Другари, возев јас половна кола (10 годишна) 10 години.
Добро знам какви ситници и не-ситници можат да се јават на половна кола. Овакви работи како вратата и рачката на гепекот ми беа ОЧЕКУВАНИ.
Ова со „замаецот“ не знам што да мислам. Ќе се менува натака, сега нема потреба. Освен повремено (3/10 на загреана кола, никогаш на ладно) непалење од прва, нема никакви симптоми.
Гепекот го средив, како што пишав. Купено знакче/рачка од D-As од Бутел и сега нема никаков проблем. Може ќе тера 10 години, може 6 месеци, никој не знае. Не можев да знам што и како е внатре во самото знакче (беше лепено со силикон кога го отворив), плус тогаш не правеше никаков проблем.
Да, можев да го ставам на VCDS и што ќе кажев: Абе нешто дава грешка, дај прво ова да видиме? А има мал милион други побитни работи кои се гледаат при купување.
Не заебавајте, кола ќе купев 2022 ако така одев.
За вратата да ја среди ми побара 1500 денари контактот на
@Prcot.
Дали ќе успее да ја среди за толку пари - не знам. Може ќе треба да земам и половна брава/моторче, што пак НЕ ме нервира. Мене ме нервира самото неработење на вратата, а не дека мене некој ме заебал или слично. Тоа е, половна кола, стара 10 години.
Многу ми е побитно колата да е механички добра, нешто што 3 мајстори го потврдија. Дали и они биле во право - ќе видиме во наредните извозени километри.