Искрено се надевам дека нашиве ќе го донесат, јас веќе пријавив интерес, колку што знам има уште два-тројца.
И јас сум заинтересиран, под услов, а се надевам искрено дека ќе направат верзија што ќе вози барем 70км/ч пошто со 45км/ч е неупотребливо практично. Нека не бидат 8 коњи нека бидат 12, ама да вози 70.
45 e за да може да се вози без возачка или со А категорија или како беше. И лица над 14 години.
По некоја логика би требало да се трга тоа, за корисници со Б категорија. Иначе е ТЕЖОК фејл.
Не ми се верува, со оглед на електромоторот (8 коња) и батеријата (5.5 kWh). Мада, ваљда би можело.
И јас би сакал да може 60-70. Шала на страна, идејата позади количево си е фантастична.
И јас сум заинтересиран, под услов, а се надевам искрено дека ќе направат верзија што ќе вози барем 70км/ч пошто со 45км/ч е неупотребливо практично. Нека не бидат 8 коњи нека бидат 12, ама да вози 70.
Нели ти беше по закон и по пропис, што ќе ти е 70 низ град?
Да, добро би било да може барем 60, да не кочам сообраќај.
Со сигурност може, само е ограничено. Во самата хомологација. Исто како сите 50ки скутери што се на 45. Секако додека не тргнеш ограничувања и да си одат 80кмч.
Проблемот кај електричните е што тоа тргање е тешко. Намерно. Vespa Elettrica е тешко да се одглави од 45. Затоа и не е баш прифатена од широката народна маса. Некои што ја раштрафиле им оди 70кмч без никаков проблем, а и повеќе.
Толку и треба, 70. За да не кочи сообраќај и да не продизвикува несреќи. Ама некој во 1940та смислил дека тоа треба да е 45, во време кога 110кмч било мислена именка и уште е така останато. Инаку 70 е таман. Јас ИСКРЕНО уште повеќе би сакал и 49цц 2Т да го понудат истово итаљаниве по цена од 4000евра. Ќе лета, ала Ф1 има да оди.
Секако пред закон 45, реално 130.
под Пјаџо бренд.
http://www.automakedonija.com.mk/klub/automakedonija-uvoznik-na-piaggio-commercial/ џам!