Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 389127 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15195
  • Пудингот на шоферството
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1575 на: 02 Декември 2016, 11:24:31 am »
Цитат
Ќе купиш количка од 500е, добиваш здрава шасија, добри механизми, големи тркала (по можност со гуми на пумпање), кабаница за дожд, прекривка за детето (вреќичка), транспортер за во кола, кој исто служи и како колевка во количката додека детето е многу мало, потоа количката може да се подесува во седечка и лежечка позиција со бесконечно многу подесувања на аголот, квалитетни материјали, можност за креирање завет или провев околу детето, торбица за бебе, простор под детето за ствари (од пазар ор самтинг), проѕирна кабаница за покривање на дождливо време, итн.
Здрава шасија бе,како да ке ја користам за транспорт во фирмата...(незнам за шо ги користат луѓето количките)
Добри механизми да,иако јас на мојата не сум имал проблем со механизмите иако не е ниту 100е
Големите тркала се подобри,да.
Секоја количка се подесува,поточно од таа јас шо ја имам незнам дали има поевтина па има за подесување на положбата на дететео како сакаш.Истотака има и простор за оставање торбица или било шо слично,ама има простор само за торбица за тросед и 6 кубици дрва нема толку простор.
Околу кабаници,јас не би одел со количка на дожд никаде,затоа тука е колата.

Факт е дека поскапа ке биди поквалитетна и подобра од некоја поевтина и сокапана,проблемот е шо 90% од луѓето ги купуваат за пување. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1576 на: 02 Декември 2016, 13:23:11 pm »
Сум пишал од искуство, да не повтарам:

Јас имам искуство и со поскапа и со поефтина количка.
Graco Trekko ја плативме 24.000 денари на попуст од 31.000.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Сакавме трицикл, да има гепек, си имаше и релаксатор. И покрај големината беше претерано лесна за маневрирање. Кога ќе се склопи, предното тркало се вади на клик и целата количка одеше во гепек и дополнително имаше простор за двајца возрасни да се спакуваат за на одмор и плус додатоци за бебе.
Количката беше возена секаде, по песоци на плажи, калдрми, снег. И ден денес се користи без да попушти ни едно штрафче. Се што е од текстил се вади и се пере во машина.

Понатаму, пошто не ни бркаше работа Graco-то, за близнаците земавме Baby Star чадор систем по цена од 11.000.

Само таа можеше да ја собере во гепек, но и ништо останато. За тоа се купи куфер за на кров.

Количката после 3 месеци почна да попушта. Позади механизмот на едната страна се скрши, па бараше посебен зафат за да се отвори. После 5 месеци едно од тркалата се скрши. Беше крајно не возабилна и мачење беше за гурање. Не се вадеше платното, туку на лице место со сунгер требаше да се чисти.

Доколку денес би зимал количка, пак би ја зел Graco-то. Крајно практична, издржлива количка и лесна за манипулирање. Башка бр.1 се возеше од 0 месеци додека не прооде и не му беше интересно он да ја вози, а не да се вози.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #1577 на: 02 Декември 2016, 13:39:25 pm »
Сум пишал од искуство, да не повтарам:

Јас имам искуство и со поскапа и со поефтина количка.
Graco Trekko ја плативме 24.000 денари на попуст од 31.000.

Сакавме трицикл, да има гепек, си имаше и релаксатор. И покрај големината беше претерано лесна за маневрирање. Кога ќе се склопи, предното тркало се вади на клик и целата количка одеше во гепек и дополнително имаше простор за двајца возрасни да се спакуваат за на одмор и плус додатоци за бебе.
Количката беше возена секаде, по песоци на плажи, калдрми, снег. И ден денес се користи без да попушти ни едно штрафче. Се што е од текстил се вади и се пере во машина.

Ете ја, истата сеуште ја користиме, на какви све не подлоги. Феноменална количка.

Од евтините, имам искуство со Hauck, купена на акција за 50 евра, симната од 80. Освен што лесно се склопува и зафаќа малку простор, нема друга позитивна страна. Очајно, катаклизмично лоша количка.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
« Одговори #1578 на: 02 Декември 2016, 18:01:12 pm »

Здрава шасија бе,како да ке ја користам за транспорт во фирмата...(незнам за шо ги користат луѓето количките)
Добри механизми да,иако јас на мојата не сум имал проблем со механизмите иако не е ниту 100е
Големите тркала се подобри,да.
Секоја количка се подесува,поточно од таа јас шо ја имам незнам дали има поевтина па има за подесување на положбата на дететео како сакаш.Истотака има и простор за оставање торбица или било шо слично,ама има простор само за торбица за тросед и 6 кубици дрва нема толку простор.
Околу кабаници,јас не би одел со количка на дожд никаде,затоа тука е колата.

Факт е дека поскапа ке биди поквалитетна и подобра од некоја поевтина и сокапана,проблемот е шо 90% од луѓето ги купуваат за пување. :)

Смеј се ти на шасијата. Ама седи малата во количка, се пентари и „големиот“ од 4 години да се вози и он. Успут веќе си бувнал под седиште во корпата едно 10кг храна.
Јас никогаш не сум размислувал во таа насока кога станува збор за работи кои требаат за децата , башка мојата е сива мутава боја, без претензии за шоуоф :) Има време кога ќе сакаат да се пуваат, па ако имаат со што, слободно.

BTW, еве каква користевме, само сива, и без тигри внтре :) (овдека ја нема прозирната кабаница за дожд, која се наоѓа на есен и пролет, кога треба да ги земеш пешкиод градинка децата):

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
« Одговори #1579 на: 02 Декември 2016, 18:09:14 pm »
Денес земавме креветче =7690

И уште 100 други работи. Ова страшно било  :o
Што не кажавте , шо не пишувавте  :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #1580 на: 02 Декември 2016, 18:14:53 pm »
Коце, добредојде

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1581 на: 02 Декември 2016, 18:15:23 pm »
10кг храна...?Што дете ќе беше...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1582 на: 02 Декември 2016, 18:25:33 pm »
Денес земавме креветче =7690
И уште 100 други работи. Ова страшно било  :o
Што не кажавте , шо не пишувавте  :D
Со здравје да си го користите :)
И гледајте да го користите, ако не одма, бар после 4-5 месеци обавезно, не го учете со вас да спие.
Ништо не е страшно, сега треба со мерак да трчаш по продавници и чувај си нерви и сон, за кога ќе дојде малото :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
« Одговори #1583 на: 02 Декември 2016, 20:28:02 pm »
10кг храна...?Што дете ќе беше...
Гл.адно!  ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1584 на: 02 Декември 2016, 22:38:24 pm »
hehe.
Ne gleda pricina da buvna dopolnitelni 350eu za kolicka koga i ovaa shto ja imam momentalno(11k mkd) si brka top rabota... Ne zna shto ponataka bi trebalo da se ocekuva od kolicka... Neka kazat poiskusnite
Nadvor od temava... I da ima so shto da se calami(puva) zs bilo koj bi go pravel toa...?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1585 на: 03 Декември 2016, 00:55:15 am »
Де бе ијас не ве можам... 500 евра за една количка каде една просечна плата е 250 евра ???

Мене ме носеле во количка во која потоа ги носеле и 2 братучеди и брат ми ... Немала ни подесувања ни транспортери, ни за во кола, па еве сум 20 години жив здрав и прав..

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1586 на: 03 Декември 2016, 01:14:40 am »
Онда здравје кога ќе дојде време, не купувај количка од 500 евра. Тури тркалца на некоја гајба и терај, исто е.

Мислам дека е многу погрешен пристапот со „моите немале ова-она, па шо ми фали“. Симо убаво долови зошто.

П.С. Ако ти е платата 250 евра, сигурно нема да зимаш количка од 500.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4653
« Одговори #1587 на: 03 Декември 2016, 08:42:50 am »
Каква количка и да купиш,ќе и се навикнеш и на маните и на добрите работи.Ние кога гледавме колички,меѓу другото гледавме да биде лесна,со убави материјали,да бидат рачките што повисоки и најважно,да нема обрач на завршетокот кај нозете на детето.Изборот падна на Chicco Sprint зашто покрај другите работи,добивме транспортер од таа марка,па зашто да купуваме комплет се.Сега за сега за овие 4 месеци задоволни ептен,лесна е количката па нема проблем и жена ми со склопување.
Што се однесува до спиење на бебе,од прва вечер спие сам во креветче залепено до нашата спална,и мислам дека така е најдобро од повеќе аспекти:мајката не мора да станува да го дои,не се плашиш да не го згмечиш,доволно е блиску да ја осеќа мајката...

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1588 на: 03 Декември 2016, 08:55:14 am »
Тоа е многу битно и паметно, да се научи у старт да спие само у креветче, по можност и во своја соба.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #1589 на: 03 Декември 2016, 08:58:23 am »
Во тц Бисер над фурна Јовче има продавница за бебешка опрема  од фирмата Baby Star.
Робата е увоз од Грција, со многу приступачни цени и прилично добар квалитет. Од таа продавница ние купивме комплет, монтажно креветче, количка(чадор систем) и релаксатор. Најексплоатирана е количката која платното се вади целосно за перење, тркалцата се пластични али со можност за промена и количката има издржано сериозни тежини како двете деца (6 и 2 години заедно) пакети пијалоци, обесени кеси од пазарење и сеуште е во возна состојба. Пред едно 2-3 години и удрив едно престегнување на штрафовите и тоа е тоа

Sent from my SM-N920C using Tapatalk