Автор Тема: Opel Meriva 1.6 Facelift  (Прочитано 81102 пати)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
Одг: Opel Meriva 1.6 Facelift
« Одговори #480 на: 16 Април 2022, 14:39:58 pm »
Денес малку работно. Воланот беше во очајна состојба. Некој го фарбал пред мене и врз бојата ставил лак. Лакот почна да се лупи а и бојата под лакот исто. Го демонтирав воланот и гледајки неколку видеа на јутуб дознав дека бојата и лакот најубаво се вадат со ацетон. Крадев ацетон од жена ми (ќе ме утепа коа ке види дека и го потрошив цел) и со памук почнав да триам. Скоро 80% излезе од бојата и лакот. Потоа го поминав со 1000ка шмиргла иако мислам дека требаше со 800тка прво па 1000ка. Ама испадна подобро од очекуваното. Користен спрејот од самад за кожа. Слики подоле каков бил и каков е сеа.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5693
« Одговори #481 на: 16 Април 2022, 16:33:42 pm »
Aj prv da ti simnam kapa za vlozeniot trud.
Nego cisto edno prasanje neli e pofino za 3-4000 den da go opsijat so nova koza celiot ili ne ? Neznam so bojava mirisa nemirisa od toplo posle na race ostava li nesto ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #482 на: 16 Април 2022, 17:21:45 pm »
Далеку е од поевтино. Спрејот 380 ден. Не мириса, односно мириса кога прскаш а после мириса како кожа. Инаку не е класична боја туку како течна кожа му доаѓа.
Не се нафатив да менувам кожа затоа што мојата беше целосно здрава. Прво да пробам вака и да видам колку ќе истера, ако ова не го бива и попушти за брзо имам дома боја баш за кожа фарбање и таа знам дека нема мука, само ке треба да најдам некој што има компресор и да го прсне воланот. Ама за второво, ако не успее првото.

Сега за сега делува одлично и во живо е многу поубаво него на слики. Ќе видиме колку ке истера. Вака ми делува дека ќе нема гајле. Прво ја упи бојата па со втора рака покри. Ова е многу битно кога се фарба кожа и затоа мислам дека ќе нема гајле. Ќе покаже времето.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #483 на: 16 Април 2022, 17:25:20 pm »
Море како испаднал, како нов.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #484 на: 16 Април 2022, 17:28:02 pm »
И да знаеш како нов. Кога го местев дојде еден комшија и ми вика од кај купи нов волан да си купам и јас за корсата. А јас низ шала, дај 50€ и тебе ќе ти купам. Отиде чоекот по пари дома хахахахахаха.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #485 на: 16 Април 2022, 17:46:33 pm »
Дај боже да излегло како што треба.

Не познавам никој кој немал проблеми со кожен волан откако ќе подостари. Не овакви шмиргли, не онакви спрејови, за кратко време на прва поголема влага рѓа се вадело од кожата, ама ретко кој да признае.
Исто и мене со југото и оттогаш преферирам гумен волан

Само нова квалитетна кожа и квалитетен мајстор :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #486 на: 16 Април 2022, 18:07:58 pm »
Да се разбереме, секој кожен волан си има трајност. Не е како гумениот кој знае да трае по 10-15 па и 20 години. Векот на кожата е од 3 до 5 години изложена на такви влијанија. Јас ќе бидам среќен и задоволен да истера 2 години. Исто ќе бидам и првиот што ќе признае кога ова ќе почне да попушта. Башка и за тие 3 или 5 години кожата си бара нега. А кај нас ретко кој ја одржува како што треба

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #487 на: 16 Април 2022, 19:03:28 pm »
Моето искуство е дека (квалитетна, природна) кожа, трае повеќе од дилдо материјал на воалн. Ем филингот на кожа вс дилдо е неспоредлив.

А, да. И да не заборавам! Прекрасно средено! Одличен потег!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #488 на: 16 Април 2022, 19:08:51 pm »
Фала Симо.

Квалитетна природна кожа, кај нас не се наоѓа се тоа е квази кожа. Дури и ако се најде цената се рачуна во сантими.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6168
« Одговори #489 на: 16 Април 2022, 19:43:32 pm »
Изгледа одлично.

Мене ме интересира како ќе се покаже со време.

Keep us posted.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5886
« Одговори #490 на: 16 Април 2022, 19:57:45 pm »
Кај мене на фиато срање излезе,дали дека е фиЈат...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #491 на: 16 Април 2022, 20:11:08 pm »
Одлично излезе. Не треба да има проблем. Летово само да се види како ќе помине бојата на сонцето .

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #492 на: 16 Април 2022, 20:31:52 pm »
Ќе видиме, ке видиме.....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #493 на: 16 Април 2022, 20:32:45 pm »
Бриииј, браво Жиле!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #494 на: 17 Април 2022, 14:01:19 pm »
Браво, одлично! Мило ми е што повеќе луѓе ја откриваат убавината на спрејот од Мотип :) Воланот излегол фабрика, не му се мисли, не му се треси, прилично издржливо срање е бојата :)

Одлично излезе. Не треба да има проблем. Летово само да се види како ќе помине бојата на сонцето .

Мојата кола е гаражирана ама има стоено надвор на скопските тропски горештини на директно сонце, не забележав разлики :)

Јас веројатно ќе го преработам воланот пак летово, глеам сум пропуштил некои точки ;D