Мислам имам пишано ама ај пак да повторам.
- Ужасно ме нервира што на моменти знае да си чурне,знам дека е дизел и нема ДПФ ама сепак ме нервира.Обично се случува кога подолго време ја возам на мали обртаии и нагло ќе додадам гас.Приметив и дека многу зависи и каква е турата на гориво.Одев и у сервис неколку пати,проверуваа се што можат,пратија и допис у Франција ама одговорот е дека се случувало и на други возила поготово во државички како нашава.Дијагнозата ми стои во сервисната историја за секој случај да не искочи некаков проблем иако возилото не е веќе под гаранција.
- Моторот е релативно бучен во место кога е ладен,и тоа го ставам како негативност,можеле да го решат со подобра звучна изолација во пределот на моторот и кабината.
- Првото палење е тврдо и бучно и ствара вибрација,дизел јебига.
- Даската на гепек,знае да затропка на нерамен пат и дупки,знае да ме изнервира и ми доаѓа да ја извадам и да ја фрлам.
- Рачките за затварање на предните врати од внатрешна страна,поради нивито на опрема се фарбани со сива сјајна боја,тоа ги прави покрути и знаат да закрцкаат кога ја повлекуваш вратата ама ја ги преебав со ставање на некое сунѓерче и бркаат работа.
- Шарката на возачка врата вадеше некој звук кои ме нервираше,ама ја сменијаа под гаранција.
- Возењето беше тврдичко,сега е уште потврдо ама ја си го сакав такво јебига,ама затоа управувањето е неспоредливо во однос на претходниот модел.
Иако е Рено,за овие 30000км на ова ми текнува,ќе видиме понатака