Автор Тема: CARclub Тест: DFSK Glory 580 1.5T CVT Luxury  (Прочитано 19986 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
Одг: CARclub Тест: DFSK Glory 580 1.5T CVT Luxury
« Одговори #30 на: 21 Март 2019, 12:41:51 pm »
Дали моторот е погоден за плин?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #31 на: 21 Март 2019, 12:45:36 pm »
Така јадеа ориз, јадеа јадеа .. и ги исфрлија најголемите провјадери на телко опрема кај Телеком операторите. Huawei улета и ги потисна неприкосновени Nokia, Siemens и Cisco во индустријата. Така да веројатно битно е каков ориз се јаде и колку редовно. Ќе си дојдат на место и ќе си го фатата пазарот за кој се намерачиле. Сега да видиме дали Дастер да купам или ова да го земам.
Дилемата е дали BMW X7 за 70000 евра во германија, или 140000 кај нас. Или пак ова за 15000 кај нас. Или па некоја средина како RAV4 Hybrid за 31000. :)

Хмммм...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #32 на: 21 Март 2019, 13:14:07 pm »
Порано беше од Mitsubishi моторот, сега би требало да е нивни, по тоа што ми го кажаа.

Во секој случај, моторот е сосема океј, плус наводно задоволува Euro 6 стандарди. Менувачот е... Океј. ЦВТ ко ЦВТ.

Цитат
Motor   4 Zylinder Turbo Benziner (Mitsubishi)
Hubraum   1,5 l
Leistung   100 kW (136 PS)
Getriebe   CVT
Kraftstoff   Benzin (E10)
Verbrauch kombiniert   9,8 l/100 km
Verbrauch innerorts   12,7 l/100 km
Verbrauch außerorts   9,0 l/100 km
Leergewicht in kg   1510
Gesamtgewicht kg   2035
Tankinhalt in Liter   60
Serviceintervalle   20.000 km/jährlich
Garantie   2 Jahre (private Nutzung)

Тоа е таа комбинација снова. И плус, пошто е СУВ нели, кога ќе му натопориш куфер, точаци, кајак, што ти ја знам што друго (како и сите други СУВови нели :)), тек тогаш на палење ќе треба да пуниш гориво.
Тешка глупост.

Успут, еве у Њемачка гаранцијата е 2 години, со можност да биде повеќе.

http://www.autohaus-hosch.de/fahrzeuge/dfsk/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3877
« Одговори #33 на: 21 Март 2019, 13:32:36 pm »
Така јадеа ориз, јадеа јадеа .. и ги исфрлија најголемите провјадери на телко опрема кај Телеком операторите. Huawei улета и ги потисна неприкосновени Nokia, Siemens и Cisco во индустријата. Така да веројатно битно е каков ориз се јаде и колку редовно. Ќе си дојдат на место и ќе си го фатата пазарот за кој се намерачиле. Сега да видиме дали Дастер да купам или ова да го земам.
Дилемата е дали BMW X7 за 70000 евра во германија, или 140000 кај нас. Или пак ова за 15000 кај нас. Или па некоја средина како RAV4 Hybrid за 31000. :)

Хмммм...

https://www.kuow.org/stories/the-downsides-of-being

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #34 на: 21 Март 2019, 14:35:56 pm »
Абе беемве кола ли е па да се споредува со кинези

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ШОКАНТНО!
Цитат
- U pitanju je polovno vozilo staro četiri godine, koje se koristi na neodgovarajući i neadekvatan, usuđujemo se da kažemo čak i nasilnički način, u šta možete da se uverite pregledom snimaka na "Jutjubu" koje je vlasnik postavio. I pored toga, servis "Delta motors" maksimalno profesionalno i korektno svaki put izvrši servisnu intervenciju u skladu sa klijentovim zahtevima, iako nimalo nije jednostavno popravljati vozilo koje se ekstremno koristi. Desilo se jednom da je čak i kompletan automobil bio uništen i izgreban, a na nekoliko mesta probušen platneni krov.

Се е кажано во горниот пасус.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3877
« Одговори #35 на: 21 Март 2019, 14:44:06 pm »
Па ако имаш ваква кола и не се јадеш со се живо уз пут до Веро и немаш штикла у кров шо..?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore
« Одговори #36 на: 21 Март 2019, 17:03:09 pm »
Абе беемве кола ли е па да се споредува со кинези

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

ШОКАНТНО!
Цитат
- U pitanju je polovno vozilo staro četiri godine, koje se koristi na neodgovarajući i neadekvatan, usuđujemo se da kažemo čak i nasilnički način, u šta možete da se uverite pregledom snimaka na "Jutjubu" koje je vlasnik postavio. I pored toga, servis "Delta motors" maksimalno profesionalno i korektno svaki put izvrši servisnu intervenciju u skladu sa klijentovim zahtevima, iako nimalo nije jednostavno popravljati vozilo koje se ekstremno koristi. Desilo se jednom da je čak i kompletan automobil bio uništen i izgreban, a na nekoliko mesta probušen platneni krov.

Се е кажано во горниот пасус.

Е добро, следниот пат точак нека си купи, и тоа за на пазарче, не роуд или маунт бајк, пошто и тие може ектремно ќе ги вози...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #37 на: 21 Март 2019, 20:38:52 pm »
Тек па на стаза ако отишол со него, ќе му стегнат тужба.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #38 на: 21 Март 2019, 20:47:11 pm »
Со јапанците добиваш некаква сигурност, со германците малце помалце, за останатите да не правиме муабет, како ќе ти се погоди.

Како да не си добивал сигурност. Оди види ја нована Корола, ќе го тргнеш аватарот во рок од саат време.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #39 на: 21 Март 2019, 20:53:52 pm »
Како да не си добивал сигурност. Оди види ја нована Корола, ќе го тргнеш аватарот во рок од саат време.

Ај сега уште објасни зошто.
« Последно менување: 21 Март 2019, 21:00:30 pm zeroSignal »

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #40 на: 21 Март 2019, 21:06:21 pm »
Зошто е мизерна.

Гепекот на хечбекот губи од гепекот кај корсата па скоро и спаркот. Погледни ги само комбинациите, во седанот не можеш да порашаш турбо мотор, можеш мочан 1.6 атмосферец. Во седанот немој да пружаш рака во кепекот ќе се исечеш на оштри неофарбани железа. Кога ќе ја затвораш хаубата полека само да не ти падне браникот и држачите на ладњакот.

Внатре во кола од 17.000 евра добиваш имитација на онаков таблет као инфотејнмент систем, со копчиња ко гемче од пред 30 години. Така не сум се разочарал у живот, не ми се верува дека ја чекав 3 месеци да стигне да ја купам и на крај извини батка те јебат со нормалните модели за да купиш скап модел и тоа хибрид. Таква била политиката на Тојота.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29669
    • CARclub.mk
« Одговори #41 на: 21 Март 2019, 21:15:12 pm »
Ајде, дискусијава во соодветна тема кога ќе го објавиме тестот. :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #42 на: 21 Март 2019, 22:04:03 pm »
Кажи немаш пари Милентије, не пиеме нафта. ;D

Се согласувам со твојата констатација за моторите. Турбо бе баче, това зе бара.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #43 на: 21 Март 2019, 22:11:52 pm »
Не чекај, дај да видиме како во ревјуто ќе фалат битни ствари ;D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #44 на: 21 Март 2019, 22:49:58 pm »
Миле за различни работи збориме. Јапанците секогаш биле позади сериозните германски брендови по однос квалитет на завршна обработка и материјали.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.