Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116818 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #435 на: 28 Јануари 2019, 15:31:44 pm »
Од 19.950 на 17.800. Добар распуст.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #436 на: 28 Јануари 2019, 16:12:07 pm »
Саднли, од сега па натаму, Киа веќе се по 2150 евра поефтини на форумов, од прикажаната каталошка цена.

Секоја следна дискусија ќе биде "иди ценкај се ќе ти ја симнат два бона кој ништо"

Или кажано вака, селски, тоа што го лапнал како попуст при купување ќе го врати назад преку сервис у привите 2 години и наредни 7 години додека возилото е под гаранција.

...да не ја цитирам народната со душата у рајот....

« Последно менување: 28 Јануари 2019, 16:17:26 pm zlatkoa »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #437 на: 28 Јануари 2019, 16:14:50 pm »
Cenata, ponudata bese odlicna za 19.000 vrv vozilo, no  neznam od koja pricina cenata za osnoven servis bese mng poveke od Kia.
Kia e 5400-500. Dodeka vamu mng poveke.
So ovaa ponuda isprintana, otidov vo Kia. parite u kesa  i rabotata bese jasna, ili vamu ili tamu idat parite  :) Se vidov so odgovorno lice i dobiv druga ponuda, no kolata ke stigne posle 15.januari. Sto mene mi odgovarase bidejki ne bev vo mk.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3257
« Одговори #438 на: 28 Јануари 2019, 16:17:08 pm »
Cenata, ponudata bese odlicna za 19.000 vrv vozilo, no  neznam od koja pricina cenata za osnoven servis bese mng poveke od Kia.
Kia e 5400-500. Dodeka vamu mng poveke.
So ovaa ponuda isprintana, otidov vo Kia. parite u kesa  i rabotata bese jasna, ili vamu ili tamu idat parite  :) Se vidov so odgovorno lice i dobiv druga ponuda, no kolata ke stigne posle 15.januari. Sto mene mi odgovarase bidejki ne bev vo mk.

Сум се збунал. Моја грешка. Обратно било.

Ок. Нека е наздравје возењето.

Го повлеков кажаното.

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 51
« Одговори #439 на: 28 Јануари 2019, 19:17:39 pm »
Пријател со здравје да си ја возиш и само убави работи да доживуваш. И јас сум загреан многу за спортажот, ама дизел. Си им ќарил добар попуст. Ако успеам како тебе, одма ја затварам темава http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23163.0.html.
Бидејки си имал лично искуство, што мислиш, дали да ги земам понудите (или да им ги кажам) и да им ги покажам, или пак да видам што ќе ми кажат они прво?

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
« Одговори #440 на: 28 Јануари 2019, 19:41:04 pm »
Е, и дали знаеш зошто на конфигураторот на сајтот дизелот со висион опрема стои дека е 22390, а во ценовникот стои дека е 19950.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #441 на: 28 Јануари 2019, 19:44:42 pm »
Акциска цена.

Отсутен rile

• Јуниор
  • **
« Одговори #442 на: 28 Јануари 2019, 19:49:33 pm »
Акциска цена.
Па како акциска стои на конфигураторот 22390, а во ценовникот акциска е 19950.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3176
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #443 на: 28 Јануари 2019, 20:59:15 pm »
 @Hdmiusb odlicen izbor so zdravje da se vozi a za keramika ic da ne mu ja mislis  ;)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2672
« Одговори #444 на: 29 Јануари 2019, 00:53:16 am »
So zdravje da se vozi, ubavo auto pogotovo vo taa boja  :)

1. Zatemnuvanje stakla.
Kao prvo, pokraj izgledot i zatemnuvanjeto (ako imas od toa potreba) da ne zaboravime deka primarna namena im e namaluvanje na stetni UV zraci i namaluvanje na toplina vo voziloto.
Vo zavisnost od kvalitetot/sostavot na foliite, imas folii koi so  20% do 30% zatemnuvanje davaat toplinska zastita kako ponekvalitetni so 70% zatemnuvanje.
Zatoa ne izbrzuvaj so izborot, ubavo rasprasaj se sto ke stavis, folii so kakvi performansi.

Vo mojot slucaj,  folii staviv ne zaradi zatemnuvanje tuku zaradi UV i toplinska zastita.
Staviv Llumar folii 35% komplet, serija so visoki termicki performansi na nivo na duplo potemni folii.
I izgledot mislam deka ne e taka los so toa sto nemam temni stakla.

Sto se odnesuva do atest, po propis pozadi mozes da zatemnis kolku sakas, a na predni vrati sto i da stavis na atest nepominuva zatoa propisov vika max 30% zatemnuvanje, odnosno mi. 70% providnost. Fabrickite stakla se zatemneti okolu 20% i sto i da stavis ke nadmines limitot. Ako malce nadminuva ne pravat problem. ( ama izgleda ima krivina i za temni folii so ogled na toa sto se vozi niz gradov.)
Ako kulturno zatemnis nikoj nema problem da pravi. Vo mojot slucaj ima sosema blago zatemnuvanje a top zastita.

E ako ti e samo za da bide temno, stai sto sakas  :)

2.  Stavanje keramika, OK ama ima i drugi kvalitetni i trajni sealanti koi ja vrsat slicnata rabota za pomalce pari.
Za toa ke ti objasni maesto dame  :)

Super ako stavis i keramika, ama mnogu vnimavanje treba kaj ke ja peres kolata, kako i so kakvi hemikalii.
Bi rekol treba poveke pazenje otkolku da nemas keramika. Znaci samo ako imas zivci i merak da ja odrzavas keramikata. Opustanje nema  :)
Vo momentot znam samo edno mesto vo SK na koe racno perat kako treba. I pak treba vnimavanje.
Ako nemas namera da ja tretiras keramikata podobro ne ja ni stavaj.
Ako si meraklija, stavaj ama odrzavaj, prai keif.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #445 на: 29 Јануари 2019, 09:20:33 am »
Пријател со здравје да си ја возиш и само убави работи да доживуваш. И јас сум загреан многу за спортажот, ама дизел. Си им ќарил добар попуст. Ако успеам како тебе, одма ја затварам темава http://forum.carclub.mk/index.php/topic,23163.0.html.
Бидејки си имал лично искуство, што мислиш, дали да ги земам понудите (или да им ги кажам) и да им ги покажам, или пак да видам што ќе ми кажат они прво?

Mislam deka e biten i momentot t.e. mesecot, krajot na godina i slicno.   Fakt e deka stv mesecno prodavaat dosta vozila. No fakt e deka toj broj se namaluva. Od prosta pricina. Ne site sakaat novi vozila, ne site imaat pari, ne site sakaat KIA. Pazarot ke se zasiti i veke se zasituva i zatoa, ova e proverno, brojot im se namaluva na prodadeni vozila.
Sega vo ovaa 2019ta godina, ocekuvam pak da napravat akciska cena na veke ovaa cena, mozda nekade letoto. I taa akciska cena bi bila 1500 evra podole.

Ako ti se brza, t.e. ne ti se ceka.  Jas bi otisol kaj prodavacite i otvoreno ke im kazam sto i kakvi i od kogo ponudi imam. I deka krajnata suma mi e glaven faktor koe vozilo ke go kupam.
Ke te matkaat, so garancii, ke te matkaat so nekoi  trakatanci za voziloto, no drzi se do cenata. Ke im pravis film deka i se toa toa si go dobil.  Mislam deka ke uspees.
Bidejki site se borat na kratjo od mesec da imaat +1 vozilo prodadeno od predvidenoto.

So sreka, tvoi pari, ti odlucuvas :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #446 на: 29 Јануари 2019, 09:21:41 am »
@Hdmiusb odlicen izbor so zdravje da se vozi a za keramika ic da ne mu ja mislis  ;)

Tebe te preporacaa :)  Ako moze vo PP tvoj broj ili nekakov kontakt, pa da se cueme . Fala ti

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #447 на: 29 Јануари 2019, 09:25:05 am »
So zdravje da se vozi, ubavo auto pogotovo vo taa boja  :)

1. Zatemnuvanje stakla.
Kao prvo, pokraj izgledot i zatemnuvanjeto (ako imas od toa potreba) da ne zaboravime deka primarna namena im e namaluvanje na stetni UV zraci i namaluvanje na toplina vo voziloto.
Vo zavisnost od kvalitetot/sostavot na foliite, imas folii koi so  20% do 30% zatemnuvanje davaat toplinska zastita kako ponekvalitetni so 70% zatemnuvanje.
Zatoa ne izbrzuvaj so izborot, ubavo rasprasaj se sto ke stavis, folii so kakvi performansi.

Vo mojot slucaj,  folii staviv ne zaradi zatemnuvanje tuku zaradi UV i toplinska zastita.
Staviv Llumar folii 35% komplet, serija so visoki termicki performansi na nivo na duplo potemni folii.
I izgledot mislam deka ne e taka los so toa sto nemam temni stakla.

Sto se odnesuva do atest, po propis pozadi mozes da zatemnis kolku sakas, a na predni vrati sto i da stavis na atest nepominuva zatoa propisov vika max 30% zatemnuvanje, odnosno mi. 70% providnost. Fabrickite stakla se zatemneti okolu 20% i sto i da stavis ke nadmines limitot. Ako malce nadminuva ne pravat problem. ( ama izgleda ima krivina i za temni folii so ogled na toa sto se vozi niz gradov.)
Ako kulturno zatemnis nikoj nema problem da pravi. Vo mojot slucaj ima sosema blago zatemnuvanje a top zastita.

E ako ti e samo za da bide temno, stai sto sakas  :)

2.  Stavanje keramika, OK ama ima i drugi kvalitetni i trajni sealanti koi ja vrsat slicnata rabota za pomalce pari.
Za toa ke ti objasni maesto dame  :)

Super ako stavis i keramika, ama mnogu vnimavanje treba kaj ke ja peres kolata, kako i so kakvi hemikalii.
Bi rekol treba poveke pazenje otkolku da nemas keramika. Znaci samo ako imas zivci i merak da ja odrzavas keramikata. Opustanje nema  :)
Vo momentot znam samo edno mesto vo SK na koe racno perat kako treba. I pak treba vnimavanje.
Ako nemas namera da ja tretiras keramikata podobro ne ja ni stavaj.
Ako si meraklija, stavaj ama odrzavaj, prai keif.

Fala ti.  I kaj tebe edno novo vozilo poubavo pogolemo kako sto ti e merakot :)

Vo vrska so folijata, bi gi stavil  najprvin so cel:  zastita od UV zraci i toplina, a izgledot mislam deka ke si dojde sam po sebe.
dali imas preporaka nekoj za dobri kvalitetni folii i majstor. Fala ti.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #448 на: 29 Јануари 2019, 09:49:55 am »
No fakt e deka toj broj se namaluva.

Јас само ќе те поправам за оваа работа. Бројката на нови продадени возила во Македонија во изминативе неколку години расте.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #449 на: 29 Јануари 2019, 09:59:53 am »
Со здравје да се вози колата!

Ако мислиш дека восок/керамика ќе ти ја заштити колата од било каква гребаница/град одговорот е не. За тоа облепи ја колата со проѕирна фолија (и ова е за мене тешка глупост, ако сакаш да ти е како нова чувај ја во гаража и не ја вози).

Со восок/керамика поубаво ќе сија, ако некој ти ја изгребе поише ќе те боли и ќе ѝ се тресеш на секое перење. Подобро за тие пари купи си туле барем ќе имаш реален бенефит а не тапшање по рамо на форум.