Автор Тема: CARclub дечиња!  (Прочитано 375795 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
Одг: CARclub дечиња!
« Одговори #1560 на: 01 Декември 2016, 18:43:12 pm »
Јас ја одбрав количкава заради неколку причини

1) Доволно висока, бидејќи сум високо магаре ;D со другите колички виткав кичма и оваа беше најевтина што беше барем малку пријатна за туркање.
2) Доволно високи (големи) тркала. Имаше и ненормално поскапи со помали тркала ама сфатив дека кај нас ти требаат повисоки тркала.
3) Има 3 елементи кои постојано се користат, секој елемент си има намена.
4) Општиот квалитет на изработка, гледав да не е пластична рамката
5) Добро и лесно се склопува
6) Добивме плус кадичка како подарок

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1561 на: 01 Декември 2016, 18:50:37 pm »
Абе седи, еве јас кичма неможам да си оправам од тоа дигање, спуштање...
Мене ова со скапи колички, креветчиња и слични тракатанци ми е трескање од земја, пошто се периодични работи. Што ќе му понуди на детето или родителот количката од 500е или од 100е?
Не сум исфрустриран, нит нервозен нит дека немам да земам, само баш ме итересира што е разликата како што прашав?
Уште еднаш, ова е мое гледање на работите, па макар и одвишок пари да би имал исто би постапил.

Разликата е во квалитетот на изработка, јузер френдлинес, комфорот кој го пружа количката на детето, управливост, што се' содржи пакетот итн.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Одг:
« Одговори #1562 на: 01 Декември 2016, 19:26:35 pm »
И ние сме израснале со `скапи' колички и гледам ништо не ни фали, според мене глупост е да фрлиш 500 евра за киличка.. Поубаво купи му количка од 100 евра и другите 400 евра на книшка во банка таман до 18 години ке се намножат за една половна кола. Поубаво ке му биде на 18 години кола да има него да му кажувате дека како бебе се возел во количка од 500 евра

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #1563 на: 01 Декември 2016, 19:29:15 pm »
А бебињaтa демек ви кaжaa: "Еј тaтo, тoп е кoличкaвa, удoбнa дo бескрaј, сaмo вo неa ќе си спијaм, немoрa креветче" ? :D
Ај @Carpatian oк, нештo oд нештo гo свaтив, ете пoвисoкa рaди висинaтa, тркaлa, лaнци зa снег, aмa пaк некaкo, aј...
Ене нaшaнa мииислaм декa беше oкoлу 7к ете и 150е дa јa стaвиме (немaше пoефтинa) знaчи кoличкa, трaнспoртери, кoрпи, држaчи зa чaши, церaди сo прoзoри :) нaвлaкa зa зимнo време, тoрбицa, мaчкини oчи итн итн. aбе oдличнa е, тoп. Е сеa идеме нa oнa мoенo, зoштo си дaл 150е кoгa имaш пoефтини?
Мoже имa, имaлo, aмa рaзликaтa вo ценa би билa oкoлу 50 дo 70е штo немoже дa се спoреди сo oние oд 400-500е. Зaтoa и прaшaв штo е рaзликaтa кoгa и двете се кoлички a рaзликaтa нa ценa е oooгрoмнa? Дa не се пoделени, пoефтиниве зa грaдежници, пoскaпиве зa директoри дa ни стaнaт децaвa? :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Одг:
« Одговори #1564 на: 01 Декември 2016, 19:59:07 pm »
Има колички од 100-1100 евра.
Исто како и мобилни што има од 50-1000 евра. Исто како шо има коли од 100-100к евра. Зошто сите сакаме да возиме некоја ,Топ, кола, кога и таа од 1к и од 50к ке не однесе од точка А до Б ???
Кога напишав мислев да споделиме инфо.од типот - ја купивме 500е , а не ја бива ни за 10е се раскрца, тешка е, не е функционална, не ја собира во кола, транспортерот не го бива ..... и да не заврши работа за 1 дете а не па за повеќе или пакнда се сокрши и да треба друга да земаш после некој месец.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1565 на: 01 Декември 2016, 20:09:01 pm »
Убаво си праша ти, ама пусто експертско, мора да се истакне...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #1566 на: 01 Декември 2016, 20:49:18 pm »
mn mi zbrka rabota. Od urinata i ze vcrvenuvase kozickata, uste 5 drugi masti probavme, ali samo od ovaa i pomina. I ne e reklama,  shto se odnesuva do mene,  seedno mi e koj ke ja zeme....tesko se naoga po apteki ali ima broj...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1567 на: 01 Декември 2016, 21:23:12 pm »
Убаво си праша ти, ама пусто експертско, мора да се истакне...
Пo мaлку, пo мaлку ;)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1568 на: 01 Декември 2016, 22:19:02 pm »
Свака стока има свој купац....па така и таа од 100 евра и таа од 500+ евра некој ќе ги купи а иста функција вршат.  Нашата количка во далечната 2007 ја купивме ако не се лажам 4000 ден и одлично си ја врши својата функција со второто дете.

Во продолжение следуваат две големи ваистини:

И ние сме израснале со `скапи' колички и гледам ништо не ни фали, според мене глупост е да фрлиш 500 евра за киличка.. Поубаво купи му количка од 100 евра и другите 400 евра на книшка во банка таман до 18 години ке се намножат за една половна кола. Поубаво ке му биде на 18 години кола да има него да му кажувате дека како бебе се возел во количка од 500 евра

Зависи во какво друштво си. Ако си во друштво на снобови не смееш количка испод 500 евра.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1569 на: 01 Декември 2016, 22:22:29 pm »
Свака стока има свој купац....па така и таа од 100 евра и таа од 500+ евра некој ќе ги купи а иста функција вршат.  Нашата количка во далечната 2007 ја купивме ако не се лажам 4000 ден и одлично си ја врши својата функција со второто дете.

Во продолжение следуваат две големи ваистини:

Зависи во какво друштво си. Ако си во друштво на снобови не смееш количка испод 500 евра.

И ти и јас сме ги израснале децата,само ти треба да ги правдаш парите кои си ги дал плус... ;D

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
« Одговори #1570 на: 02 Декември 2016, 07:40:24 am »
Ќе купиш количка од 100е, не може да се подеси аголот за легнување на бебето, нема транспортер, неме прекривка, нема церада за дожд, нема големи тркала за полесно движење, механизмот за склопување и расклопување ретко кога издржува повеќе од 6 месеци, тркалцата кочат после 3 месеци итн.. предност: ефтино си ја платил и не ти е гајле ако треба да ја фрлиш.
Ќе купиш количка од 500е, добиваш здрава шасија, добри механизми, големи тркала (по можност со гуми на пумпање), кабаница за дожд, прекривка за детето (вреќичка), транспортер за во кола, кој исто служи и како колевка во количката додека детето е многу мало, потоа количката може да се подесува во седечка и лежечка позиција со бесконечно многу подесувања на аголот, квалитетни материјали, можност за креирање завет или провев околу детето, торбица за бебе, простор под детето за ствари (од пазар ор самтинг), проѕирна кабаница за покривање на дождливо време, итн.
Јас имам две деца, ги истерав со една количка, без да купувам транспортери, додатни аксесоари за превоз на децата, а количката беше секојдневно користена во последните скоро 5 години, Градинка/дедо-баба/дома релација, километри у прашње се :). Ова лето за последен пат, количката е потполно функционална и употреблива, и чека спремна за некое друго бебе во блиска фамилија.
Маани, малце погломазна од оние „чадор систем“, и за нијанса потешка, иако изработена од алуминиум. Сепак, и сопругата се снаоѓаше без мака со количката и беше многу задоволна.
Во меѓувреме демек од практични причини (да има и кај баба и дедо една количка) сменети две не баш ефтини, сепак поефтини „чадор систем“ колички, кои се користени далеку помалку, а беа исто од реномирани фирими.

Секако дека ние не сме израснале во колички од 400-500е, а родителите на нашите родители не ни знаеле што е тоа количка, а тек нивните родители ги носеле своите деца во шамија преку рамо и работеле полски работи.... Денес имаме и транспортери, релаксатори, играчница, куп играчки, интернет, таблети и што ти ја знам што све не... Тоа се вика, едноставно, напредок.
Исто како со колите. Порано со фичовци и стојадини сме иделе на „наше“ море и ништо не нѝ фалело. Сега сакаме клима, серво, електрични прозори и заклучување на даљинско, без тоа никој не есапи веќе кола.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг:
« Одговори #1571 на: 02 Декември 2016, 08:10:40 am »
Испод част е количка од 200 евра да се вози. Народ ќе те види, ќе си рече еве го сиромавиов.

Исто и со караван кола ако купиш, сите ќе те дознаат дека не си директор и ќе те мислат за питач.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1572 на: 02 Декември 2016, 08:14:54 am »
Еве уште пар уште поголеми вистини, ако некој сака да се потруди да ги разбере:

Ќе купиш количка од 100е, не може да се подеси аголот за легнување на бебето, нема транспортер, неме прекривка, нема церада за дожд, нема големи тркала за полесно движење, механизмот за склопување и расклопување ретко кога издржува повеќе од 6 месеци, тркалцата кочат после 3 месеци итн.. предност: ефтино си ја платил и не ти е гајле ако треба да ја фрлиш.
Ќе купиш количка од 500е, добиваш здрава шасија, добри механизми, големи тркала (по можност со гуми на пумпање), кабаница за дожд, прекривка за детето (вреќичка), транспортер за во кола, кој исто служи и како колевка во количката додека детето е многу мало, потоа количката може да се подесува во седечка и лежечка позиција со бесконечно многу подесувања на аголот, квалитетни материјали, можност за креирање завет или провев околу детето, торбица за бебе, простор под детето за ствари (од пазар ор самтинг), проѕирна кабаница за покривање на дождливо време, итн.
Јас имам две деца, ги истерав со една количка, без да купувам транспортери, додатни аксесоари за превоз на децата, а количката беше секојдневно користена во последните скоро 5 години, Градинка/дедо-баба/дома релација, километри у прашње се :). Ова лето за последен пат, количката е потполно функционална и употреблива, и чека спремна за некое друго бебе во блиска фамилија.
Маани, малце погломазна од оние „чадор систем“, и за нијанса потешка, иако изработена од алуминиум. Сепак, и сопругата се снаоѓаше без мака со количката и беше многу задоволна.
Во меѓувреме демек од практични причини (да има и кај баба и дедо една количка) сменети две не баш ефтини, сепак поефтини „чадор систем“ колички, кои се користени далеку помалку, а беа исто од реномирани фирими.

Секако дека ние не сме израснале во колички од 400-500е, а родителите на нашите родители не ни знаеле што е тоа количка, а тек нивните родители ги носеле своите деца во шамија преку рамо и работеле полски работи.... Денес имаме и транспортери, релаксатори, играчница, куп играчки, интернет, таблети и што ти ја знам што све не... Тоа се вика, едноставно, напредок.
Исто како со колите. Порано со фичовци и стојадини сме иделе на „наше“ море и ништо не нѝ фалело. Сега сакаме клима, серво, електрични прозори и заклучување на даљинско, без тоа никој не есапи веќе кола.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #1573 на: 02 Декември 2016, 09:23:54 am »
Ние ја одбравме оваа:

Пумпаш гумите и лета!
2 пара корпи има, како кревети и седечки. Се вртат сакаш напред да гледаат, сакаш накај тебе. За нас важно беше да се вртат така за да гледаат накај нас. Рачката се подесува по висина што беше многу важно за нас, то ест важно дека е доволно висока за нас, соборена рачката само за у гепек е  ;D
Има џепчиња, футроли ова она, под неа за да ставиш нешто има. Алуминиумска рамка - Одлична!
Лежечките корпи дур беа помали ги користевме како транспортер, си имаат тврда рамка и се баш како креветчиња. Седечките корпи се туку речи како седишта за кола, си имаат појаси за стегање и така ги користиме. Имам и седишта, сега веќе ќе ги монтирам.

Маана, тешко во дуќан или маркет со неа.
Ја нема тука, половна ја земав со едниот пар корпи ганц нови, нечепнати. Другите ги раштрафив, ги исправме убаво и леткаме. Како што гледав по околу 500 евра се нови, јас ја земав 8500 денари.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #1574 на: 02 Декември 2016, 09:57:51 am »

Фaлa Симo зa рaзјaснувaњетo. Бaрем еве ти знaеш зoштo сo дaл тoлку пaри, зa рaзликa oд некoј :)