Да ја освежиме темата после едно мало освежување на количево.
Немам некој поголем апдејт.
- Треба мал сервис да се направи за 2000km
- Да го променам летниот со зимскиот сет. Не најдов време да ги однесам челичните бандажи на фарбање, па да ја возам така. Ако останат вакви (имаат рѓа на одредени места, не ми се вози таква) можеби пак со раткапни ќе се пројде зимава.
- Левата задна гума ми дише до 0.4 бара на десетина дена и светнува сензорот за притисок во гумите. Не се сеќавам дали имам чеп на неа (знам дека имав чеп на две од четирите гуми) не сум се испозамарал да ја простудирам од сите страни. Да го променам сетот, ќе испитам дали гумата е проблем или е до бандажот (проблемот подолу).
- Има некоја ситна, ситна вибрација на воланот од 120 до 130, може и да замислувам. Баш ќе видам со челичните бандажи дали ќе биде исто. Но сега кога ќе се подзамислам, кога ја купив колата и ги ставив летниве Сава во Пнеуматик, дечкиве спомнаа дека некој/некои од бандажите е/се крив/и, но никогаш не се испозамарав да ги проверам. Таман кога ќе го променам сетот, може да се изведе и оваа операција. Каде во Скопје да ги однесам на проверка и исправање доколку е потребно?
- Уште се мислам дали да ставам Андроид + задна камера
- Тапацер ДОДО за поткинатото возачкото седиште!
Уште се вртам по колава испрана и средена