Автор Тема: Препорака за мало возило со добра прегледност.  (Прочитано 11003 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8890
  • Малерозен дрводарец
Здраво другари,

го ценам вашето мислење за мало возило со следните параметри:

- 1-ва главна цел: прегледност - ретровизори и од страна и назад и сам поглед во рикверц.
- 2-ра главна цел: колку-толку удобност за висок возач, не е важно дали некој ќе може да седи позади него.
- Во целина, нешто што е мало, а можеш да го возиш со добра прегледност на околината во градски услови.

Опсег на буџет:

- Идеално од 3-5000 еура. За вреден примерок, секако и повеќе од тоа.

Предност кон модели:

- никаква, сè додека ги исполнуваат главните услови. Немам возено многу различни, ме интересира стриктно горе наведеното.
- Однадвор гледано, претпочитам Polo пред Peugeot, ама тоа не значи ништо. Peugeot немам возено. :) Така да, барам објективни мислења.

Потрошувачка / Погон:

- воопшто небитна. Имам одбивност кон плинаши, ама ако веќе мора да биде... :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
Одг: Препорака за мало возило со добра прегледност.
« Одговори #1 на: 10 Март 2020, 07:08:26 am »
Полото ги „тикнуе“ сите чекбокси што ги бараш.
Добар  6r примерок од 2010 со 1.6 тди ако најдеш за цената има да ти ги задоволи потребите. Имаше до пред 2-3 месеци жена ми службено вакво, солидно аутце, без некои изненадувања, превозна коцка без душа и стил, но прегледно е, собира 4-ца возрасни, солиден простор внатре, на отворен пат вози како број поголемо ауто, во град лесно се маневрира по мали простори....

Јас лично би одел на Гранде Пунто/Пунто Ево/Пунто како и да ги викаа веќе. со 1.4 Т-Јет.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2 на: 10 Март 2020, 07:18:00 am »
Немој Симо, каков 1.6 тди од 2010, па кај се дизни, Сиеменс, што не ги праи никој кај нас, па ЕГР кој или умрел на 70.000 и го извадиле или го смениле па на ред е вториот да умре, а кошта 600 еур....

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 10 Март 2020, 07:32:24 am »
Немој Симо, каков 1.6 тди од 2010, па кај се дизни, Сиеменс, што не ги праи никој кај нас, па ЕГР кој или умрел на 70.000 и го извадиле или го смениле па на ред е вториот да умре, а кошта 600 еур....
Веројатно првиот газда ги решил сите тие проблеми веќе :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 10 Март 2020, 07:32:44 am »
Ако се бара примарно градско возилце, јас би препорачал да се ѕирне VW Up / Skoda CitiGo / Seat Mii.

Идеални градски количиња кои можат по потреба да извозат и на автопат.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #5 на: 10 Март 2020, 08:04:36 am »
Ако се бара примарно градско возилце, јас би препорачал да се ѕирне VW Up / Skoda CitiGo / Seat Mii.

Идеални градски количиња кои можат по потреба да извозат и на автопат.
Да, да, да! VW Up, одлично и многу забавно мало градско возило! Возев баш такво во исто време кога имав службено Поло, двете со 1.0 мотор, полото со 75, Up со 60кс, Up-от далеку позабавен :)
Прегледност колку ти душа сака, мало коцкиче, релативно големи прозорци...
Гледам од време на време знае да се појави некое за 5.000еур.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 10 Март 2020, 08:17:36 am »
И собира масивни ствари :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #7 на: 10 Март 2020, 08:19:07 am »
Се продава бело Шеви Спарк 2011 со 65 000км.
Купено ново од салон и цело време во овластен одржувано.
Ако случајно те интересира, пиши ми за да го видиш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8 на: 10 Март 2020, 08:24:17 am »
Види Фиат Панда, високо седење како во Јетито, нема да има потреба да се навикнуваш на поинакво седење :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #9 на: 10 Март 2020, 08:28:00 am »
И собира масивни ствари :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Со 3 врати е ептен прегледно зошто столбовите се поназад и не сметаат на возачкиот видик. (ако е опција 3 врати) На било која кола е оваа работа битна ако сакаш прегледност. И секако на КОЈА БИЛО кола и да ја купиш веднаш да и ставиш сензори за паркирање назад.

Чао пријатно.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #10 на: 10 Март 2020, 08:30:02 am »
Од мене препорака за Сузуки Целерио, мислам дека може да се најде за цена од околу 5.000 евра.
Возам службено вакво и заљубен сум во возилото, од време на време правам авантури со други службени ама пак се враќам на Целерио.
Предности: налик мало ама многу пространо внатре, многу агилно за низ град, сегде го собира и е супер прегледно (имаш чуство како да го држиш за кров и да го возиш, како децана што возат колички), предните тркала се вртат малтене 90 степена, како шестар може да го вртиш во круг, малку троши, а моторот 1,0 е вечен.
Маани: Изолација нема, како на мотор да се возиш, многу пати се вртам да не имам заборавено отворен прозор кога врне пример, ама не, нема изолација, попластично неможе да биде, се е ефтина пластига внатре, од ново знае да крцне шалтаблата (6 вакви имаме на работа од кој 2 си крцкаат), грдо е ама практично.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #11 на: 10 Март 2020, 08:31:45 am »
И јас ке препорачав ФиаЈт Панда. Многу прегледно ауто, прелесно за манипулација. Седењето е малку повисоко но е одлично за маневрирање како што кажав.
Е сега детски болести си има секој па така и Пандицата.
Што се однесува до квалитетот на пластиките и материјалите, тука и нема рамен во класата. Дури човек да се изненади.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1862
« Одговори #12 на: 10 Март 2020, 08:32:08 am »
https://youtu.be/4zwpdvQrh94

Еве едно видео 0-120, мој тест  :)

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
« Одговори #13 на: 10 Март 2020, 08:37:39 am »
Fiesta 2010-2011, 1.4 бензин, 1.6TDCI.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #14 на: 10 Март 2020, 09:08:12 am »
Yaris бензин, како што кажаа, сензори позади да не му ја мислиш