Фала ви на сите, да си купите поголема и поубава
Какви ебени шампиони, зарем навистина збутаа 95 коњови во 1 кубик?
Денес сите произведувачи имаат сличен мотор во понудата. Ова е дури најслабата верзија со турбо полнач. Ја има и во варијанта од 115 и 128кс.
Си ја зел колата со најбитните две ствари а тоа е андроит ауто/епл карплеј и 10 инчниот акти инфо дисплеј.
Како доплата не беа скапи, а целосно го трансформираат интериерот. За активниот-дисплеј се двоумев дали да го ставам но во живо се уклапа одлично!
Единствен недостаток е што е со 5 брзини според мене, но нема пари на светот што би купиле 6 брзини
Со здравје да се вози. Имам само една замерка, менувачот, треба да е ДСГ
Мораше негде линија да се повлече
Sto dimenzija se trkalata/gumite? Legnale epten.
Се мислев меѓу 16ка и 17ка фелна и се одчучив за помалата поради нашите ни улици. Гумите се 195/55 Р16 на 7ј фелна.
Колку време го чекаше да стигне? Мене ми рекоа 4 до 6 месеци дека треба за да стигне 1.0TSI
Беше најавено дека на Поло по порачка се чека околу 3 месеци, а ако е 1.0ТSI моторот тогаш може и да се развлече и за уште месец-два поради недостаток на тој агрегат заради огромна побарувачка (моментално тоа е најбараниот мотор во VW и оди во пола коли од гамата UP, Polo, T-roc, T-cross, Golf ...).
Како и да е колата на крај стигна за околу 60 дена. Од дистрибутерот сум многу задоволен, цело време ме известуваа до каде е постапката и во ниту еден момент ништо не заглави. Дефинитивно доста професионален и коректен однос добив во однос (не сакам да посочувам кој) ама марки кои реално сеуште се no-name на нашиов пазар и топрва се пробиваат, а глумеа лудило чинам мора да ги молиш од нив кола да земеш. На крај иако не ни планирав да земам VW изборот падна на Polo-во.