Можеш да кажеш збор два за дизеливе на Хонда, особено овој мотор што го возиш? Бензинците знам дека им се без грешка, ама за жал само дизели има на пазаров кај нас.
Бев скептик за дизел . Решив да пробам и да ти кажам сум изненаден од дизелот на Хонда. Моторот е на Хонда нивна посебна технологија на лиење на алуминиумот. Е сега проблемот кај нас е што од увоз стварно нема ни една со реални км. Колку и да прават филмови со сервисните книшки во стилот од баба е возена. Ете имав среќа моторот е погоден и сочуван (ланче сменив за да не ме боли глава).
Не дими, ДПФ филтерот еве две години ја возам не ми се има активирано (но секој ден сум мешана вожња). До сега маана им е издувната грана. Тоа е фабрички на сите модели порано или подноцна се појавува. Потрошувачка до сега: 6,0 л/100 (мешана) 4,9л/100 отворено. За моите секојдневни релации и возење поевтино ми е од плинот што го возев на претходниот цивик. Брза, стабилна , сигурна. Приблем е само нашиов пазар што изборот на делови не е како за VW. Ограничено е се за жал.