Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Sase_91 на 27 Јануари 2024, 00:41:32 amСо над 200 на автопат веќе игра голема улога дали гумата е 55 профил или 35, како што сум читал по нет, ете зато 45 компромис И на 160 игра голема улога, затоа што зимските ми се со 55ка профил, летните со 45 и се чувствува огромна разлика на лежење на автопат особено на благи нивелирани кривини.
Со над 200 на автопат веќе игра голема улога дали гумата е 55 профил или 35, како што сум читал по нет, ете зато 45 компромис
Некни малиот го оставав во градинка. Морав да се подкачам на тротоар оти едноставно немаше каде да застанам. Бидејќи сите се подкачуваа на тротоар заради исти причини се направи вдлабнатина. Кога ја качив Шкодата задницата пропадна и фалеше еден cm да ја зафатам одоздола. Муабетот ми е, немаме патишта и паркинзи за нископрофилни гуми.
Па 5 души да ме држат, 10 да ме тепаат нема да доплатам за +15mm. Патиштата се лоши ама не се до толку, Октавијата стандардна е повисока од Туранот, со Туранот никогаш немав проблем ради висината.
Цитат: t0m1cA на 27 Јануари 2024, 12:27:15 pmПа 5 души да ме држат, 10 да ме тепаат нема да доплатам за +15mm. Патиштата се лоши ама не се до толку, Октавијата стандардна е повисока од Туранот, со Туранот никогаш немав проблем ради висината.Јас би доплатил за -15мм ефектот е многу, многу добар. Колата е ред величини постабилна.
Цитат: Deni на 27 Јануари 2024, 14:45:55 pmЦитат: t0m1cA на 27 Јануари 2024, 12:27:15 pmПа 5 души да ме држат, 10 да ме тепаат нема да доплатам за +15mm. Патиштата се лоши ама не се до толку, Октавијата стандардна е повисока од Туранот, со Туранот никогаш немав проблем ради висината.Јас би доплатил за -15мм ефектот е многу, многу добар. Колата е ред величини постабилна.Со пакетот +15мм Скалата е постабилна од стандардната, затоа што е малку потврда. Во кривини помалку се навалува од обичната, но малку пати удобноста во град. -15 е сигурно уште потврда.
Цитат: t0m1cA на 27 Јануари 2024, 12:27:15 pmПа 5 души да ме држат, 10 да ме тепаат нема да доплатам за +15mm. Патиштата се лоши ама не се до толку, Октавијата стандардна е повисока од Туранот, со Туранот никогаш немав проблем ради висината.Шо знам...(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)