Zosto Vitara sporeduvas so Sportage, neznam. Mnogu porealna sporedba bi bila Vitara so Stonic. Stonicot e ista klasa so Vitarata i po dimenzii i po prostor i po kvalitet na materijali.
Sportage-ot bi trebalo da go sporeduvas so Peugeot 3008, Opel Grandland x, Skoda Karoq, Seat Ateca... za da bide sporedbata porealna.
Rece E klasa deka imas, dali bi bilo realno da ja sporeduvas so BMW 3 ili 5? Ovaa sporedba sto ja pravis pomegju Vitara i Sportage e kako E klasa so BMW 3 da sporeduvas.
Na pocetok, spomnav deka ne sum neso ekspert za koli ili deka nemam nekoe golemo razbiranje.
Jas gledam brojki,sumi,cifri,statistiki,mislenja,soveti, test voznji i slicno.....
-- Gi stavav vo sporedba zs cenata e ista.
1. peugeot 3008ca e nad 24.500 evra. prv ponuden motor so prv paket oprema. za da bide ko kiata/vitarata so oprema dogas do 26.000 evra.
(znaci e mng nad kiata/vitarata vo cena)
2. Opel grandland isto da go dovedes i priblizko so oprema kako sportage/vitara i slicno motor e skoro 25.000 evra.
(potvrono mng nad cenata)
3.skoda kargo seat ateca itn int se e so cena nad 23.000 evra. Da ne vlagame vo detali.
Vitarata i Sportage so cena se tuka nekade. Zatoa i gi sporeduva. Duster bese poeftino no ne go ni gledam. Toa e toa....
a stonicot e edno mng mng nisko kolice bez prst mesto. seat ibica od 2005ta godina ima poveke mesto
taka da nikako ne se sproeduva so vitara spored mene ....
dokolku imas na um, nekoj drug SUV sto doaga do cena 17.000 so visok stepen na oprema, predlozi zs mozda sum izumil ili propustil neshto.
p.s. a i zatoa ja otvoriv temata, za da slusnam razlicn mislenja i soveti i nekoi raboti blagodareni na clenovite mi stanaa pojasni tnx