Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 334708 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1335 на: 12 Септември 2016, 11:27:08 am »
Сите сме загрижени и господ да не чува.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #1336 на: 12 Септември 2016, 11:27:52 am »
Ајде сите да не ги вакцинираме децата, затоа што кај 0.0000000001% од човештвото се јавиле несакани симптоми. Па да се вратиме во средновековие, кога здравје не влегувало преку игла, туку преку далеку пострашни методи.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #1337 на: 12 Септември 2016, 11:34:49 am »
Уф, заборавив.

И ако "здравјето на игла не влегува", дали тоа значи дека за да бидам член на тоа здружение треба да го спречам моето дете да прима било каква инјективна терапија? А јас да се откажам од интравенозна рехидратација наредниот пат кога ќе ми се распали хроничниот гастрит?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1338 на: 12 Септември 2016, 11:36:24 am »
Немој игла ни за крвна анализа да употребиш :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1339 на: 12 Септември 2016, 11:38:47 am »
Немој игла ни за крвна анализа да употребиш :D

Check.

Дипломата и лиценцата веќе си ги запалив. Не сакам да бидам демонизиран. Како понатаму?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1340 на: 12 Септември 2016, 11:40:27 am »
Се знае! Иван Исцелител!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1341 на: 12 Септември 2016, 11:41:56 am »
Треба и на другите да им објасниш како твојот избор на невакцинирање на децата треба да го применат и тие. Особено на млади претстојни родители кои може и да те послушаат, особено ако се вегани.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1342 на: 12 Септември 2016, 11:44:10 am »
Треба и на другите да им објасниш како твојот избор на невакцинирање на децата треба да го применат и тие. Особено на млади претстојни родители кои може и да те послушаат, особено ако се вегани.

Ти сериозно мислиш дека личности приклонети кон теории на заговор имаат желба (ај да не биде капацитет) за разумно расудување?

Зеро спомна полио. Има некој од антиваксерите во семејство прележано полио? Како се справува со последиците?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1343 на: 12 Септември 2016, 11:47:42 am »
Прочитај пак што сум пишал. НЕвакцинирање. Секти да правиш...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1344 на: 12 Септември 2016, 11:50:51 am »
Ти сериозно мислиш дека личности приклонети кон теории на заговор имаат желба (ај да не биде капацитет) за разумно расудување?

Ова веќе многу дрско и навредливо звучи.
Не дека заговарачите ги бранам или слично, но разумното расудување е разумно расудување, не смееш да лишуваш ниту една група.
Чим си доктор сигурно знаеш дека и рентген апаратот кога го измислиле и го користеле за козметички примени заговарачите исто вака ги вреѓале. После испадна дека биле во право. Тоа ти е само еден од многуте примери кога и тие расудувале рационално и биле во право.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1346 на: 12 Септември 2016, 11:56:41 am »
Прочитај пак што сум пишал. НЕвакцинирање. Секти да правиш...

Ај ќе го намалам сарказмот. Во време на распалени страсти не требаше да одам со иронија.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1347 на: 12 Септември 2016, 12:00:33 pm »
Ете почна препукувањето и вреѓањето. Утре ќе издадат 250 дипломи за вакцинарство со знаење стекнато преку социјалните мрежи и форуми или воопшто не стекнато. Бравос значи како можете да бидете експерти за нешто што првпат го гледате,слушате.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #1348 на: 12 Септември 2016, 12:00:39 pm »
искочи пред кратко време документарен филм,се вика Vaxed,но набрзо го тргнаа.Го имаше и со српски превод,Vakcinisani се вика.Незнам дали и овој е тргнат или е сеуште достапен,но кој има време и желба може да го погледне филмот.Ако неможете да го најдете, пишете ми пп ќе го закачам некаде за download.Може да мислите дека е теорија на заговоро против фармацевските компании и слично,не коментирам за тоа,чисто да се погледне и нешто различно од тоа што се форсира.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #1349 на: 12 Септември 2016, 12:04:31 pm »

Ова веќе многу дрско и навредливо звучи.
Не дека заговарачите ги бранам или слично, но разумното расудување е разумно расудување, не смееш да лишуваш ниту една група.
Чим си доктор сигурно знаеш дека и рентген апаратот кога го измислиле и го користеле за козметички примени заговарачите исто вака ги вреѓале. После испадна дека биле во право. Тоа ти е само еден од многуте примери кога и тие расудувале рационално и биле во право.

Напротив. Изразување на факти звучи дрско и навредливо само кон оние кои тврдоглаво одбираат да прифатат факти. Факти, не мислења.

Рентген апаратот (инаку, браво за транслитерацијата на Röntgen, ценам прецизност) е само една приказна. Пред три децении, медицинската јавност предупредувала на интензивно користење на ултразвук при фетални прегледи - немале доволно искуство со таа (тогаш) нова технологија. Времето покажало дека немало причина за загриженост.

Тука зборуваме за намерно дезинформирање на јавноста.

Која е таа логика која дозволува селективно да и веруваш на медицинската наука? Детето нема да го вакцинирам затоа што ме лаже фармацевтската мафија, но ако ми се воспали слепото црево и ми ја поремети цревната фукнција, без поговор одам на операција (каде прифаќам и игла и нож)?