си одат јер македонец со просечен IQ од 89 е попаметен од сите тие Џубрина.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1397 на: 14 Септември 2016, 15:37:40 pm »
Лесно ти е тебе со 15 години да мудруваш. Но за 10тина години ко ќе ти се роди најмилото ќе те видам.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1398 на: 14 Септември 2016, 15:45:28 pm »
Ти и со твои *којзнаеколку* години поим немаш на одредени теми на форумов па пак си лупаш, зашто не би можел и јас на оваа :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1399 на: 14 Септември 2016, 16:07:38 pm »
А не, си ме помешал со некој експерт. Може да ме праша мене и ќе му нафрлам спротивставени факти.
Муабети и тези евентуално. Факти тешко.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1400 на: 14 Септември 2016, 16:10:55 pm »

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1401 на: 14 Септември 2016, 16:58:07 pm »
ЗНачи онакви видеа: no they don't cause autism. Крај, нема дискусија.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #1402 на: 14 Септември 2016, 17:33:35 pm »
Па they don`t. Видеа биле или не.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1403 на: 14 Септември 2016, 17:34:45 pm »

Како си сигурен? Јас не би бил сосем сигурен. Еден случај да е во милион, паѓа муабетот во вода.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1404 на: 14 Септември 2016, 18:03:03 pm »
Ме уверува науката. Сега за сега нешто најсигурно во светов.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #1405 на: 14 Септември 2016, 18:19:28 pm »

Како си сигурен? Јас не би бил сосем сигурен. Еден случај да е во милион, паѓа муабетот во вода.

Има ли некои студии каде што се следи дијагностицирањето на аутизам кај НЕвакцинирани деца?

Би било добро да се направи споредба и да се заклучи дали постои поврзаност.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1406 на: 15 Септември 2016, 12:39:40 pm »
со малце гуглање,те од прва најдов дека приходот од вакцини им е 24 милијарди,што било само 1.3 % од цел приход.на друго место најдов дека е преку 60 милијарди.мал извадок од филмот vaxed: исплаќаат штета од 5 милиони за дете кое станало аутистично после вакцината,кое е лесно да се докаже.Им се собираат 1000 тужби у исто време,5 милијарди за исплата,CDC прави нова студија каде што викаат дека не е докажано дека вакцината предизвикува аутизам и прекунуваат со исплата на отштета.тоа е таа студија што ја прокламираат дека вакцините не предизвикуваат аутизам и се безбедни по тоа прашање.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #1407 на: 16 Септември 2016, 13:26:15 pm »

Бем ти вакцините, само пари да праат...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11062
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1408 на: 16 Септември 2016, 13:39:22 pm »
ме замоли дечково да го префрлите муабетов во здравје, установи и слично

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1409 на: 16 Септември 2016, 14:47:50 pm »
Не е за него, за другар прашува... :D