Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116927 пати)

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #150 на: 30 Ноември 2018, 14:54:58 pm »
Витарата може да ја имаш у предвид ако ја земеш со 4х4 ради тие системи за подршка што идат со тоа, овие тука: https://prnt.sc/loyqyf
АКО тоа не е опција тогаш Спортажот е подобра варијанта.

Мојте земаа Витара пред овој фејслифт и одприлика беше ~17к со 4х4 во GL PLUS варијанта. Е сеа овој е нов модел качени се малку цените изгледа.
Види можеби повеќе среќа ке имаш со Сузуки С-Крос, мене повеќе ми се допага од Витарата и има поголем гепек и поквалитетни матријали внатре (или само така ми се видело мене). Постар е моделот па може ке дадат повеќе попуст.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #151 на: 30 Ноември 2018, 15:48:22 pm »
Витарата може да ја имаш у предвид ако ја земеш со 4х4 ради тие системи за подршка што идат со тоа, овие тука: https://prnt.sc/loyqyf

Мојте земаа Витара пред овој фејслифт и одприлика беше ~17к со 4х4 во GL PLUS варијанта. Е сеа овој е нов модел качени се малку цените изгледа.
Види можеби повеќе среќа ке имаш со Сузуки С-Крос, мене повеќе ми се допага од Витарата и има поголем гепек и поквалитетни матријали внатре (или само така ми се видело мене). Постар е моделот па може ке дадат повеќе попуст.
MHM znaci 2-paket oprema 4x4 so koj motor ?  Togas cenata bese 17k ili nesto jace?
http://mirkat.com.mk/suzuki/cars/cenovnici/Cenovnik_Suzuki_Vitara.pdf  Ovoj e segasen cenovnik.....

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3876
« Одговори #152 на: 30 Ноември 2018, 16:00:43 pm »
Прво и основно, треба да се прашаш себеси и да одлучиш каков тип на возило би сакал да купиш во рамки на буџетот со кој располагаш.

Не ја следам баш најактивно темава, али чим почнаа да летаат Суперби и Октавии, почна јасно да ми станува. Очекувам у секој момент некој да каже „А знаеш ли какво половно Ауди/БМВ/Мерцедес се зима за 14000“.

Од тие кои се најприсутни во муабетиве, јас субјективно би одел на Пежо 308.

Два дена се мислам да му кажам Мерцедес не се мења со друг бренд :D

Едит: сега гледам било искористено тоа на неколку места :D :D :D
« Последно менување: 30 Ноември 2018, 16:07:49 pm bramovsk »

Отсутен duffymkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
  • Noob
« Одговори #153 на: 30 Ноември 2018, 16:03:18 pm »

MHM znaci 2-paket oprema 4x4 so koj motor ?  Togas cenata bese 17k ili nesto jace?
http://mirkat.com.mk/suzuki/cars/cenovnici/Cenovnik_Suzuki_Vitara.pdf  Ovoj e segasen cenovnik.....

Изгледа тука е разликата у цена, само Бустерџет-ови имаат сега.
Овде изгледа несмениле сеуште: http://mirkat.mk/html/html-vitara/vitara-naslovna.html
Значи беше 1.6 - ALLGRIP - GL PLUS - тука што е 18.900, јас мислам го земаа околу 17.000 некоја акција имаше тогаш, 100% небеше 18.900

Едит, за да ти отежнам и ова разгледај го:
https://www.peugeot.com.mk/vozila/peugeot-2008
« Последно менување: 30 Ноември 2018, 16:24:08 pm duffymkd »

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #154 на: 30 Ноември 2018, 16:25:37 pm »
Види сеа да ти каже чича. Идеш со потпишана понуда на 15.000евриња од Миркат за Витарата во Киа и им ја лупаш на маса. МОРА да ти дадат попуст. Рачунај дека е крај на година и дека мора да исполнат бројки на продажба. И 500еур да ти дадат попуст ќар си.
И да сиго купиш Спортажот пошто ти е ќеф. После година две ќе ти биде мука ако не си го напраиш ќефот

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #155 на: 30 Ноември 2018, 17:10:30 pm »

Обичните вработени во салон имаат лимит до каде можат да даваат попуст

Шефчиња, директори за продажба можат да дадат екстра попуст :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #156 на: 30 Ноември 2018, 17:30:58 pm »
Види сеа да ти каже чича. Идеш со потпишана понуда на 15.000евриња од Миркат за Витарата во Киа и им ја лупаш на маса. МОРА да ти дадат попуст. Рачунај дека е крај на година и дека мора да исполнат бројки на продажба. И 500еур да ти дадат попуст ќар си.
И да сиго купиш Спортажот пошто ти е ќеф. После година две ќе ти биде мука ако не си го напраиш ќефот
Продаваат 10 возила месечно во просеак цела година. Постигнат е лимитот оддамна. Од месец за месец се прават нарачки. АМА, бар металикот може да го извади гратис.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #157 на: 01 Декември 2018, 21:39:26 pm »
Продаваат 10 возила месечно во просеак цела година. Постигнат е лимитот оддамна. Од месец за месец се прават нарачки. АМА, бар металикот може да го извади гратис.

10% e dovolno :) mislam deka imaat lufta i mehanizmi toa da go dadat :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #158 на: 01 Декември 2018, 21:41:08 pm »

Обичните вработени во салон имаат лимит до каде можат да даваат попуст

Шефчиња, директори за продажба можат да дадат екстра попуст :)

se slozuvam so tebe, obicno, obicnite vraboteni ti davaat ko metail boja gratis neso taka.  No mislam deka menadzeri, sefcinja,direktori si imaat svoi mehanizmi da dadat neso kao 10% :)
So vitarata mislam deka go srediv toa.... no so kiata, nikako nemozam so nekoj od niv da stapam vo kontakt :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #159 на: 01 Декември 2018, 21:41:56 pm »

fala na sovet, jas duri bi idel i na varijanta za ok popust i tester da zemam :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #160 на: 01 Декември 2018, 21:44:37 pm »
Прво и основно, треба да се прашаш себеси и да одлучиш каков тип на возило би сакал да купиш во рамки на буџетот со кој располагаш.

Не ја следам баш најактивно темава, али чим почнаа да летаат Суперби и Октавии, почна јасно да ми станува. Очекувам у секој момент некој да каже „А знаеш ли какво половно Ауди/БМВ/Мерцедес се зима за 14000“.

Од тие кои се најприсутни во муабетиве, јас субјективно би одел на Пежо 308.

Два дена се мислам да му кажам Мерцедес не се мења со друг бренд :D

Едит: сега гледам било искористено тоа на неколку места :D :D :D

znam. ama toa e :)  A nekam ni da go dadam, bidejki znam sto vozilo e, cista koska, maksimalno stegnato, ne sum stedel na nego ic. za svoja dusa praveno,cuvano glancano, polirano. Bash sega se vrativ od ohrid, avtopat 190 kmh kolata spiee li spiee :) spalna :)

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #161 на: 01 Декември 2018, 22:02:34 pm »
Zosto Vitara sporeduvas so Sportage, neznam. Mnogu porealna sporedba bi bila Vitara so Stonic. Stonicot e ista klasa so Vitarata i po dimenzii i po prostor i po kvalitet na materijali.
Sportage-ot bi trebalo da go sporeduvas so Peugeot 3008, Opel Grandland x, Skoda Karoq, Seat Ateca... za da bide sporedbata porealna.
Rece E klasa deka imas, dali bi bilo realno da ja sporeduvas so BMW 3 ili 5? Ovaa sporedba sto ja pravis pomegju Vitara i Sportage e kako E klasa so BMW 3 da sporeduvas.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #162 на: 01 Декември 2018, 22:04:39 pm »
Субјективно, при Sportage, јас Vitara не би погледнал, ни во рефлексија на Sportage-от.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #163 на: 01 Декември 2018, 22:14:14 pm »
Zosto Vitara sporeduvas so Sportage, neznam. Mnogu porealna sporedba bi bila Vitara so Stonic. Stonicot e ista klasa so Vitarata i po dimenzii i po prostor i po kvalitet na materijali.
Sportage-ot bi trebalo da go sporeduvas so Peugeot 3008, Opel Grandland x, Skoda Karoq, Seat Ateca... za da bide sporedbata porealna.
Rece E klasa deka imas, dali bi bilo realno da ja sporeduvas so BMW 3 ili 5? Ovaa sporedba sto ja pravis pomegju Vitara i Sportage e kako E klasa so BMW 3 da sporeduvas.

Na pocetok, spomnav deka ne sum neso ekspert za koli ili deka nemam nekoe golemo razbiranje.
Jas gledam brojki,sumi,cifri,statistiki,mislenja,soveti, test voznji i slicno.....

-- Gi stavav vo sporedba zs cenata e ista.
1. peugeot 3008ca e nad 24.500 evra. prv ponuden motor so prv paket oprema. za da bide ko kiata/vitarata so oprema dogas do 26.000 evra.
(znaci e mng nad kiata/vitarata vo cena)
2. Opel grandland isto da go dovedes i priblizko so oprema kako sportage/vitara i slicno motor e skoro 25.000 evra.
(potvrono mng nad cenata)
3.skoda kargo seat ateca itn int se e so cena nad 23.000 evra. Da ne vlagame vo detali.

Vitarata i Sportage so cena se tuka nekade. Zatoa i gi sporeduva. Duster bese poeftino no ne go ni gledam. Toa e toa....

a stonicot e edno mng mng nisko kolice bez prst mesto. seat ibica od 2005ta godina ima poveke mesto :) taka da nikako ne se sproeduva so vitara spored mene ....

dokolku imas na um, nekoj drug SUV sto doaga do cena 17.000 so visok stepen na oprema, predlozi zs mozda sum izumil ili propustil neshto.
p.s. a i zatoa ja otvoriv temata, za da slusnam razlicn mislenja i soveti i nekoi raboti blagodareni na clenovite mi stanaa pojasni tnx :)

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
« Одговори #164 на: 01 Декември 2018, 22:14:47 pm »
Субјективно, при Sportage, јас Vitara не би погледнал, ни во рефлексија на Sportage-от.
poradi ??