Автор Тема: Антифриз  (Прочитано 161977 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Антифриз
« Одговори #510 на: 16 Февруари 2018, 13:21:38 pm »
На зелено пазарче ќе најдеш.

Ама бе, па пишано ви е сега и страници уназад разлистајте.

Ви опишав убаво за антифризот или во оваа тема или кај што ми е возилото.

Отсутен marko89s

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #511 на: 30 Ноември 2018, 16:40:06 pm »
Сакам да направам промена на Антифриз за Fiat Punto Classic 1.2 2009 , имам две оригинални упаства едното на Македонски другото на Англиски и е препорачано Paraflu UP и Paraflu11 - 50% со дестилирана вода . Како што читам на форумов има црвен и плав, дали од препорачаниве два Антифриза има и од црвениот и плавиот, ако има од двете бои кој да го купам?  И дали е добро да купам во "FAS-VAS" ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #512 на: 30 Ноември 2018, 16:57:55 pm »
Сакам да направам промена на Антифриз за Fiat Punto Classic 1.2 2009 , имам две оригинални упаства едното на Македонски другото на Англиски и е препорачано Paraflu UP и Paraflu11 - 50% со дестилирана вода . Како што читам на форумов има црвен и плав, дали од препорачаниве два Антифриза има и од црвениот и плавиот, ако има од двете бои кој да го купам?  И дали е добро да купам во "FAS-VAS" ?

Види каква боја е кај тебе во резервоарчето, со таква и треба да го замениш. Овие што си ги пишал мислам дека се црвени по боја.

Отсутен marko89s

• Почетник
  • *
« Одговори #513 на: 30 Ноември 2018, 17:15:24 pm »
Мислам дека е со црвена боја во резервоарчето, се надевам претходниот сопственик коректно ставал.
Дали има некоја разлика од Paraflu UP и Paraflu11 ? Кое би ми го препорачал ?
Благодарам за брзиот одговор  :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #514 на: 30 Ноември 2018, 17:19:27 pm »
Paraflu е зелен (или темно син беше не памтам..)  Up е црвен. Обично во колите од овој век одат Paraflu UP (црвениот).

Еве, од тука симни си упатство и терај си по него. Фрли ги тие што ги имаш да не ти праат забуни :)
https://aftersales.fiat.com/elum/Model.aspx?brand_code=00&id_language=2&id_model=8b2275ba-2f9f-4f79-bb06-ffb22929f981&market_code=EN_EU&cat=lib&part_number=#1

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marko89s

• Почетник
  • *
« Одговори #515 на: 30 Ноември 2018, 17:46:27 pm »
Paraflu е зелен (или темно син беше не памтам..)  Up е црвен. Обично во колите од овој век одат Paraflu UP (црвениот).

Еве, од тука симни си упатство и терај си по него. Фрли ги тие што ги имаш да не ти праат забуни :)
https://aftersales.fiat.com/elum/Model.aspx?brand_code=00&id_language=2&id_model=8b2275ba-2f9f-4f79-bb06-ffb22929f981&market_code=EN_EU&cat=lib&part_number=#1

Така и си мислев да ставам од Paraflu UP ми го потврди тоа.
Иначе истово упаство го имам, а во Македонскто упаство кое е од колата кога е купена во Automobile SK го пишува другиот производ (и други работи не се совпаѓаат Пр. свеќици, со Англиското упаство) не би знаел зошто е тоа така.
Како и да е ви благодарам пак на брзите одговори  :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #516 на: 30 Ноември 2018, 18:35:40 pm »
Зошто им остНале упатства од пунто кец, и бутаај копи пејдт, кој  да преведува пак :D
ЈАс три пати од нив имам земено кола, трите пати фејслифт варијанти, кириличните упатствата биле од пред фејслифт, третиот пат енглеско среќа беше упатството (кој да преведуе упатство за 3 алфи 166ки фејслифт увезени у мк) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 209
« Одговори #517 на: 30 Ноември 2018, 22:40:18 pm »
Дечки знае ли некој каде има motorcraft super plus antifreeze, неможам да најдам инфо на нет?

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #518 на: 30 Ноември 2018, 22:41:27 pm »
Во Мида Моторс најверојатно.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #519 на: 30 Ноември 2018, 23:04:20 pm »
Имаш на повеќе места, Мида, Аутофорд, Макуни...

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #520 на: 03 Декември 2018, 19:23:55 pm »
Треба да дополнам малку антифриз кај мене, и бојата му е жолта (може малце накај портокалова).
Нешо си трипам јас или постои жолт антифриз ? Црвени и плави гледам само...

Може жолт е уствари црвениот кога треба да се замени ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #521 на: 03 Декември 2018, 19:39:05 pm »
Постои у разни бои, жолт, зелен, плав црвен, розев... консултирај се со упатството каков тип на антифриз ти треба, таков барај. Батали бојата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #522 на: 27 Април 2019, 12:47:40 pm »
Клабери, како да знам која спецификација на антифриз користи некоја кола ако не пишува во упатството?
Бојата не е доволен индикатор. Иначе црвена е.

Се работи за Тојота Јарис 1.4 дизел од 2008г

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 789
« Одговори #523 на: 27 Април 2019, 14:37:18 pm »
Клабери, како да знам која спецификација на антифриз користи некоја кола ако не пишува во упатството?
Бојата не е доволен индикатор. Иначе црвена е.

Се работи за Тојота Јарис 1.4 дизел од 2008г
Внатре каде што се тура, на пластичното од страна :)
G12+ си изгледа.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #524 на: 30 Април 2019, 04:23:50 am »
што ако ги смешаш или ставиш друг антифриз? Ја уек сум ставал кој ќе ми се види поубав... сум немал проблеми, осим ко го рокнав ладњакот.