Автор Тема: CARclub Тест: DFSK Glory 580 1.5T CVT Luxury  (Прочитано 20000 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 883
Одг: CARclub Тест: DFSK Glory 580 1.5T CVT Luxury
« Одговори #1 на: 20 Март 2019, 20:08:15 pm »
 Цената и опремата што ја нуди стварно е за пофалба, дизајнот си е ок, е сега моторот е нивни или го имаат позајмено од друг производител?

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #2 на: 20 Март 2019, 20:28:53 pm »
Веројатно е позајмен. А автоматикот, го убива во поим. Би бил одличен со био кој мануал.
Незнам како ја постигнале таа цена, ама мене ми изгледа одлично

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 20 Март 2019, 20:35:50 pm »
Тигуанче за 15.000 евра. Бијутифул!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #4 на: 20 Март 2019, 20:41:16 pm »
Многу коректна цена за СУВ.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #5 на: 20 Март 2019, 21:02:32 pm »
Како стои со краш-тест / безбедносни рејтинзи?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 20 Март 2019, 21:03:47 pm »
Е сеа, не претеувај и ти... за 15.000 што сакаш, Волво?! :D

Edit: 5 ѕвезди на NCAP (кинескиот додуша...): https://www.youtube.com/watch?v=6j6lacO2tgg

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #7 на: 20 Март 2019, 21:07:02 pm »
А замисли на ова да му ставиш Континентал или Мишелин, па има пола фраери со Х6 со завист да те гледаат.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #8 на: 20 Март 2019, 21:08:01 pm »
Ќе му ја дуплираш вредноста.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #9 на: 20 Март 2019, 21:33:46 pm »
Цената и опремата што ја нуди стварно е за пофалба, дизајнот си е ок, е сега моторот е нивни или го имаат позајмено од друг производител?

Веројатно е позајмен. А автоматикот, го убива во поим. Би бил одличен со био кој мануал.
Незнам како ја постигнале таа цена, ама мене ми изгледа одлично

Порано беше од Mitsubishi моторот, сега би требало да е нивни, по тоа што ми го кажаа.

Во секој случај, моторот е сосема океј, плус наводно задоволува Euro 6 стандарди. Менувачот е... Океј. ЦВТ ко ЦВТ.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #10 на: 20 Март 2019, 21:34:35 pm »
Јас сум ептен скептик за кинезиве. Цената на прва ниска ама па за тие пари има Витара, Антара имаше, Туксон, Спортаге, е сега не се турбо ама па не се ни кинези.
Со овие возила мииислам дека голем проблем ќе е одржувањето, редовни сервиси ќе се снајдеш ама лимарија и механика ....

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #11 на: 20 Март 2019, 21:35:11 pm »
Ова би било интересно на подолг тест, да речеме шест месеци. Доколку возилото има детски болести/скриени маани лесно ќе се забележат. Ако ги нема, со овие цени, за десетина години многумина од нас ќе возат кинески автомобили.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #12 на: 20 Март 2019, 21:49:19 pm »
Јас сум ептен скептик за кинезиве. Цената на прва ниска ама па за тие пари има Витара, Антара имаше, Туксон, Спортаге, е сега не се турбо ама па не се ни кинези.
Со овие возила мииислам дека голем проблем ќе е одржувањето, редовни сервиси ќе се снајдеш ама лимарија и механика ....

Финтата е дека ем цената е ниска, ем добиваш мноооооогу работи и играчки. И тоа им е поентата. Иначе и јас сум скептик, секако.

Одржувањето не би требало да биде проблем, секогаш си постои официјален сервис. Афтермаркет нема да најдеш ништо и тоа е проблем, и ако дојде ред да ја продаваш... Well, со среќа.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #13 на: 20 Март 2019, 21:50:25 pm »
Trgnav da kupuvam kamionce od istiov brend, odluciv poarno parite u kafana da gi ispijam :). Se bese ok dur ne sednav da go vozam. Menjacot svirese ko lud, me ubeduvaa deka taka trebalo. Posle saat vreme mi dzvoni mi kazue deka bil bez ulje sea ko demek dobar e, da se vratam ke mi dal 300 eur popust.
Mada sum off topik Ali edno iskustvo so brendov da spodelam.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #14 на: 21 Март 2019, 09:19:42 am »
Koj ne e skeptik, sakoj bi bil.
Ama mozebi i ne e mnogu polos od prvite korejci, a gled sega kade se Kia/Hyundai.

Iskreno se nadevam deka brzo ke napreduvaat kinezive vo avto industrijata i ke gi udrat malce u glaa evropjanive/japanci koi furaat ludacki ceni stalno nagore i nagore. Edno "kopce" pocnaa po 500 evra da go prodavaat.