Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 315824 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #1140 на: 13 Март 2016, 17:39:28 pm »
Грако ево со транспортер, 15000 денари во Охрид, 18500 во Скопје...

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1141 на: 13 Март 2016, 18:10:24 pm »
Рачунај транспортерот најмалце ќе го користиш па ако можеш позајми од некого. Количка за првите месеци нека ви биде некоја поевтина пошто и најмалце се користи а за понатаму (од 4-5 месеци па натаму ) тие што ги викаат летни колички земи некоја саглам пошто највише се користи.

edit: ние земавме CAM количка 3 во 1 (транспортер, корпа и количка стандардна ) и џабе дадовме 24.000 кога летната bebeconfort (7-8000 ден ) ја утепавме од возење и сврте 4 дечиња и уште е здрава.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #1142 на: 13 Март 2016, 18:35:08 pm »
Se slagam so clenov pogore.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #1143 на: 13 Март 2016, 19:10:59 pm »
Imas nekoj popust sega vo bebeconfort na stari modeli, nie imame Loola i ja utepavme od traskanje so golemiot, a eve i vtorovo sega e so istata. Samo kolicka ti e okolu 14.000, cador sistem na sklapanje/rasklapanje.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1144 на: 13 Март 2016, 19:33:48 pm »
http://www.freeon.si/mk/izdelki/street/otroski-vozicek-smart-trio

Оваа ја земавме ние. Иде комплет у 3 дела (корпа, транспортер и количка). Free On - Словенечка. Душата и ја извадивме до сега, и сме презадоволни. Ја земавме, лани у Мај, во City Mall во Енци Менци мислам дека беше продавницата. Околу 16 000. Мислам дека сега треба да е поевтина.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5760
« Одговори #1145 на: 13 Март 2016, 20:19:48 pm »
http://www.freeon.si/mk/izdelki/street/otroski-vozicek-smart-trio

Оваа ја земавме ние. Иде комплет у 3 дела (корпа, транспортер и количка). Free On - Словенечка. Душата и ја извадивме до сега, и сме презадоволни. Ја земавме, лани у Мај, во City Mall во Енци Менци мислам дека беше продавницата. Околу 16 000. Мислам дека сега треба да е поевтина.
Istava ja gledavme i nie u loco croco 15999 mislam bese istava boja ja imaat pa kje vidime.Transporte najverojatno denovive kje mi donesat kjelepur na koristenje pa mi ostana samo da baram kolicka sto kje se pravi kako korpa za lezenje i kolicka za sedenje.
sovet ta baram so pogolemi trkala ili ??? cador sistem za sklapanje ili sendvich ???

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3912
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #1146 на: 13 Март 2016, 20:34:31 pm »
чадор систем е далеку попрактичен за склопување. поедноставен и зафаќа помалце простор. така да ќе видиш што повеќе ти одговара. мене конкретно оваа ми ја собира во багажникот на Ц2ката (чисто за илустрација, иако не е чадор систем). истава количка мислам дека ја има у Ѓорче, на главната улица, до Зегин, и има шанси да е поевтина. Ја иам гледано и на други места ама да ме убиеш не ми текнуе кои.

Големината на тркалата не верувам дека би ти смениле премногу, али би ти сменил материјалот од кои се направени. Ако се обични пластични се покрути и поцврсти, па автоматски количката поише ќе се траска кога ќе ја возиш. Конкретно оваа количка, задните (големите) тркала, се уствари со гума. Па се далеку помеки, и ти го олеснуваат возењето, и не е толку крута целата работа.

Според мене најбитно е кога ќе бараш, да бараш некоја што НЕ Е ПЛАСТИЧНА. Рамот да не е пластичен. Другото, во зависност од потребите и финансиите што ги имаш на располагање, сам ќе си видиш.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #1147 на: 13 Март 2016, 21:33:10 pm »
По мене, најбитно е да можеш да ја склопиш со една рака и рамот да не е пластичен.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 673
Одг:
« Одговори #1148 на: 13 Март 2016, 21:43:16 pm »
И дoкoлку кoличкaтa е сo плaстични тркaлa, дa имa мoжнoст зa прoменa нa истите

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1149 на: 13 Март 2016, 21:59:51 pm »
Jas na maliot mu kupiv(potocno zenata) nekoja kolicka od Dzambo(vero) 3500-4500 den i ete go porasnavme so nea...Duri i na mnogu rodnini i prijateli decata sakaat da se vozat vo nea ,neznam zosto koga i samite nivni roditeli im imaat kupeno poubavi i najmalku 3-4 pati poskapi...Spored mene a i spored nevestata moja(poso vakva odluka i se dava na zenata) kupuvanje na skapa kolicka ni bese bespotrebno frlanje na psri odnosno puvanje.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #1150 на: 13 Март 2016, 22:17:22 pm »
.....

И со бебешка количка ли се покажува социјален статус? Свашта.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1151 на: 13 Март 2016, 22:22:26 pm »
Dojdi Bitola na kafe vo eden onaka soncev den.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5574
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #1152 на: 14 Март 2016, 00:51:09 am »
По мене, најбитно е да можеш да ја склопиш со една рака и рамот да не е пластичен.
I da e lesna ne nekoj tuc teska.
Nie zemavme Lorelli Calibra i sme prezadovolni mnogu e lesna za vozenje i vrti bukvalno vo mesto zasto ima edno trkalo napred.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #1153 на: 14 Март 2016, 07:33:39 am »
Гледајте да земете количка со што поголеми тркала, по можност со гуми на пумпање.
Големите тркала имаат огромна предност на нерамни терени, песочни плажи, планини, скали итн.
Јас двете деца ги истерав со Mothercare Xtreme Travel System Како оваа само сива: http://www.mothercare.com/Mothercare-Xtreme-Pushchair-Travel-System---Red/785964,default,pd.html, со транспортер, вреќичка, покривка за дожд итн.. Пет години истера. При склопување за транспорт на одмор или сл, се расклопува прилично згодно, се вадат тркалата лесно, се вади уште некој дел и може лесно да се стави дури и во помал хеч. Сега гледам добар попуст има 200 фнти, ние ја земавме драстично поскапо пред 5 години.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3931
« Одговори #1154 на: 14 Март 2016, 07:55:40 am »
Jas na maliot mu kupiv(potocno zenata) nekoja kolicka od Dzambo(vero) 3500-4500 den i ete go porasnavme so nea...Duri i na mnogu rodnini i prijateli decata sakaat da se vozat vo nea ,neznam zosto koga i samite nivni roditeli im imaat kupeno poubavi i najmalku 3-4 pati poskapi...Spored mene a i spored nevestata moja(poso vakva odluka i se dava na zenata) kupuvanje na skapa kolicka ni bese bespotrebno frlanje na psri odnosno puvanje.

Освен ако не ја чепкаш(да го туркаш детето) количката, па да мислиш дека мора жената да е единствен фактор во изборот, не знам зошто би била оставена сама да бира?