So zdravje da se vozi, ubavo auto pogotovo vo taa boja
1. Zatemnuvanje stakla.
Kao prvo, pokraj izgledot i zatemnuvanjeto (ako imas od toa potreba) da ne zaboravime deka primarna namena im e namaluvanje na stetni UV zraci i namaluvanje na toplina vo voziloto.
Vo zavisnost od kvalitetot/sostavot na foliite, imas folii koi so 20% do 30% zatemnuvanje davaat toplinska zastita kako ponekvalitetni so 70% zatemnuvanje.
Zatoa ne izbrzuvaj so izborot, ubavo rasprasaj se sto ke stavis, folii so kakvi performansi.
Vo mojot slucaj, folii staviv ne zaradi zatemnuvanje tuku zaradi UV i toplinska zastita.
Staviv Llumar folii 35% komplet, serija so visoki termicki performansi na nivo na duplo potemni folii.
I izgledot mislam deka ne e taka los so toa sto nemam temni stakla.
Sto se odnesuva do atest, po propis pozadi mozes da zatemnis kolku sakas, a na predni vrati sto i da stavis na atest nepominuva zatoa propisov vika max 30% zatemnuvanje, odnosno mi. 70% providnost. Fabrickite stakla se zatemneti okolu 20% i sto i da stavis ke nadmines limitot. Ako malce nadminuva ne pravat problem. ( ama izgleda ima krivina i za temni folii so ogled na toa sto se vozi niz gradov.)
Ako kulturno zatemnis nikoj nema problem da pravi. Vo mojot slucaj ima sosema blago zatemnuvanje a top zastita.
E ako ti e samo za da bide temno, stai sto sakas
2. Stavanje keramika, OK ama ima i drugi kvalitetni i trajni sealanti koi ja vrsat slicnata rabota za pomalce pari.
Za toa ke ti objasni maesto dame
Super ako stavis i keramika, ama mnogu vnimavanje treba kaj ke ja peres kolata, kako i so kakvi hemikalii.
Bi rekol treba poveke pazenje otkolku da nemas keramika. Znaci samo ako imas zivci i merak da ja odrzavas keramikata. Opustanje nema
Vo momentot znam samo edno mesto vo SK na koe racno perat kako treba. I pak treba vnimavanje.
Ako nemas namera da ja tretiras keramikata podobro ne ja ni stavaj.
Ako si meraklija, stavaj ama odrzavaj, prai keif.