Автор Тема: Антифриз  (Прочитано 161838 пати)

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
Одг: Антифриз
« Одговори #75 на: 09 Ноември 2012, 20:59:05 pm »
omaj gad :( mi digna temperatura znaci treba da  go stavam celoto 5l i da doturam uste 700ml ? taka li hEELLLP utre sabajle na svadba mora da idam nemam drugo care osven vecerva da ja opraam :// ja ispustiv od dolniot cep na hladnjakot iskoci cela valjda cela voda.... pomagajte hitno e

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #76 на: 09 Ноември 2012, 21:10:33 pm »
јас на пунтото така направив,од доле пуштив истекоа околу 4 литри,нешто мора да остане иначе кај мене собира 4,7

рачунај дека откога ќе испуштиш во најмала рака ќе треба да ставиш 4.5 литри течност по мое 2,5 антифриз и 2 дестилирана вода

пробај и од горе извади го цревото од резерварче да истече,мислам дека на французите им е одделно резерварче-хладњак

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #77 на: 09 Ноември 2012, 21:14:40 pm »
pa vidi ja go izvadiv dolniot cep i od kazanceto duvav pod pritisok na vozduh da iskoci vodata i taka sve dok ne pocne da kape sekako ostanue neso u blokot  ali sea care ? da mu doturam uste taka?

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #78 на: 09 Ноември 2012, 21:16:33 pm »
па не го напуни до цртата - Max ?

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #79 на: 09 Ноември 2012, 21:17:33 pm »
brat se puni i poleka splasbnuva nadole i taka samo 1 doturiv i morav da idam eve sea gleam problem ... :/ ostaj mi br u pp da napraime muabet ke ti zvnam

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #80 на: 09 Ноември 2012, 21:21:31 pm »
Истури сега се, комплет, после почни да го полниш, колку ке собере, толку, запали ја колата, нека загрее и нека отвори термостатот и после тоа дотури го остатокот. Мада сумливо ми е да ти собира 5 литра, а ти едвај 2.5 да си ставил иако си ја испуштил водата.

Еве денес како ја и таткоми сменивме антифриз. Значи испуштивме комплет вода, и после почнавме да тураме и собра 2.5 литри. Бидејки бевме кај таткоми на работа, а ја после тоа требаше дома, па јас на работа, таткоми вика, вози ја до дома, остај ја малце и после дотури. Дојдов дома, уште пола литро фалеше, го дотурив и еве сега комплет си има антифриз

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #81 на: 09 Ноември 2012, 23:11:28 pm »
Убаво ти кажаа запали ја колата да го сврти малце антифризот дур да пушти перка па ќе видиш колку имаш за дотурање

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #82 на: 09 Ноември 2012, 23:28:20 pm »
На некој коли се испушта и од блок...Ако не си испуштил од блок, онда толку и ке ти собере колку што ти собрало...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #83 на: 09 Ноември 2012, 23:33:19 pm »
Ова штом вика му загреала, а му собрало половина од количеството што треба да го собира, можно е и да има воздух во системот за ладење, па му грее, пошто новиве коли имаат затворен систем за ладење. Кај мене на опелот е отворен систем.

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #84 на: 09 Ноември 2012, 23:41:28 pm »
Imal vozduh sigurno, ama toj se ispusta...Treba da se proveri kade se ima za ispustanje vozduh..
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #85 на: 10 Ноември 2012, 01:09:09 am »
Не може цел антифриз да се исфрли комплетно, останува некое литро и во блокот на моторот или како му доаѓа тоа не знам, маршер ќе го прашате за поточно.

Кај мене антифризот треба да се замени годинава. Дотурано, пустено праено. И годините си врват. Кај мене е розев и е до -10 степени во моментов.

Има некој туторијал како се прави тоа сам или мора да се носи во сервис? :)
Кај маршер за пола саат ја завршив таа работа со антифризот.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #86 на: 10 Ноември 2012, 01:54:29 am »
Кај мене антифризот треба да се замени годинава. Дотурано, пустено праено. И годините си врват. Кај мене е розев и е до -10 степени во моментов.

Има некој туторијал како се прави тоа сам или мора да се носи во сервис? :)

најдолно црево од хладњак има метална стега отшрафуваш пушташ да си истече,ја враќаш назад и си сипуваш нов
палиш колата да сврти 2-3 круга течноста,гасиш дотураш колку фали и завршена работа

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #87 на: 10 Ноември 2012, 02:21:38 am »
На некој коли се испушта и од блок...Ако не си испуштил од блок, онда толку и ке ти собере колку што ти собрало...
od blok ne e istureno inace odtkako digna temperatura ja ostaiv 2 saata i nivoto bese kade kade spadnato i doturiv  1.5 l mi ostana u kanticeto  i eve posle 3 saata ja proveriv gleam ne spagja valda tolku mu e kapacitet se nadevam utre na svadba nema da me razocara :D :/ :D btw nikat ne sum menjal i nemase koj da mi kaze  bliskite sto razbiraat ne mi bea pri ruka taka da si fativ da si menjam na svoja muka :D pa so bide bide  ako treba sve od novo ke istecam i ke natokmam ko so treba samo utre da mi izdrzi :D fala braka :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #88 на: 10 Ноември 2012, 03:05:13 am »
колку искочи се на се,собра 4.5 литра?

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
« Одговори #89 на: 11 Ноември 2012, 01:52:11 am »
dobro e decki denes cel den go vozev ne digna temp .. e sea mukata mi e koa ke pustam toplo da duva duva ladno... help za toa .. inace smicka mi ostana u kanta uste 1.5 litra 3.5  mu turiv i u blok neka imalo 2 tolku e :D