Update на SYNC, Version 3.0.23219.
Се изненадив што уште излегуваат нови build-ови. Подобрен responsiveness на самиот екран, ама како побавно да лоадира после палење.
Update-тот беше достапен уште од Април, ама денес, утре, па usb-то зафркаваше, али конечно бидна.
Пуштив и update на мапи, и сега конечно треба да го имам новиот пат Штип - Кочани.
Интересно, овој update ми ги избриша сите предходно зачувани адреси, а минатиот update не.
Ги имав и ги чував Home, Work и Favourites адресите од Белгија на колата, и некако интересно ми беше по default да ми пресметува рути од по неколку илјади километри, па малце ми е криво што ми се избришаа, ама тоа е што е.
Иначе, мапите се ок, али на неколку пати ми даваат различен пат од google maps, и тоа во лоша конотација.
Затоа се спремам да земам AAWireless адаптерче за да имам Wireless Android Auto без да морам да се замарам со кабел.
Отидов на страната да купам на 15ти Октомври, и видов дека на 20ти излегува нов модел, AAWireless TWO, па се решив да почекам.
На 20ти, отворив компјутер релативно рано, околу 12:30 наше време да порачам, и што да видам, се распродадено. Машала.
Наредно, треба да одам до кај Даме да договорам некоја заштита да стави, ипак колата е цело време е под елементите, на отворен паркинг, ама никако да се погодиме, он не може преку работна недела, јас не можам преку викенд.
И така ...