Автор Тема: Транспорт за велосипед  (Прочитано 3790 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Транспорт за велосипед
« Одговори #30 на: 05 Август 2020, 12:01:09 pm »
@Simo - Carrier159 сигурно ако возам посовесно со кровен носач и под 4 литри ќе ми покаже бордот на 147ката  ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #31 на: 05 Август 2020, 12:22:58 pm »
Во последниве години само на покрив ги носиме, не сме имале инциденти, а некогаш и брзо возат дечките со колите. А со тие на 5-та врата сме имале повеќе.
Види, јас сум среќен што не искршив бандаши тогаш, може да замислиш како полета 147-цата. И тоа не беше брзиниште, 60-70 на саат беше.
Не викам дека не е најдобро носењето на кров со држачи, туку само велам дека не е дека нема шанси да летнат. Ете, летнаа кај мене :) Сеа има разлика, 147-цата со 3 врати на многу мало запче ја држи задната шипка, бидејќи се прицврстува во просторот кај задните прозори. 3-4мм е запчето длабоко. А на пример, на Стилото шипките се местеа со заштрафување во кров, тие нема никад да летнат...
Ама ете, се деси и да летнат... можда 147 со 3 врати не е баш најпогодното возило за 4 точаци, али и понатаму ги возам :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6375
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #32 на: 05 Август 2020, 13:51:37 pm »
Aуу во такви универзални носачи ич немам доверба, ама изгледа немаш дупки за фиксни носачи.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #33 на: 05 Август 2020, 14:03:05 pm »
Аја даси го товарам точкот унатре фколта?  ;D
Многу нешто дешафки протекоа со ова, даси беш точкот ќеме предомислете.  :-[

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #34 на: 05 Август 2020, 14:43:53 pm »
Се додека можеш (ако сеуште можеш :)) бутај задни седишта и пикај внатре.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
« Одговори #35 на: 05 Август 2020, 14:48:39 pm »
Ако човек е сериозен за транспортирање точак, вреди да се инвестира во саглам носач. Товарење во кола е океј, ама си го ставил точакот и веќе немаш место за било што друго.

А тек па ако треба два точаци? Ехеее...